Chyba większość marek ogarnęła jak to wyłączyć 1 przyciskiem, najczęściej na kierownicy, przynajmniej te co oglądałem - Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Lexus (tu trzeba 2 kliki)
Wolę widełki, bo nie mają tych elementów, co się odkształcają przy wkładaniu i wyjmowaniu, co zazwyczaj ma miejsce w przypadku bananów. Z drugiej strony często się tego nie robi, a widełki łatwiej jest wyszarpać, bo nie są tak mocno dociśnięte. No ale, kto będzie to szarpał? W poprzednim kablu miałem te banany: https://www.amazon.pl/Rembus-BS-197-bananowe-blokadą-pozlacane/dp/B00HBPXM6G i są super. Kabel idzie w dół, więc nie ciągnie gniazd głośnikowych. Nie mają też sprężynek ani niczego podobnego. Mocno siedzą w gnieździe przy pomocy śruby rozporowej. Do tego można zdjąć tyle zaślepki i wpiąć kolejnego banana w razie potrzeby. IMO najlepszy wybór, ale z ciekawości teraz wziąłem widełki. Zwykłe babany dałbym na dole klasyfikacji, za widełkami.
W reniach też - i to konfigurowalny, dzięki temu możesz sobie "zaprogramować" co nim jednocześni wylączać (np ss oraz asystent pasa a pozostale dzialają). To powinno być standardem w wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi