Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

problemem jest tutaj osoba Zeleńskiego, który będzie musiał podać się do dymisji, jako że Biały Dom nie będzie już w nim widział partnera, z którym można popisać układ pokojowy. 

A to Biały Dom będzie prowadził wojnę z Ukrainą, że ma z nim podpisywać układ pokojowy? Ta Ameryka staje się powoli memiczna.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, voltq napisał(a):

Prowadząc taką politykę zagraniczną i wewnętrzna jak to robil PiS a teraz KO sami zapraszamy do inwazji na Polskę 

Trzeba stworzyć takie warunki żeby ludzie sami chcieli walczyć o własny kraj , w tej chwili mamy sytuację jak na Ukrainie byłem tam osobiście w trakcie konfliktu i większość tego co opowiadają w TV itd to totalna propaganda 

Gówno prawda. Byłeś wyłącznie na Zachodzie. Czy mam ci wysłać moje zdjęcia stamtąd z pomocą humanitarną? Zdjęcia domów rozwalonych pociskami?

Dokąd dojechałeś, onucko? Do Lwowa? No to siedź cicho, b o jesteś całkowicie bezmyślny. 

5 godzin temu, Camis napisał(a):

Przespałeś ostatnie kilka dni?, wybory już były i AFD nie będzie rządzić. 

On nie ma o niczym pojęcia. Powtarza tylko brednie co mu inni tirowcy na cb powiedzą :rotfl2: 

• Upvote 4
Opublikowano
7 godzin temu, voltq napisał(a):

Piękne Putin z agresora stał się dzięki zelenskiemu orędownikiem pokoju

Bo Trumpu tak stwierdził? Strach pomyśleć co się stanie z wszechświatem jeśli Trump obieca, iż obniży grawitację o dziesięć procent.

W kwestii ukraińskiej Polska nie jest jak piszesz zbitym pionkiem, bo to Polska z przyczyn logistycznych może mieć wielki wpływ na to jaka pomoc dociera do Ukrainy i jak szybko, a jaka nie.

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano

No to panowie, jesteśmy w tym sami. W sensie Europa. Na co możemy liczyć? Na to że Rosja do końca roku będzie miała większe problemy niż Ukraina. 
Ukraińcy będą z pewnością planowali większa ofensywę na lato, żeby ostatni raz pokazać Europie że da radę z Rosją wygrać. Politycznie Europa obroni się przed prawakami do 26 roku. A później, raczej będą podobne decyzje jak USA. 

• Confused 1
Opublikowano

Trump ośmieszył Amerykę na scenie międzynarodowej, takie są fakty.

Ofiara napaści przyjeżdża i jest karcona na oczach całego świata, a rozmowy z putinem jak nie było tak nie ma.

Jak putin zaatakuje Europe to trump wystąpi w telewziji i powie ze sami jestesmy sobie winni bo pomagalismy Ukrainie. :wariat:

• Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano

Anglosaska polityka. NATO jest martwe. 

Musiał odbyć się teatrzyk w telewizji aby zrozumieć, że mocarstwa dogadują się kosztem życia biedoty?

Zawsze tak było i zawsze tak będzie.

Wiedzą o tym w Iraku, Afganistanie, Syrii, Libii, Gazie, w Afryce itd.

Anglosasi wywołali Majdan, a teraz go kończą. A trupy ukrów nikogo nie obchodza.

Powinniśmy zatem zadać sobie pytanie.

Wikłać się w wielką wojnę z największym wrogiem, bo jakiś wujek coś obieca czy może przełknąc pigułkę zależności ale nie mieć cmentarzy przepełnionych?

Żeby się stawiać, trzeba mieć czym. 

Od niepodległości ważniejsze jest przetrwanie narodu i tradycji. Do państwowowości trzeba być przygotowanym.

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano

To że mieliśmy tyle lat pokoju to nie przypadek tylko wynik działań wielu ludzi i sojuszy jakie zostały zawarte. I to ze sie to sypie z powodu paru idiotów jest powaznym zagrozeniem nie tylko dla europy ale całego świata.

• Upvote 6
Opublikowano

Nato przecież nie jest martwe, tylko staje się bardziej sojuszem europejskim. Dla Ukrainy utraconą wartością dodaną byłyby amerykańskie dane wywiadowcze z wywiadu elektronicznego i satelitarnego. Czy posuną się do odcięcia ich od tych danych tak aby kraje europejskie też nie były w stanie ich przekazać? Bo te amerykańskie szkolenia to mała strata, to był i tak sposób na redystrybucję kasy w ramach USA.

• Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Anglosaska polityka. NATO jest martwe. 

Musiał odbyć się teatrzyk w telewizji aby zrozumieć, że mocarstwa dogadują się kosztem życia biedoty?

Zawsze tak było i zawsze tak będzie.

Wiedzą o tym w Iraku, Afganistanie, Syrii, Libii, Gazie, w Afryce itd.

Anglosasi wywołali Majdan, a teraz go kończą. 

Pierwsza bzdurka to Majdan. Druga bzdurka to fakt że Europa to nie państwo w Afryce, ani nie Syria czy Gaza. To USA straciło kontrolę nad światem w przeciągu paru miesięcy. To USA miało swojego wroga przez 80 lat i budowało arsenał żeby go powstrzymać, to USA czerpało zyski z globalizacji, i kontroli wód. To USA miało w interesie mieć atom w Turcji, angażować się w Europie. 

• Upvote 3
Opublikowano

@TheMr.

Myśl sobie co chcesz :)

Dla mnie obecna sytuacja Ukrainy to skutek polityki mocarstw i tego, że uwierzyli, że Zachód jest jasną stroną mocy.

Niestety nie jest. Liczą się tylko interesy.

Stąd analogia do przytoczonych regionów Świata.

Z resztą patrząc na miernotę przywódców Europy jak i ilość importu "inżynierów z łódek", powyższa analogia wcale nie jest mocno chybiona ;-)

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, adashi napisał(a):

Nato przecież nie jest martwe, tylko staje się bardziej sojuszem europejskim. Dla Ukrainy utraconą wartością dodaną byłyby amerykańskie dane wywiadowcze z wywiadu elektronicznego i satelitarnego. Czy posuną się do odcięcia ich od tych danych tak aby kraje europejskie też nie były w stanie ich przekazać? Bo te amerykańskie szkolenia to mała strata, to był i tak sposób na redystrybucję kasy w ramach USA.

Dla mnie zawsze było martwe. Bo pkt.5 nie obliguje do wysłania wojska z pomocą.

NATO to matrix aby się wszyscy poczuli lepiej. Realnie, nie przyjdzie Nam nikt z pomocą.

Opublikowano (edytowane)

A. Czyli lubisz nic nie robić jak najeżdża cię mocarstwo? To Ukraina uwierzyła w zachód, booooo zachód podpowiedział Putinowi żeby najechał sobie Ukrainę? :E 

Dobre grzyby. 

Bez “inżynierów z łódek” z miejsca nie miałbyś Bolta, Ubera, Wolta, Żabek, sprzątaczy, i innych podobnych zawodów do których Polacy już się nie kwapili, podobnie na zachodzie. 
Ale wiadomo że inżynierzy z łódek to łatwe wytłumaczenie. 

Miło że zamiast się odnieść, to śmieszkujesz. Powodzenia w życiu w bańce! :) 

Edytowane przez TheMr.
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Z tym się zgadzam. Art 5 to w praktyce urojenie. Natomiast interesy z innymi państwami Europy mamy zbieżne. Z USA mniej.

Rosja z czasem będzie coraz silniejsza. Chyba że jakimś cudem padnie w najbliższym czasie, czego nie obstawiam.

Opublikowano (edytowane)

Prawica w usa nie chce, żeby ameryka brała udzial w jaki kolwiek wojnach. Na froncie jest impas. Wojna moze potrwać nawet z 10 lat. Trump nie chce wkładac pieniedzy do worka bez dna. Trump tylko reprezentuje ta kosnerwatywną, izolacyjną część społeczeństwa amerykańskiego. Na miejscu Trumpa mógł się pojawić ktoś inny. Ameryka zaczyna się zmieniać. Zełeński ma dwie opcje do wyboru: Walczyć bez wsparcia usa albo isę zgodizć na kilkuletnie zawieszenie broni. Może jak znowu wygra lewica w usa to znowu broń będzie szła.

Edytowane przez łukasz850
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Przecież ta gra by się w 2 tygodnie znudziła jakby było tylko pve. Straciła by pewną głębię. To obecność innych graczy dodaje grze bardzo dużo nieprzewidywalności, losowości zachowania, możliwa wrogość zdecydowanie pobudza emocje. Bez pvp progres byłby sporo szybszy. Biegało by się po mapie sprawniej, szybciej bo zagrożenie sporo mniejsze. Nawet jakby oddzielić pve od pvp. To ci znudzeni pve, na pvp i tak by nie przeszli. Liczba graczy po miesiącu na pewno by spadła, a tymczasem miesiąc po premierze i dalej ilość graczy utrzymuje się z premierowego weekendu, ba nawet jest jeszcze więcej.    
    • Ja tylko myślę o zmianie jak się okazja trafi dobra a bywa różnie przy normalnych cenach na bank nic nie będę zmieniał.
    • Tak, to jest razem w 1 poscie +  to: Nie wiem na prawde jak to skomentowac. Bardzo wiarygodna postawa, taka... stala  'walk the talk', bo narazie to sam sobie przeczysz.
    • Mieć zamiar kupić kartę której jeszcze nie ma, z myślą późniejszej odsprzedaży 
    • Teraz to mnie szczerze rozbawiłeś. Trafiłeś kulą w płot tak bardzo, że aż wyszła ona drugą stroną.   1) Logika na poziomie przedszkola.   Twoje rozumowanie wygląda mniej więcej tak: Ty lubisz tradycyjną rodzinę -> W Rosji/Islamie lubią tradycyjną rodzinę -> Ty jesteś za Rosją/Islamem.   Serio? Idąc tym torem: Hitler lubił psy i budował autostrady -> Ty lubisz psy i jeździsz autostradami -> Jesteś nazistą. Rozumiesz już, jak bardzo infantylny jest to argument?   Dla twojej wiadomości – jestem ateistą i rusofobem. Brzydzę się wschodnim despotyzmem tak samo jak islamskim fanatyzmem. Ale wiesz, co jest najlepsze? To właśnie ja bronię cywilizacji łacińskiej (Zachodniej), opartej na rzymskim prawie i silnej rodzinie. To ten model zbudował potęgę Europy.   Ty natomiast promujesz model, w którym Zachód wymiera, słabnie i pogrąża się w chaosie tożsamościowym. Zgadnij, kto się z tego najbardziej cieszy? Właśnie Putin i Imamowie. Oni zacierają ręce, patrząc, jak twoja nowoczesna ideologia niszczy naszą demografię od środka. Więc jeśli ktoś tu jest pożytecznym idiotą wschodu – spójrz w lustro.   2) „Udowodniłem badaniami”. Niczego nie udowodniłeś. Rzuciłeś anegdotę o swojej mamie i kilka ogólników o tym, że „kiedyś też było źle”.   Ja podałem ci twarde fakty: Korelacja aktywizacji zawodowej ze spadkiem dzietności (dane OECD). Luka dzietności (chcą vs mają). Epidemia samotności w społeczeństwach liberalnych. To, że nazwiesz swoje opinie „badaniami”, nie sprawia, że stają się nauką.   3. Radykalizacja samotnych mężczyzn. Pytasz o źródła? Proszę bardzo!   Wystarczy spojrzeć na socjologię ruchów ekstremistycznych. Radykalizacja ZAWSZE bierze się z wykluczenia i braku perspektyw. Tradycyjny model (małżeństwo) pacyfikował mężczyzn – dawał im cel, żonę, dzieci i odpowiedzialność. Mężczyzna, który ma rodzinę na utrzymaniu, nie ma czasu na rewolucje i wojny. Twój model tworzy rzesze samotnych, sfrustrowanych facetów bez celu w życiu (inceli, o których tak piszesz). To właśnie ta grupa jest beczką prochu. Więc znowu – to twój system generuje zagrożenie, a tradycja je łagodziła.   Chciałeś mnie obrazić Rosją i Islamem, a tylko pokazałeś, że kompletnie nie rozumiesz geopolityki ani funkcji społecznych. Ja chcę, żeby Zachód przetrwał. Ty proponujesz model, przez który za 100 lat na tych ziemiach faktycznie będzie panował Islam – bo natura nie znosi próżni, a my po prostu wymrzemy.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...