Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Na 26.3.2 re9 mi chodzi bez problemu od 3-4 godzin. Na jednych sterach Rebar nie działa, na innych cinebench 26 się nie uruchamia. Na każdym import eksport profili wykrzacza adrenalinę. Małpy robią te sterowniki.

Tyle co spływa hejtu na stery AMD i NVIDII od dłuższego czasu, że człowiek zastanawia się nad kartą Intela :D
No ja na 26.6.2 nie mam żadnych problemów.

Opublikowano

Z tym rebar i komunikatem po uruchomieniu Windowsa że wykryto zmianę sprzętowa to bug.

Wystarczy wyłączyć w BIOS rebar (wszystkie dwie czy tam trzy opcje) uruchomić PC ze dwa razy, znowu włączyć rebar i uruchomić PC z dwa razy i przestanie to badziewie wyskakiwać.

mam tak na wszystkich sterach wydanych w 2026

Opublikowano
5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Na pepperku i forum (w tym chacie) co jakiś czas powtarzali ludzie, że stery zielonych są do d..., że pisze im je AI i takie tam.
Póki co ani nie mam problemów ze sterami zielonych ani czerwonych. Widocznie szczęściarz ze mnie.

Na forach różne rzeczy pisza,bez różnicy czy politycznym czy sprzętowym. Nie tylko vennom uciekl z laboratorium  :hihot:  intel ma najgorszy support ,czasem nadaje sie do staroci bo zapewnia lepsza jskosc obrazu 

Opublikowano
7 godzin temu, wallec napisał(a):

Cyberek z ray tracing w 4k, fsr4 balanced, fg x2 na 9070

Można ciupać na padzie

@wallec - ty masz teraz RX9070 (bez XT)?

Jaki masz fabryczny Power Limit w swoim modelu?

Możesz odpalić Steel Nomada i sprawdzić GPU Score Stock vs GPU Score z Power Limitem na 70% (bez ruszania zegarów, memek i napięć). 

Opublikowano

@wallec, @JacekRTX- dzięki. :thumbup:

Chciałem się zorientować ile mniej-więcej by wyciągnął RX9070 w Steam Machine zakładając że dostałby dla siebie ok. 150W.

Przy ~170W widzę że jest ok. 5000-5500pkt. (80-86% tego co na stocku z 245W), z tym że różnica pomiędzy Waszymi kartami na Power Limicie 70% jest zaskakująco duża..

Dodatkowo @wallec na stocku ma piki do 427W, a @JacekRTX tylko do 352W.

Ciekawe czy wynika to z modelu karty, zachowania konkretnej sztuki czy z platformy? :hmm:

Opublikowano
2 minuty temu, Hard Reset napisał(a):

A ty ostatni rok byłeś w śpiączce?  Przecież u nvdii to jakaś plaga problemów ze sterownikami od pewnego czasu. :boink:

Nacisnałem w apce amd zielony nacisk żeby się zaktualizowały stery do 26.6.2.

Uruchomił się amd instal manager, pobrało, zainstalowało, zrobił się restart i......

Po restarcie nie działa i trzeba ręcznie wydupić wszystko i zainstalować jeszcze raz xD

image.thumb.png.4df5cdcd13f9cc7065de923d97f85bf8.png

@Paw79, @JacekRTX albo ma epicki krzem albo coś nakutał bo spadek mocy o 30% spowodował spadek wydajności o 11%, wow.

• Upvote 1