Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eh, mam nadzieję że dojdą jakieś modele rx9700, bo znowu producenci olali temat małych kart... Najmniejszy ma 280mm, a ludzie potrafili nawet przekładać chłodzenie od rtx3060ti single fan do rtx3070 i dawało radę z undervoltem... Teraz tylko zrobić chłodzenie 3 slotowe z dużym wentylatorem oraz jednym wtykiem 8 pin, bo 220w i tak nie będzie się przekraczało... Zagarnęliby pewną niszę dla siebie, ale po co, lepiej klepać to samo bez finezji :P 

• Like 1
Opublikowano

Nacisk jest kładziony raczej na wersję XT, przy tak małej różnicy w cenie chyba nikt nie zakłada że 9070 będzie się jakoś wybitnie sprzedawać, chodziło raczej o to żeby był 1:1 alternatywą cenową dla 5070.

Opublikowano
7 minut temu, bokiel napisał(a):

Wygląda to bardzo zachęcająco :cool: Wiadomo, o której jutro wjadą recenzje i testy na serwisy? 

Bedzie dobrze ale raczej podchodzilbym na chlodno bo o ile postep jest spory to nie w kazdym scenariuszau jest tak dobrze ;) Ale do tego ludzie kupujacy AMD chyba sa juz przyzwyczajeni :D 

Aczkolwiek wukong to bardzo heavy test wiec jest dobrze.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Spychcio napisał(a):

Oby ta premiera im świetnie wyszła...tzn. zapowiadana cena i wydajność bo Nvidia i sklepy totalnie odleciały:Crash:

Ktoś powinien sprowadzić ich do parteru.

O to to, dobrze gada, polać mu :D

Opublikowano

Dobry, obserwuje sobie od jakiegoś czasu ten temat, wcześniej siedziałem na PCLabie ale raczej sporadycznie coś tam pisałem.

Z którego sklepu najlepiej zamówić ? Czy to w sumie w wybranych tylko pojawią się nowe karty?

W sumie to moja pierwsza premiera którą bliżej obserwuje i z chęcią zaopatrze sie w 9070xt :D

Opublikowano

Szkoda czasu na rozkminianie takich wycieków z wiadomego miejsca, to było dobre w styczniu jak nic nie było jeszcze wiadomo. Jutro masz pełne testy więc myślę że te 26 godzin da się wytrzymać, skoro wytrzymaliśmy 3 miesiące.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Gigus i asrock tez?

gigus tak ale taichi ma nano paste i 12vhpwr wiec odpada bo mam zwykly zasilacz. Moj faworyt to tuf potem pulse potem jakis red devil

Edytowane przez Eltik
Opublikowano
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Pamiętam jak demka technologiczne można było sobie pobrać i zapuścić u siebie, teraz tylko film na YT można obejrzeć  :/ 

Można nie można, na Radeonie 8500 mi się nie chciało odpalić demko teselacji :hihot:

Opublikowano
18 minut temu, panicz patryk napisał(a):

A 7900xt jest srednio 30% szybszy niz 6800xt. No, super....

Dlaczego nie porownaja do poprzedniego modelu?

To jest test z bardzo mocnym Ray Tracingiem. Bez Ray Tracingu różnica już nie będzie taka duża. 

• Thanks 1
Opublikowano

Taa. 260% 7800.

Dajcie spokój z wynikami z włączonym FG.

AMD nie potrafi zrobić upscallera w demku z PT tak, żeby nie zaorać obrazu w ruchu, więc bez wiedzy jak te FG będzie wyglądało, te wyniki są bezwartościowe. Zresztą to nie jest karta za 1500zł, żeby FG miało być jedyną szansą na pogranie w tą grę. Jeszcze PT w Cyberpunku to OK, ale Wukong? Sto razy wolałbym pograć bez RT niż z FG.