Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Baaardzo długo miałem LG 21:9  2560x1080 IPSowy i to był najlepszy monitor jaki kiedykolwiek miałem. Teraz 3440x1440 VA i jest gorzej. O 16:9 to nawet nie myślę bo mam w pracy i czuję się jak kuń z klapkamy na oczach.

• Upvote 1
Opublikowano

Jest wyraznie lepszy do 4.0 i to glownie w ruchu czyli to co rzuca mi sie w oczy, a od transformera juz bym raczej nie odroznil. 

Ale warzone ma zablokowany update i plikow podmienic tez sie nie da bo to multi.

obraz.thumb.png.1d335b5b1e28c55ec50f58e3f48bf76a.png

Gralem w bf6 w redsec i tam jest natywnie juz 4.1 i jest bajka ;) 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Grolshek napisał(a):

Baaardzo długo miałem LG 21:9  2560x1080 IPSowy i to był najlepszy monitor jaki kiedykolwiek miałem. Teraz 3440x1440 VA i jest gorzej. O 16:9 to nawet nie myślę bo mam w pracy i czuję się jak kuń z klapkamy na oczach.

Mam to samo z 16:9, młodemu teraz kupiłem 32" 1440p i za cholerę jakoś źle mi się korzysta (akurat chwilę posiedziałem żeby go sprawdzić)  :E 

Ogólnie w domu 2 x 34" 3440x1440 (QD-oled i VA), 32"  2560x1440 (VA) i 24" 1920x1080 (IPS).

Syn od drugiego 21:9 początkowo był sceptycznie nastawiony, ale gdy padł mu 32" 16:9 i dostał moją ijamkę przekonał się...już nie chce 16:9 :D 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ale warzone ma zablokowany update i plikow podmienic tez sie nie da bo to multi.

obraz.thumb.png.1d335b5b1e28c55ec50f58e3f48bf76a.png

Już AMD "wstrzykiwało" Anti Lag 2 w CSie, to się posypało sporo VAC banów globalnie ;) Chyba poszli po rozum do głowy.

@Krzysiak @Grolshek Pomyśleć, że na labie byłem twardym zwolennikiem 16:10 xD No niestety, nie przetrwała ta proporcja próby czasu. Szkoda.

Opublikowano (edytowane)

@Lameismynamejak to ktoś napisał tu na forum w temacie o monitorach (chyba w temacie o oled) ponoć każdy gracz musi zapróbować 21:9...albo przypasi albo nie :E  Mi przypasiło :D 

To jak ponoć z alfą wśród motomaniaków...alfy jeszcze nie miałem  :E 

ps. znam takich, co nie uznają monitorów większych niż 24" 1080p posiadając 9850x3d i 9070 :D

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

@Lameismynamejak to ktoś napisał tu na forum w temacie o monitorach (chyba w temacie o oled) ponoć każdy gracz musi zapróbować 21:9...albo przypasi albo nie :E 

To jak ponoć z alfą wśród motomaniaków...alfy jeszcze nie miałem  :E 

Po to jest sprzęt żeby sprawdzać ;) 
Jak raz w życiu miałem monitor 21:9, to też raz w życiu miałem błyszczącego LCDka.
Są gusta i guściki.

A co do alfy - te nowe nie są brzydkie, znowu jest wiele ciekawszych aut. Co kto lubi ;) 

Opublikowano (edytowane)

@Lameismynamemnie nie jara nowa motoryzacja... dlatego to jest teraz moim oczkiem w głowie które z synem doprowadzam do stanu idealnego 😎

file_00000000c9fc7246bc7ea1dfbcc37960.png

Wreszcie nadszedł ten czas gdy mogę w starego "grata" władować kilkadziesiąt k (więcej niż warte jest auto którym jeżdżę na co dzień :hihot: )...bo tak :E 

AI rozmazując tło wycięło najważniejsze w starym mercu czyli celownik...oczywiście jest :E 

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 4
Opublikowano (edytowane)

@Lameismynameto akurat nie "beczka", tylko następca czyli "baleron" :) Auto mojego ojca przez 20 kilka lat (ogólnie ma 31), stąd wartość sentymentalna, pieniądze nie mają znaczenia jeśli chodzi o inwestycje w niego :) 

Po prostu ma być igła i tyle :) 

Ogólnie motoryzacja to moje drugie hobby obok kompów :) Marzeniem jest stary amerykaniec z V8 pod maską...ale to po nim :D 

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano

@Krzysiak Kiedyś miałem takiego 124 , nazywaliśmy go  Trapez  jak miał 500tyś. przebiegu , mówiło się że jest na dotarciu🤣

był też na stanie Kubuś 115 

Beczka 123 z silnikiem 2,4 i 3.0.

i 126 260SE 1988r ten akurat w benzynie

Wujaszek miał w140 nazywany Czołgiem.

Stare dzieje.😊

Ale z tej marki już dawno zrezygnowałem, niestety Merce gniły, no w końcu lata robiły swoje.

Opublikowano (edytowane)

@AudRobten akurat w spodzie zdrowy, na zewnątrz blacha tak gruba że wszędzie gdzie były purchle takie, że na każdym innym aucie byłaby dziura a tutaj blacha :E No i ma najniższy przebieg z aut które posiadam, bo 203k km 😆

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

@Krzysiak Właśnie zobaczyłem jakiego skrótu myślowego użyłem ;) Jak beczka wygląda wiem :) Z tych starych były dla mnie najbardziej charakterystyczne i za to je lubiłem.

Słusznie @AudRob wspomniał o gniciu tych aut - to największa ich zmora. 

A co do innych hobby obok kompów, drugim moim jest gra na basie (chociaż jestem gitarzystą) - tutaj też sprzęt jest fajny i jak ktoś ma łeb można po swojemu upgrade robić ;) 

No i jest jeszcze trzecie hobby co najwięcej kasy zżarło i jego eksploatacja jest dosyć kosztowna.

A wracając do tematu - te wskaźniki w adrenaline odnośnie podmiany FSR i FG to działają jak chcą. Zgłupieć można ale to nie tylko ja zauważyłem, że potrafią wskazać w obu przypadkach "nie działa", a jednak działa ;)

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano

@Lameismynameto auto będzie zrobione i w garaż, jazda tylko latem weekendowa. Ogólnie od nowości garażowane, przez pierwsze 10 lat zrobiło 100k, przez kolejne 10 kolejne 100k a przez ostatnią dekadę 3k :hihot: 2 lata temu w mechanikę wrzucone przez ojca około 10k, więc została tylko kosmetyka.

• Like 1
Opublikowano

10k w stare auto jak samemu wszystko się robi to może ma jakąś wartość ale to i tak kropla w morzu jak się ma pedantyczne podejście, przy oddawaniu do warsztatu to wiele się nie zrobi, oddałem ostatnio stare V6 3.0 na wymianę rozrządu na pasku plus zrobienie porządku ze zmienną fazą rozrządu i 8.5tyś poszło.

Opublikowano

Jak myślicie czy jak wiesiek dostanie dodatek to uaktualnią ficzery w podstawce jak FSR/FG? Nie ukrywam, że z RT, a tam sa 4 efekty na radeonie działa to natywnie jako tako w okolicy 60fps, a w grze jest tylko FSR 2.0 🤣  A od 60fps to mnie oczy bolą i patrzeć nie mogę 😂

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

, jestem z zawodu diagnostą samochodowym, więc do czegoś to zobowiązuje (nie oddawania aut mechanikom

Mechanika to nie problem, jak ktoś kuma o co chodzi. Moje auta nigdy nie były u mechanika.

Ale w lakiernictwie nie ma miejsca na błędy , na szybko też nie zrobisz jak ma być dobrze . Sam czasami lakieruję i konserwę zrobię więc wiem ile to roboty.;)

3 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

jestem z zawodu diagnostą samochodowym

Też kiedyś chciałem , ale wyszło inaczej .

Moim zdaniem najlepsza fucha.

Opublikowano
31 minut temu, AudRob napisał(a):

Ale w lakiernictwie nie ma miejsca na błędy , na szybko też nie zrobisz jak ma być dobrze . Sam czasami lakieruję i konserwę zrobię więc wiem ile to roboty.;)

No dlatego tu szykować trzeba trochę więcej siana bo chcę go pomalować całego...ale z tym się liczę :) 

Opublikowano
3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Pierwsze spadki :D

obraz.png.7e2c2cba3fbe7802a751886d9fd4230f.png

Z jednej strony nadal za blisko 9070 (~2500zł) i za daleko 9060XT 16GB (~1700zł), z drugiej to już taniej od 5060Ti 16GB (~2300zł).
Myślę, że im bliżej te karty będą 2000zł, tym większy będzie na nie popyt.

• Upvote 1