Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Doamdor te wyniki dla 14600k na z790? Zobaczę później w domu ale nie pamiętam żebym widział na 14600K więcej niż 190W. W grach w zasadzie pobór na podobnym poziomie co 9800x3d który leci u mnie na 5.5GHz. 

Przy kompilowaniu shaderów 14600K do kilkanastu stopni chłodniejszy od 9800x3d 🤣 

Opublikowano
Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Obstawiam że wpis dla żartu no bo przecież nie będziesz go namawiał na "martwą" platformę

Ty wgl nic nie zrozumiales, ja do niczego nie namawiam. To on mnie zapytal czy ten proc sie nadaje bo jest w promocji w xkom i wpisuje sie w jego widelki cenowe wiec sprawdzilem w tescie tomka, a wyniki sa jakie sa. A to na co sie zdecyduje to juz jego wybor. 

Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

niech bierze jakiegoś x3d

Jak ktos patrzy na cpu za 600zl to nie oglada sie za topka kosztujaca sporo wiecej ;)  Mial byc 14600k ale ceny sa zaporowe.

4 godziny temu, Doamdor napisał(a):

B860 w formacie ITX. 

Bida ze na tym nie podkrecisz NGU/D2D

Godzinę temu, Doamdor napisał(a):

31,6% w CBR23

A realnie do czego uzywasz bo chyba nie grasz w CB23 ;) No chyba ze tylko syntetyki po prostu porownujesz z ciekawosci.

Opublikowano
13 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ty wgl nic nie zrozumiales, ja do niczego nie namawiam. To on mnie zapytal czy ten proc sie nadaje bo jest w promocji w xkom i wpisuje sie w jego widelki cenowe wiec sprawdzilem w tescie tomka, a wyniki sa jakie sa. 

No i co i mu powiesz ? Nadaje się czy nie za te 700 ziko? Już rok temu było wiadomo że ten cep (ultra 245) ssie pałkę w grach i objeżdzają go średniaki. Nic się w tym temacie nie zmieniło 🤣 Daj znać co tam finalnie wydumacie bo ciekawy jestem a w czasach kryzysu może i innym się przyda 😀 

Opublikowano

Misku jak ktos mnie prosi o doradzenie sprzetu w konkretnym budzecie to po prostu serwuje mu kilka konfiguracji i kazdy dobiera sprzet pod swoje preferencje, a nie tak jak Ty patrzysz na to przez czubek wlasnego nosa. Mnie to nie interesuje jaki ten proc jest tylko czy takie wyniki kogos zadowola a wlasne preferencje tutaj schodza na bok bo ja tez moge nazwac ten sprzet szrotem tylko raz, ze nie ma to zadnego znaczenia, a po drugie jest okreslony budzet.