Skocz do zawartości

Ukraina - Rosyjska inwazja 2022

Camis

Rekomendowane odpowiedzi

Wróbel nie ptica polsza nie zagranica. Czy jakoś tak to szło. Te konkretne ziemie cześciowo chyba tak, należały do Rosji,  musiałbym sprawdzić. Dodatkowo do 89 tylko formalnie byliśmy niepodlegli. Ich wojska całkowicie wyjechały od nas w 91 chyba. Nie pamiętam bez sprawdzania. O tym że jesteśmy od zawsze praktycznie narodami zantagonizowanymi nie wspomnę.

Edytowane przez Suchy211

8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Panowie, pilnowanie formy swoich wypowiedzi jest wymagane od wszystkich bez wyjątku.

Naprawdę nie przeciągajcie struny.

To jest chyba PTSD po wyborze Trumpa. Na PClab aż tak ostro bywało jednak rzadko. Zbiegły się wydarzenia.

Jeszcze odnośnie tego cytowania postów. Zapytałbys kogoś kto wie, czy da się dodać rzycisk "wspominania" osoby do której chce się odpisać czy zwrócic uwagę. To wpisywanie @nazwauzytkwnika jest upierdliwe. Zwłaszcza że to nie są często proste krótkie łatwe to zapamiętania słowa.

Albo niech cytowany post zwija się jeszcze bardziej. Dosłownie do pierwszego wersu.

Edytowane przez Suchy211

Dlatego byliśmy szczególnie pobłażliwi, przynajmniej ja.  :) 

Ps: Panowie, mamy tydzień już z małym okładem za sobą, 14 stron wątku, i żadnego bana, doceńcie to i nie przesadzajcie.

Politycy mają nas wszystkich gdzieś, bez względu na aktualne "barwy klubowe", nie ma sensu skakać sobie do gardeł dla ludzi mających z reguły kręgosłup moralny dżdżownicy. ;)

• Like 3
  • Upvote 1

33 minuty temu, Umpero napisał(a):

Nie zesraj się ukrainofilcu.
Mam doświadczenie z ukraińcami sięgające od początku pierwszej dekady tego wieku.
Wiem jak mają nasrane we łbie na punkcie swoich siepaczy.

Jedyne co masz to niski poziom IQ i nic pozatym.

Wszystkie osoby komentujace dzialania wojenne na ukrainie (np. Lachowski) podkreslaja, ze ludzie tam wcale lub w stopniu znikomym maja swiadomosc o Banderze. Nikogo tam to nie obchodzi i nikt tego szczegolnie tam nie czci. Azow powiedzial, ze jak polskich lwow nie odkryja w Lwowie to oni sami pojade je odkryc. A chyba to co mowi Azow jest wiecej warte niz jakis pracujacy na czarno ukrainiec co uciekl na poczatku wieku bo jest takiem niewypalem, ze go mieli dosc w ukrainie.

Te bohomazy na grafitti WKSu jest to typowa zagrywka ruskich sluzb, aby oddzialowywac na malo rozgarniete kierujace sie emocjami polskie spoleczenstwo. Kosztuje puszke farby, a da gwarantowany efekt. To rowie dobrze mogl zobic voltq :), jakis pijany ukrainski 16tek, czy innym patus.

Nie bede sie zaglebial w temat... Przypominam tylko jakie sa czasy i kto przy upadku ukrainy jest nastepny w kolejce.

Chwala Ukrainie!!! Jeb.ac ruska zaraze!!

Edytowane przez Radziuwilk

Nikt nie czci banderowców? W jakiej bańce człowieku żyjesz?
Ichniejsze władze duchowne, polityczne stawiają pomniki tym bydlakom i się przy nich fotografują.
W szkołach są organizowane teatrzyki, apele ku czci banderowcom.
Sam dyskutowałem ostatnio z jedną ukrainką co to ona twierdziła, że ona nie będzie się kryła z tym, że dla niej bandera to bohater.

"Baćko nasz bandera..." to tam każdy zna. Wyjdź z tej swojej złudnej bańki ojkofobie.

Edit:

@Radziuwilk i co cię tak śmieszy? To, że jesteś zaślepiony i nie potrafisz sprostać faktom?

Edytowane przez Umpero

Pomijając, że miałem rację i po raptem tygodniu znów jest stary dobry chlew, pozwolę sobie w kwestii formalnej:

Cytowanie postu pod postem rzeczywiście może wydawać się trochę upośledzone, ale z drugiej strony w sytuacji, gdy adwersarz potrafi kasować zawartość swoich postów (wstawianie "." w treść), może mieć to trochę sensu. Niektóre fora wyłączają możliwość edycji po jakimś czasie, niektórzy po 30 minutach, inni po 24h. W ten sposób nie ma sytuacji w której foch lub uzyskanie pomocy = kasacja treści i szatkowanie treści wątków. Z drugiej strony jest RODO i żądania skasowania wszystkiego, co i tak będzie skutkowało tym samym, jeśli zostanie uhonorowane (rekomenduję kasację tylko konta i pozostawienie postów, ale bez danych identyfikacyjnych, tj. nicku). Ale to chyba bardziej do sugestii odnośnie forum.

3 minuty temu, EvilKillaruna napisał(a):

Cytowanie postu pod postem rzeczywiście może wydawać się trochę upośledzone, ale z drugiej strony w sytuacji, gdy adwersarz potrafi kasować zawartość swoich postów (wstawianie "." w treść), 

To ja edytowałem większość tych postów usuwając wulgaryzmy i niezbyt miłe określenia, uznałem że w ramach "karnawału PClaba" taka polityka będzie lepsza od jakichś ograniczeń pisania. Oczywiście ten "karnawał" powoli dobiega końca, a z nim pobłażliwość na pewne zachowania.

Kolego @Radziuwilk, co te "okrzyki" wnoszą do dyskusji? Prosiłbym wszystkich o skupienie się na temacie wątku, a ten dotyczy inwazji na Ukrainę a nie tego ilu Ukraińców czci Banderę, czy też wręcz przeciwnie.

41 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

Jedyne co masz to niski poziom IQ i nic pozatym.

Wszystkie osoby komentujace dzialania wojenne na ukrainie (np. Lachowski) podkreslaja, ze ludzie tam wcale lub w stopniu znikomym maja swiadomosc o Banderze. Nikogo tam to nie obchodzi i nikt tego szczegolnie tam nie czci. Azow powiedzial, ze jak polskich lwow nie odkryja w Lwowie to oni sami pojade je odkryc. A chyba to co mowi Azow jest wiecej warte niz jakis pracujacy na czarno ukrainiec co uciekl na poczatku wieku bo jest takiem niewypalem, ze go mieli dosc w ukrainie.

Te bohomazy na grafitti WKSu jest to typowa zagrywka ruskich sluzb, aby oddzialowywac na malo rozgarniete kierujace sie emocjami polskie spoleczenstwo. Kosztuje puszke farby, a da gwarantowany efekt. To rowie dobrze mogl zobic voltq :), jakis pijany ukrainski 16tek, czy innym patus.

Nie bede sie zaglebial w temat... Przypominam tylko jakie sa czasy i kto przy upadku ukrainy jest nastepny w kolejce.

Chwala Ukrainie!!! Jeb.ac ruska zaraze!!

Załóżmy, że masz rację. Skąd zatem ciągłe pochody w zachodnich obwodach na cześć Bandery i Szuchewycza? Cały czas pojawiają się ulice nazywane imieniem Bandery i Szuchewycza. Sam mer Lwowa jest probanderowski, że hej. Nadal upierasz się, że nikt na Ukrainie nie słyszał o tych zbrodniarzach?

Nałóż klapki na oczy, nie zważaj na fakty. Normalnie genialne podejście :hihot:

Pokazuj takiemu, że mu w twarz plują, a on będzie przy swoim, że deszcz pada.

Gdyby Ukraińcy posiadali taką siłę militarną jak Rosja to dawno by już na polskich ziemiach siedzieli i nas rezali.
W interesie Polski jest aby jedni z drugimi jak najdłużej się wyniszczali jak najmniejszym naszym kosztem.

Edytowane przez Umpero

Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Ostatni raz ostrzegam, proszę natychmiast zakończyć wycieczki osobiste i wyzywania od "onuc" czy też "ukrofilów", następny dostaje 3 dni odpoczynku.

A mamy długi weekend.  :)

A czy zwrot grzecznościowy taki jak "jełopie" to można użyć, czy nie można? 🤔

W dniu 7.11.2024 o 10:25, Fatality napisał(a):

Przyganiał kocioł garnkowi. I pisze to osoba, która otwarcie i wielkokrotnie odbierała człowieczeństwo palestyńskim dzieciom, zrównując je ze zwierzętami. Albo twierdząc, że w przypadku wojny ideologicznej z chęcią bedzie zabijać prawaków, w tym ludzi z tego (PCLab) forum aby oczyścić kraj ze złych ludzi.

Rozumiem różnice w poglądach, ale szanujmy się troche. Wypowiedzi na forum nie zmienią mojego, twojego, ani nikogo innego życia. A takie docinki będą tylko podsycać niepotrzebnie atmosferę. Nie bronię nikomu być fanbojem Hitlera, Putina czy Netanjahu ale trzeba czasem zachować takie opinie dla siebie

Jeszcze kojarzę jak sobie Badalaman udzielał się na PCL gdy niejaki Gordon sobie tam poczyniał.
To jest skrajny lewicowiec o chorych poglądach, które objawiają się mocną nienawiścią do ludzi o innym zdaniu.
Niestety moderacja PCL hodowała sobie takich bojowników z tamtej strony barykady.

Edytowane przez Umpero

Nie chciałem wskazywać palcem, ale akurat byłeś jednym z tych, którzy przymykali oko na odchylenia użytkowników o poglądach od centrum do lewej.
Jak mi jechali od ruskich onuc to miałeś to gdzieś. Jak ja napisałem "niedobra o tym mówić jest" to zafundowałeś mi bana za rzekomy antysemityzm.