Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Rynek się zepsuje i jak przed premierą RDNA5/Rubinów będę chciał sprzedać swojego 9070XT na Hynixach to ludzie będą zaniżać cenę i jęczeć :/ Ech.

To sprzedaj teraz a ja ci sprzedam tanio Pulsea 9060XT 16GB wersja selekt z Samsungami :clap: I PTMem fabrycznym, nic rozkręcać nie trzeba. Ale będą jaja jak jutro okaże się że tam są Hynixy. Będziemy płakać we dwóch :o

Edytowane przez Grolshek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Grolshek napisał(a):

PTM firmowo nakładany i Samsungi, wersja selekt. Tak trzeba żyć  :metal:

Ta, ale dual biosu pożałowali i potem jak wallec 300zł w plecy bo eksperyment się nie udał xD Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Wczoraj Cię źle zrozumiałem, bo myślałem, że masz Gigabyte. Pewnie dlatego poprawiłeś post ;) 

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Ta, ale dual biosu pożałowali i potem jak wallec 300zł w plecy bo eksperyment się nie udał xD Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Wczoraj Cię źle zrozumiałem, bo myślałem, że masz Gigabyte. Pewnie dlatego poprawiłeś post ;) 

Przecież pisałem cały czas że mam Pulsea. Gigabyte mam 4070. Cytat:

image.png.2c750f3d128898d1da6ddd2d7db19825.png

image.png.405df826a15d97689ba626de5131fc7a.png

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
1 minutę temu, Grolshek napisał(a):

Przecież pisałem cały czas że mam Pulsea. Cytat:

image.png.2c750f3d128898d1da6ddd2d7db19825.png

A coś zmieniałeś, myślałem, że może nie miało wcześniej takiego kontekstu.
Grol.thumb.png.25b1151dc2f0a462e664119d80ff3530.png

Być może przegapiłem, że masz Pulse ;) Nieważne i nieistotne. 
Grunt, że masz kartę bez żelu i pasty i to na Samsungach. Niemiec płakał jak sprzedawał i do granicy gonił :E 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Wszystko jest dla ludzi ;) Co kto lubi.

No sam zobacz. 4070 Windforce czyli najtańszy model bez PTMa na fabrycznej paście od @Yedi w tej samej cenie co Pulsik i tych samych lub lepszych osiągach z działającym PT. Pamięci Microna.

image.thumb.png.9ad6c08daf97e300d443331dc3d4adfc.png

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
6 minut temu, Grolshek napisał(a):

No sam zobacz. 4070 Windforce czyli najtańszy model bez PTMa na fabrycznej paście od @Yedi w tej samej cenie co Pulsik i tych samych lub lepszych osiągach z działającym PT. Pamięci Microna.

Miałem Inno3d 4070 Super więc znam pułap wydajnościowy kart tego segmentu. Tylko tam wydmuchało pastę po pół roku ;) Są pasty i są "pasty".
A PT to tytuły można na palcach dwóch rąk policzyć. Przeszedłem najważniejsze na 5070 Ti i tak szczerze to jakiś pozytywny opad szczęki miałem tylko na Cyberpunku ;) 
W Resident Evil Requiem też wyglądało to dobrze. W Pragmata nieźle. 

Opublikowano (edytowane)

Mała wrzutka przy piątku 😎

Pamieci trafiły się hynix więc mogło być lepiej 🤣 

Karta jest mega chlodna i bardzo cicha, no chlodzenie przy 360W to jest fenomen i co wazne cewki tylko przy otwartej budzie i przylozonym uchu slychac  Wentylatory sa tak dobre ze wgl ich nie slysze i sie nie wybijaja poza tlo.

obraz.thumb.png.f42fd76be68d878b12eb114299da2201.png

IMG_1896.jpeg

IMG_1897.jpeg

IMG_1898.jpeg

IMG_1899.jpeg

IMG_1900.jpeg

IMG_1901.jpeg

IMG_1902.jpeg

IMG_1903.jpeg

IMG_1904.jpeg

IMG_1910.jpeg

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 5
Opublikowano (edytowane)

ktos mi powie co oni namieszali z tym fsr?? W grze wlacozne, nic sie nie zminia, nie pokazuje ze uaktualniono fsr a w sterowniku to ?

obraz.png.b046265b3c4370da05759ef8a7ef411c.png

Albo moze innaczej, jak wlacze natywnie frs 4.0 w grze to jak sprawdzic czy podmienilo mi na 4.1 ??

Ostatnio jak mialem radka to wgralem sterownik i nic nie musialem robic, podmienialo mi pliki lacznie z komuniatem na ekranie.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

piękna karta, piękny  wynik

ale mogliby swoja droga popracować na skalowalnością w RDNA5, bo na razie przy 220w 6450 a 360W robi 7570

a taki  blackwell co (prawda 5090, wiem wiem) przy 330w 12k  potrafi zrobić

mają nad czym pracować

Opublikowano
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

ktos mi powie co oni namieszali z tym fsr?? W grze wlacozne, nic sie nie zminia, nie pokazuje ze uaktualniono fsr a w sterowniku to ?

obraz.png.b046265b3c4370da05759ef8a7ef411c.png

Albo moze innaczej, jak wlacze natywnie frs 4.0 w grze to jak sprawdzic czy podmienilo mi na 4.1 ??

Ostatnio jak mialem radka to wgralem sterownik i nic nie musialem robic, podmienialo mi pliki lacznie z komuniatem na ekranie.

U mnie dziala z automatu. Testowales inne gry? Zielony znaczek oznacza ze podmieniono na najnowsza wersje.