Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, wallec napisał(a):

Zrób roll back sterownika AMD od GPU do poprzedniej wersji.

Przecież to bez sensu bo już próbowałem. Było 26.1.1 była lipa, dałem 25.12.1 jeszcze większą tragedia i jest teraz beta 26.2.1 na której jest lipa. 

Zaraz będę dalej nad tym siedział.

Zacząłem od stania w miejscu

image.thumb.png.7142529f10709feeee414a27837d7d35.png

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

Panowie czy strona przekierowuje was po wybraniu serii i modelu karty do następnej zakładki gdzie można wybrać system i pobrać sterownik? u mnie od wczoraj jest tak że klikam Submit w tym miejscu:

1.png

i nic się kompletnie nie dzieje :E  aby pobrać stery muszę wpisać w google coś typu "radeon software for 6950xt" aby wejść od razu do zakładki ze sterami :hihot:

Opublikowano

Ok czyli problem jest u mnie, podgląd na temp cpu, taktowanie i prąd w adrenaline software też mi zniknął został tylko podgląd na użycie cpu :E robiłem w piątek dodatkowo kilka cięć w windzie i musiałem chyba za dużo wywalić :hihot: pytanie teraz jakiego składknika/usługi brakuje a punktu przywracania nie utworzyłem xD 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Krystian79PL napisał(a):

Zawsze można

te testy Liptona 9070xt wklejane są tu co 10 postów, test-y bo są dwie części

2 minuty temu, Send1N napisał(a):

pytanie teraz jakiego składknika/usługi brakuje

wiadomo, wina AMD..

• Haha 1
Opublikowano

@Send1N mi normalnie to działało wczoraj i dziś w nocy. Wczoraj miałem za to jakiś dziwny bug w zakładce wydajności, kompletny brak przycisków do resetu, wgrania, zapisania i stress testu. Z monitoringiem też był problem i tylko model GPU widzialem. Zrozumiał bym to zaraz po instalacji ale to już było po 3 resetach. Po instalacji i dwóch "wprowadzono zmiany blabla restartuj"

Dzisiaj stawiałem system z winclub i adrenalina 26.2.1 tak mi muli że się tego używać nie da. Chyba będzie powrót na czyściocha od Microsoftu bo te problemy to raczej nie wina softu tylko sprzętowe.

1 godzinę temu, Hard Reset napisał(a):

@Pentium D też "tylko" wyłączył aktualizacje 😅 a teraz szuka rozwiazania problemu ;)

Co to ma do tematu. Jak stawiałem kompa na pająka to mi wu automatycznie pobrał sterowniki do 9070 XT w wersji 25.5.1 a mamy koniec lutego.