Skocz do zawartości

Transformacja energetyczna - OZE / fuzja jądrowa / paliwa kopalne / CO2 / ceny energii / elektromobilność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piekło zamarzło :E 

10 godzin temu, duniek napisał(a):

w 99% przypadkach jest tak ze to nie jst wina pompy/paneli itp tylko SPRZEDAWCY/FIRMY ktora ma ceny z kosmosu

przoduje w tym firma columbus energy - gdzie jak patrze na grupach, - potrafili montowac instalacje 3kWp za 30-40k :E a potem płacz ze sie nie zwraca 

Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy mają swoje stałe rachunki za prąd np. 300zł/msc i dają się namówić na „darmowy prąd” wchodząc w kredyt na 10 lat gdzie będą płacić ratę 550zł/msc :E  

Polak wystarczy, że usłyszy „darmowe” i już myślenie schodzi na dalszy plan. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DjXbeat napisał(a):

Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy mają swoje stałe rachunki za prąd np. 300zł/msc i dają się namówić na „darmowy prąd” wchodząc w kredyt na 10 lat gdzie będą płacić ratę 550zł/msc :E  

juz chyba pisalem o tym - u mnie w rejonie byla/jest firma od PV ktora miala slogan - DARMOWY PRAD 

oczywiscie ulotkii i banery byly wszedzie, dziadek mojego znajomego to zobaczyl i zdecyowal sie na instalacje  - mimo rachunkow miesiecznych na kwoty 200-250zl  , po 6mcach rachunek 3500zl :D

co sie okazalo?  dziadek stwierdzil ze nie bedzie kupowal wegla bo skoro prad darmo to podlaczy 6 farelek 2kW :E 

a ja zalozylem tylko dlatego ze mialem koparki krypto i z prostego rachunku wychodzil mi zwrot w 4 lata jakos (+ taki ze dalem duzo mniej niz rynkowa wtedy)

Edytowane przez duniek
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, DjXbeat napisał(a):

U nas za prąd też się podobnie płaci (około 220zł miesięcznie) ale dużo wychodzi za ogrzewanie domu i wody. W okresie grzewczym za 2 miesiące było płacone 1700zł.