Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie 300W to jest taki pobor w sam raz, byle nie wiecej i zjezdzajac 50W mniej zycia sobie za ta kase z pradu nie uloze wiec bez znaczenia ;) Zadnych UV na kartach nie robilem i robic nie bede, a po to kupilem taki model zeby przy wyzszym poborze miec dobra kulture pracy i nie musiec wlasnie robic UV :D No ale to moje preferencje i was rozumiem ;) 

Opublikowano
29 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Zreszta widac po ubijaniu PL jak leca na pysk zegary na radeonie.

Puste cyferki. Nie wiem dlaczego jesteś tak nimi oczarowany.

Pamiętam jak na labie pałowaliśmy RX 5600 (XT) ile fabryka dała. Normalnie było ciasno jeżeli chodzi o wyniki z Time Spy tylko co z tego jak zapuściłeś jakąś grę AAA i pomiędzy profilem pod benchmarki, a jakimś zwykłym nie widziałeś praktycznie różnicy w klatkach. 

Tutaj dasz 250W i będzie ciszej, chłodniej, a klatek tyle samo.

No i z całym szacunkiem - jakiej średnicy wentylatory i budowy by nie były to 1750RPM jest wyraźnie słyszalne.

Opublikowano
9 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Sluchaj, ja rozumiem twoj punkt widzenia ale mi juz daj spokoj bo nie chce mi sie o tym juz pisac w kolko, ja wole to co wole i tak bede uzywal bo tak moge ;) 

10 minut temu, Lameismyname napisał(a):

No i z całym szacunkiem - jakiej średnicy wentylatory i budowy by nie były to 1750RPM jest wyraźnie słyszalne.

Ja nie slysze majac komputer obok, a gram tez w otwartych sluchawkach i bez nich tez nie wybija sie poza tlo ;)  A co ty tam sobie myslisz to mnie nie interesuje bo ja wiem co slysze i to mi wystarczy, nie potrzebuje twojego zdania do tego. oraz nie mam potrzeby dyskusji i przekonywania na sile ;) 

Twoje wcisnaknie swojego zdania na sile jest juz po prostu nudne, a moje poklady cierpliwosci sie skonczyly bo ile mozna ;) Wiec prosze daruj sobie.

18 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Ja uwielbiam optymalizacje. Czyli osiagnac porzadany FPS i jak najnizsze zuzycie pradu, zawsze musze sie nagrzebac w ustawieniach nim zaczne grac xD Mam jakiegos pierdolca na tym punkciexD 

Optymalizacje robi sie pdo kulture pracy, a nie mniejsze zuzycie pradu bo roznice w rachunkach beda zadne, a w kulturze pracy znaczace ;) 

Opublikowano
17 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Z ciekawości - dużo Cię ta pyra szarpnęła?

5070 sprzedalem drozej niz kupilem a do tego przyszedl cashback za 5070 kilka dni temu :hihot:

Pyra wyszla obraz.png.ff66f4e921a1c551d1a8495f7caf97c4.png

Doplaty wyszlo mnie niecale 800zl. 

Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

5070 sprzedalem drozej niz kupilem a do tego przyszedl cashback za 5070 kilka dni temu :hihot:

Pyra wyszla obraz.png.ff66f4e921a1c551d1a8495f7caf97c4.png

To nieźle. Szkoda, że amazon i jego durna polityka braku transferu gwary na kogoś innego jak oryginalny właściciel. Trochę pod górkę ze sprzedażą. Ja tam jedynego minusa na sprzedaży złapałem właśnie na PNYaku ale popatrzeć na wszystkie plusy i jakieś bony po drodze to i tak człowiek do przodu. A 9070XT fajne GPU w uczciwej kasie i świetna sprawa, że czerwoni tak z softem podgonili. Ja sobie chwale.

Opublikowano
57 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Pamiętam jak na labie pałowaliśmy RX 5600 (XT) ile fabryka dała. Normalnie było ciasno jeżeli chodzi o wyniki z Time Spy tylko co z tego jak zapuściłeś jakąś grę AAA i pomiędzy profilem pod benchmarki, a jakimś zwykłym nie widziałeś praktycznie różnicy w klatkach. 

Tutaj dasz 250W i będzie ciszej, chłodniej, a klatek tyle samo.

Wentyle pure tak do 1600-1700 są mega ciche. W ogóle ich nie słychać z 3,5 metra

Opublikowano
7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Gosc do 5070 nawet nie chcial dowodu zakupu takze roznie ludzie na to patrza ;)  

Jasne. Ja tam zawsze wolę mieć waleta w rękawie ;) A co do ludzi to rzeczywiście.

3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

@Lameismyname ta karta jest kulturalna nawet przy 350W, więc można jechać w opór :E Jedni lubią zjeżdżać z poborem, nie tracąc ani nie zyskując wydajności, inni chcą tylko zyskiwać :D Jedni i drudzy mają rację :E 

Jedno nas wszystkich łączy - większość ludzi popatrzy na nas z boku i przyzna, że jesteśmy wszyscy na równym poziomie "odjechani" :stukniety:

Teraz, wallec napisał(a):

Wentyle pure tak do 1600-1700 są mega ciche. W ogóle ich nie słychać z 3,5 metra

Ty to się wentylatorami nie zasłaniaj :hihot: Lepiej powiedz kiedy nowy bios wleci w pyrę :rotfl:

Teraz, Keleris napisał(a):

Wentylatory w sapphire pulse są rewelacyjne, 1800 obrotów są lekko słyszalne w przeciwieństwie do moich thermalright 120 w obudowie gdzie 1000+ obrotów to sporo większy chałas.

Mówisz o tych z Phantom Spirita? Masz wersję V1 czy V2?

Opublikowano
2 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

To wszystko zalezy od oka :D Ja jak odpalilem Performance w 1080p, to bylem zaskoczony jakoscia obrazu. Myslalem ze bedzie gorzej, serio %-) 

Ja CSa 2 dopalam FSR 1.0 w trybie Performance (bo na szczęście jest w tej grze). W dynamicznej rozgrywce nikt się tam nie przygląda detalom, a co FPSów zyskuje to moje.

Opublikowano
11 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Lameismyname Ja chyba jestem slepy. Owszem, widze ze detal ucieka, ale na upartego moglbym tak grac %-) %-)%-)  FSR 3 wygladal duzo gorzej xD

No ja w 1440p chyba jeszcze nie schodziłem przy jakimkolwiek FSR poniżej Quality aby realnie pograć.
W DLSS to gdzieś się wcześniej ratowałem chyba na RTX 4060 odpalając Balanced ale nie niżej.

Opublikowano
Teraz, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@LameismynameJa ograniczam FSR do  Native, ale z ciekawosci czasem sprawdzam jak to wyglada. 

1080p to inna para kaloszy ;) 

1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

W 3440x1440 w trybie jakość nie jest źle :)  

Miałem kiedyś monitor w tej proporcji 21:9 z rozdziałką 2560x1080p.
Powiedziałem sobie - pierwszy i ostatni raz ;) 
A Tobie jak podchodzi 21:9? Ja bym pewnie wolał przeskoczyć na 4K w 16:9