Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, wrobel_krk napisał(a):

@SebastianFMTo widziałeś ten config z filmu. Apex z dwoma slotami ramu to do czego się kupuje. Do bicie rekordów OC albo pod gry żeby wycisnąć maks z ramu.

Wiem że ktoś kupuje ale żeby się decydować świadomie na ten procek  trzeba mieć bardzi specyficzne potrzeby.

Tu na forum cicho nikt się nie chwali. Gdzie na każdą inną premiere ludzie się rzucali. Nawet jak taki 14900ks wychodził ludzie kupowali.

Nie oglądałem filmu, odniosłem się tylko do twojego stwierdzenia o tym, że nikt nie kupuje. Poza tym nie trzeba mieć bardzo specyficznych potrzeb jedynie potrzebować wydajnego procesora do pracy.

Mój brat ma 285K.

Opublikowano

No Twój brat kupił pewnie w Intelu odtrąbili zwycięstwo;)

Nie mówię że absolutnie nikt nie kupil tylko że tego nikt nie kupuje bo właśnie jak ktoś chce konkretnie do pracy nie potrzebuje super procka w grach i z jakiegoś powodu nie chce AMD to kupi ten Core Ultra, no jeszcze może zależy mu na Quicksync.

Opublikowano
17 minut temu, Karro napisał(a):

Na pweno nie chodziło mu o bicie rekordu na ram bo pewnie oc nie bedzie w ogóle

:rotfl:

Czlowieku ram kreca jak szaleni.

Nawet nie wiesz w ktorym kosciele graja, a sie wypowiadasz 

Opublikowano
1 godzinę temu, wrobel_krk napisał(a):

No to słabo benchmarki oglądał bo generalnie 9950x lepiej wypada przy mniejszym poborze ale też różnice są minimalne więc można jakoś obronić wybór 285k.

Słabo to ci wychodzi zgadywanie więc lepiej daj sobie z tym spokój.

Opublikowano

Od ponad pół roku w Intelu, to chyba nie robią nic oprócz mikrokodów. Jeden pogania drugi, a żaden w sumie nic nie zmienił mimo buńczucznych zapowiedzi. Chyba, że obcinanie wydajności kosztem żywotności, to zmiana jakiej każdy oczekiwał. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Czy jest "ogarnianie" w ramach zajęć szkolnych, czy pozalekcyjnych?      A to tak teraz nie jest? Dziecko, które chodzi na dodatkowe zajęcia i na nich ogarnia prace domowe lepiej niż zrobiłoby to samo vs te, których rodziców na to nie stać lub też mają to gdzieś. Zatem tych których na to stać, oceny za prace domowe ciągną w górę, a tych co ich nie stać ciągną w dół. Obydwoje mogą być na tym samym poziomie jeśli chodzi o ogarnianie danego przedmiotu, różnica będzie w właśnie w odrobieniu pracy domowej pod nadzorem kogoś, komu się za to płaci. Brak pracy domowej weryfikuje stan wiedzy i umiejętność jej wykorzystania bezpośrednio na lekcji. Ja bym po prostu godzinę lekcyjną wydłużył do 60 minut.    Do tego masz strony internetowe na których możesz sobie zamówić rozwiązanie lub wykupić rozwiązania zadane z konkretnych podręczników. No i jeszcze wspomniany chatGPT czy inne tego typu rozwiązania.  Przykład wykorzystania GPT:   Myślisz że uczeń zastanowi się w ogóle czy to co GPT mu wypluło jest dobrze? Nie. Przepisze i będzie miał wywalone.         
    • Dzień dobry.   Na wstępie: z tematu sprzętu komputerowego wypadłem już dawno temu, więc zadaję pytanie i szukam porad. Nie jestem wymagającym graczem i generalnie mało gram. Nie wyczekuję jakoś specjalnie nowych tytułów.   Budżet posiadam elastyczny, aczkolwiek chciałbym złożyć dość dobry sprzęt jak najmniejszym kosztem. Wystarczy mi 1080p i chciałbym przyzwoity i spokojny sposób ograć STALKERA 2, a w przyszłości Gothica Remake i Armę Reforger/Armę 4, które pewnie będą mniej wymagające.   Z racji tego, że STALKER 2 raczkuje, nie spieszy mi się z zakupem sprzętu, ale chciałbym mieć już pogląd w co celować. Może czekać na jakieś promocje? Macie większą wiedzę w temacie, kiedy najlepiej coś kupić, więc na Was polegam.   Chciałbym to wszystko złożyć w Proline, ze względu na odbiór osobisty. Budżet powiedzmy 3-5tyś zł (im mniej tym lepiej), ale chciałbym przeanalizować kilka propozycji w tym zakresie cenowym.   Pozdrawiam.    
    • Nie w tym rzecz, przebazowania awionetką są nudne, bo lecisz w linii prostej przez 5/10/30 minut. Jakieś loty widokowe już są dużo ciekawsze mimo że każdy wygląda tak samo w 99%.    Osobiście czekam na jakieś przebazowanie/transport cargo w dzicz, Antarktyda, pustynia, może jakaś wyspa. 
    • Ten shuttering na pc masz dalej? 
    • Przecież Corolle nie są wogóle wygłuszone... Jak już cokolwiek jest głośniejsze od Corolli to jest naprawdę tragedia. Rav4 też ma szczątkowe wygłuszenie. W Camry jest znacznie lepiej ale tylko po mieście. Później głośno. Sam mam "Camry Premium" czyli ESa i też szału nie robi. Najgorszy szum od opon i od drogi. Jest to lepszy poziom niż Camry ale dalej wygłuszenie jest mizerne jak na tą klasę samochodu. Niby segment E ale, no sam nie wiem. Już miałem wygłuszać ESa ale dziecko w drodze więc będę zmieniał samochód.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...