Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda czasu na rozkminianie takich wycieków z wiadomego miejsca, to było dobre w styczniu jak nic nie było jeszcze wiadomo. Jutro masz pełne testy więc myślę że te 26 godzin da się wytrzymać, skoro wytrzymaliśmy 3 miesiące.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Gigus i asrock tez?

gigus tak ale taichi ma nano paste i 12vhpwr wiec odpada bo mam zwykly zasilacz. Moj faworyt to tuf potem pulse potem jakis red devil

Edytowane przez Eltik
Opublikowano
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Pamiętam jak demka technologiczne można było sobie pobrać i zapuścić u siebie, teraz tylko film na YT można obejrzeć  :/ 

Można nie można, na Radeonie 8500 mi się nie chciało odpalić demko teselacji :hihot:

Opublikowano

Taa. 260% 7800.

Dajcie spokój z wynikami z włączonym FG.

AMD nie potrafi zrobić upscallera w demku z PT tak, żeby nie zaorać obrazu w ruchu, więc bez wiedzy jak te FG będzie wyglądało, te wyniki są bezwartościowe. Zresztą to nie jest karta za 1500zł, żeby FG miało być jedyną szansą na pogranie w tą grę. Jeszcze PT w Cyberpunku to OK, ale Wukong? Sto razy wolałbym pograć bez RT niż z FG.

Opublikowano (edytowane)

No wszystkiego nie wiadomo. Porównania i poziomy dopracowania FSR4 to jeszcze przez kilka tygodni będą ludzie robić analizy :E i wynajdywać babole.

Na obecną chwilę to wydaje się, że te karty mogą być ciekawą alternatywą dla ludzi celujących cenowo w okolice segmentu ~5070. A którym szkoda dopłacić do 5070ti.

No, ale trzeba i tak poczekać na wyceny sklepowe tych gpu.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
11 minut temu, lukadd napisał(a):

No wszystkiego nie wiadomo. Porównania i poziomy dopracowania FSR4 to jeszcze przez kilka tygodni będą ludzie robić analizy :E i wynajdywać babole.

Będzie gorzej od DLSS4, może poziom DLSS3 jak szczęście dopisze, mało gier obsługuje, dziękuję dobranoc. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W tej kwestii wiadomo, że będzie gorzej. Ale na ile i dokładnie to trzeba już poczekać na szczegółowe analizy.

Głównie się rozbija o cenę w tym segmencie. Wyniki 5070 12GB który wypada żałośnie już mamy :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, lukadd napisał(a):

Wyniki 5070 12GB który wypada żałośnie już mamy

Mowisz ze nastepca 4070 zblizajacy sie wydajnoscia, a czasem przewyzszajacy 4070ti to slabo?? Po 5090 drugi najwiekszy skok wydajnosci.

No ale widomo czlowiek oczekiwal wiecej po tym genie :D  Stare radeony ładnie szoruja :D 

obraz.thumb.png.916eb10698eb712c1d0d3e49da355b92.png

Edytowane przez Phoenix.
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Mowisz ze nastepca 4070 zblizajacy sie wydajnoscia, a czasem przewyzszajacy 4070ti to slabo?

To jest dokładnie taki sam przeskok jak między 3070 a 4070 czyli ok. 20%, więc poniekąd rozczarowanie jest zrozumiałe. 

Niemniej ta karta brzydko się zestarzeje z uwagi na 12 GB pamięci. 

Edytowane przez Radio Tirana
Opublikowano

Wiem, ja oceniam po prostu pod katem innych modeli, ktore juz mialy premiere i po porstu pod tym katem ten 5070 jako premiera uwazam za najbardziej udany o ile mozna ak mowic i poza mrsp ani zlotowki wiecej za to ;)

Jutro radeon i tak ja rozjedzie jak marmolade. ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

5070 nie wypada źle, może zastąpić 4070Ti i nawet go przebić, spoko. 

Na pewno lepiej wygląda od 5070Ti :E 

Też czekam na jutro, może być ciekawie. Ja i tak nie zmieniam bo nie mam na co, ale popatrzę chętnie na Radeony.

Edytowane przez galakty