Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Dimazz napisał(a):

ja jak na razie zadowolony z 9070xt. Trafiła się calkiem niezla sztuka aorus elite za nieduże pieniądze.

Tylko prądu swoje bierze. 300W podczas grania w 4K trzeba będzie to ogarnąć.

Dla mnie dużo lepszy wybór od 5070 a 5070ti ponad 1000zł droższa.

Ja swoim pure lecę na 250W (fabrycznie 317).

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, wallec napisał(a):

Jakie masz wtedy taktowanie rdzenia w 1440p / 4k albo steel nomand?

Akurat teraz gram w Gothic 1  remake, w 3440x1440 ~3000MHz, czasem spadnie na 2950, czasem wskoczy 3100, gdzieś tam mi mignęło i 3150.

1 godzinę temu, JacekRTX napisał(a):

Są nowe stery i można zrobić test gpu w Cinebench 2026 :)

U mnie się zawiesza zanim puszczę jakikolwiek test :hihot:

Na wcześniejszych co prawda nie dało się puścić testu gpu, ale nie zawieszało kompa :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie to raczej nie wina sterów, co chyba biosu nowego (dziś wrzucałem), bo i R23 wywala (wyłącza się), jeszcze rano przed jego wrzuceniem go sprawdzałem i chodził :E 

edit

Jeszcze raz przeklepałem ręcznie ustawienia bios i już ok jest.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

Chyba trzeba wyjebać całe to AMDkowe barachło z komputera. Nic normalnie nie może się zrobić. Pobrane przez poprzednią wersję Adrenaliny. Restart zrobiony i takie gówno. 

Edit: no geniusze z AMD, pobrało mi driver dla W11 zamiast W10. Dla W10 nie ma na stronie drivera 26.6.2. Ręce kurwa opadają :boink:

Edit2: teraz jeszcze widzę, że od 2 dni w sieci newsy, że sterowniki zrypane więc czemu tego powiadomienia i możliwości aktualizacji z Adrenaliny nie usunęli. Debile tam pracują.

image.png.383295b8b2ecee73589f2ad33b81ef5f.png

image.png.51c0ca2746c0c7834ccb65e9c84fe616.png

Edit 3: znowu ponad godzina aby dojść do ładu z tym syfem. Wrzuciłem 26.3.1, cinebench 2026 nie działa oraz przyciski od importu i eksportu profili powodują zamknięcie Adrenaliny, ale przynajmniej rebar działa.

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

No na stronie tak jest. Ciekawe co mi ostatecznie pobrało przez Adrenalinę. Te zbugowane drivery 26.6.2 dla W10 które powinni w takim przypadku cofnąć z dystrybucji czy jednak pobrało 26.6.2 dla W11. Sam już nie wiem, ale cyrk na kółkach.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam 26.6.2 i nie zauważyłem żadnych problemów.
Pentiak, czasem mam wrażenie, że razem z walcem kupujecie AMD tylko po to aby pohejtować. A zakup sprzętu ma być immunitetem na posądzenie o fanboystwo xD 
To już wyższa szkoła jazdy.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano

Jako ze mam teraz 9070 XT Red Devil w kompie - na tych drv czasami/czesto wywala mi One Messengera.

A dokladniej ekran apki staje sie szary i trzeba ja resetowac.

Czasem wyrzuca jakis dziwny blad i ja zamyka tez.

Po pracy bede badal czy ten fix rozwiazuje tez ten problem.

Opublikowano
1 minutę temu, nalewator napisał(a):

@Lameismyname Problem jest-był  na W10 na W11 wszystko działa ok. Zasada jest prosta jak coś działa to się tego nie rusza bez potrzeby ,nowe nie zawsze znaczy lepsze.

Aha. Miłośnicy nowinek, co chwila sprzęt z nowych premier, a oni dalej na starutkim Win10? 
Lubiłem ten system ale bez przesady - trzeba iść za duchem czasu.

Opublikowano
2 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Ja mam 26.6.2 i nie zauważyłem żadnych problemów.
Pentiak, czasem mam wrażenie, że razem z walcem kupujecie AMD tylko po to aby pohejtować. A zakup sprzętu ma być immunitetem na posądzenie o fanboystwo xD 
To już wyższa szkoła jazdy.

Na 26.3.2 re9 mi chodzi bez problemu od 3-4 godzin. Na jednych sterach Rebar nie działa, na innych cinebench 26 się nie uruchamia. Na każdym import eksport profili wykrzacza adrenalinę. Małpy robią te sterowniki.

Opublikowano (edytowane)

Trzeba przyznac, sterowniki AMD bywaja fikusne. U mnie na poprzedniej wersji pamiec lubila sobie boostowac na maxa w IDLU, a w innym wykrzaczalo UV ktorego uzywalem od dawna, mialem tez problem z crashami podczas grania z RT w cyberpunku, cyrk %-) Aktualna wersja na W11 chodzi jak zloto, zero problemow.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER