Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kalderon napisał(a):

Razi w oczy co? Poza paroma Stingerami pomoc na większą skalę ruszyła dopiero jak było wiadomo że rząd w Kijowie nie upadnie.

Przed inwazją Zelenski przyjechal do Polski i już rozmawiał z Dudą o wsparciu, więc przestań kłamać. Ukraina dostała pomoc od Polski już przed wojną.

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Badalamann napisał(a):

Ciężar wsparcia spadnie w całości na Europę. Sądzę że to było ustalane we Francji teraz.

Jeśli tak się stanie to jako wierny od zawsze wyborca partii liberalnych jak PO/Lewica czy PSL zagłosuję w najbliższych wyborach zarówno prezydenckich jak i następnych na konfederację. Jeśli bez referendum za pieniądze podatników nadal będą pompowane pieniądze na tą z góry przegraną sprawę to mój głos KO straci... I tak może stać się w całej Europie...

Po pierwsze to strata pieniędzy, po drugie skazywanie Ukraińskiej ludności cywilnej na dalszą śmierć, a po trzecie uderzenie w polską rację stanu dalszego wikłania się w tą wojnę. Jak Załenski nie zgodzi się na plan Trumpa niech sobie i toczy tą wojnę 100 lat ale bez Polski i Europy!

9 minut temu, kalderon napisał(a):

Razi w oczy co? Poza paroma Stingerami pomoc na większą skalę ruszyła dopiero jak było wiadomo że rząd w Kijowie nie upadnie.

Chyba nawet technicznie w ciągu 24 godzin nie dało by się nic zrobić... To trochę manipulacja ze strony Zełenskiego bo akurat na tym filmie co już linkowałem wam w tym temacie to Macron od razu powiedział, że UKR dostanie wsparcie, tylko czołgów i rakiet nie da się wysłać kurierem jak RTX :) Zresztą nawet RTX 5080 i RTX 5090 mają spore opóźnienia o czym piszą koledzy w innych tematach... :) 

Edytowane przez hubio
  • Haha 4
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, hubio napisał(a):

Jeśli tak się stanie to jako wierny od zawsze wyborca partii liberalnych jak PO/Lewica czy PSL zagłosuję w najbliższych wyborach zarówno prezydenckich jak i następnych na konfederację. Jeśli bez referendum za pieniądze podatników nadal będą pompowane pieniądze na tą z góry przegraną sprawę to mój głos KO straci... I tak może stać się w całej Europie...

Po pierwsze to strata pieniędzy, po drugie skazywanie Ukraińskiej ludności cywilnej na dalszą śmierć, a po trzecie uderzenie w polską rację stanu dalszego wikłania się w tą wojnę. Jak Załenski nie zgodzi się na plan Trumpa niech sobie i toczy tą wojnę 100 lat ale bez Polski i Europy!

Chyba nawet technicznie w ciągu 24 godzin nie dało by się nic zrobić... To trochę manipulacja ze strony Zełenskiego bo akurat na tym filmie co już linkowałem wam w tym temacie to Macron od razu powiedział, że UKR dostanie wsparcie, tylko czołgów i rakiet nie da się wysłać kurierem jak RTX :) Zresztą nawet RTX 5080 i RTX 5090 mają spore opóźnienia o czym piszą koledzy w innych tematach... :) 

Wiesz, że nie jestem znany z ukrainofilii na tym forum, ale tutaj akurat uważam, że lepiej wesprzeć finansowo Ukrainę niż doprowadzić po wojnie do jej całkowitego zdegenerowania. Mieć Somalię Europy tuż obok to nie jest taka fajna sprawa. Dawać kasę w zamian za audyty na co ta kasa jest wydatkowana i na konkretne reformy.

Opublikowano
44 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Żeby więcej gazu płynęło ;) 

On go sprzedaje Niemiaszkom ;-) 

14 minut temu, Winter napisał(a):

Ukraina dostała pomoc od Polski już przed wojną.

Co dostała? Pierwsze wsparcia zaczęły iść 2-3 dnia wojny.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Winter napisał(a):

Wiesz, że nie jestem znany z ukrainofilii na tym forum, ale tutaj akurat uważam, że lepiej wesprzeć finansowo Ukrainę niż doprowadzić po wojnie do jej całkowitego zdegenerowania.

Ale problem polega na tym, że to nic nie da... Gdybym wiedział, że UKR sobie poradzi z samą pomocą z Europy też bym był za, ale to pudrowanie trupa, niestety także w dosłownym znaczeniu tego słowa... Już nawet razem z pomocą od Bidena ledwo co wyrabiali. Z samą pomocą Europy nie przetrwają do jesieni. Tym bardziej, że Trump może odblokować sankcje na rosję. Bez zgody i wsparcia ze strony USA nie wyobrażam sobie "pomagania" Ukrainie. Tym bardziej, że Ukraińcy mają coraz większy problem z masowymi ucieczkami poborowych co widzimy też na ulicach polskich miast... Naprawdę wierzycie w to, że ci wszyscy kurierzy, pracownicy fizyczni po magazynach w Polsce są niezdolni do służby wojskowej?

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Winter napisał(a):

Bezczelność tego kolesia wybija poza skalę.

Lubisz ciągle tworzyć alternatywne historie? 

Pewnie nie wiesz nawet kto to Sikorski i jego słowa 'jak przetrzymacie pierwsze uderzenie, to ruszy strumień pomocy z Zachodu'? ;)

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Winter napisał(a):

Bezczelność tego kolesia wybija poza skalę.

A co tam dostali na początku 2022r i od kogo? Masz dane? Bo wg mnie nic nie dostali i było to ślamazarne.

Czy Winter to też konfederat? Weźcie wszyscy od razu w podpisie wpisujcie swoje preferencje polityczne, bo szybciej się zignoruje kto ma spraną głowę propagandą.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, hubio napisał(a):

Nie wiem jakie i ile Ty masz wspólnych poglądów z KO? Nie brzmi to legitnie, mój nos tu coś źle wskazuje.

Narracja że przegrana wojna jest OD POCZĄTKU z ruskiej propagandy. Nie wspierajcie, bo Ukraina i tak padnie! Tak ciągle jest mówione i dalej to powielasz.

Ale tak Rosja przynajmniej jest podniszczona i póki jest zaangażowana tam to nie zaatakuje nikogo innego. A oni naprawdę się nie przesuwają na froncie. To jest tak samo ślamazarne jak pomoc nasza dla Ukrainy. Można było więcej i by dopiero Rosja nic nie zrobiła, ale po co, jak strach o 3 WŚ. Ale słaba Rosja nie mogłaby nic rozpętać...

Gorzej z Chinami póki ciągle beczą o Tajwan.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, hubio napisał(a):

Ale problem polega na tym, że to nic nie da... Gdybym wiedział, że UKR sobie poradzi z samą pomocą z Europy też bym był za, ale to pudrowanie trupa, niestety także w dosłownym znaczeniu tego słowa... Już nawet razem z pomocą od Bidena ledwo co wyrabiali. Z samą pomocą Europy nie przetrwają do jesieni. Tym bardziej, że Trump może odblokować sankcje na rosję. Bez zgody i wsparcia ze strony USA nie wyobrażam sobie "pomagania" Ukrainie. Tym bardziej, że Ukraińcy mają coraz większy problem z masowymi ucieczkami poborowych co widzimy też na ulicach polskich miast... Naprawdę wierzycie w to, że ci wszyscy kurierzy, pracownicy fizyczni po magazynach w Polsce są niezdolni do służby wojskowej?

Więc alternatywą jest oddanie Ukrainy Rosji i niech oni się martwią. Wówczas tym bardziej nas nie zaatakują, bo będą musieli zarówno wydawać hajs na utrzymanie tego kraju, jak i walczyć z partyzantką.

9 minut temu, MaxaM napisał(a):

Lubisz ciągle tworzyć alternatywne historie? 

Pewnie nie wiesz nawet kto to Sikorski i jego słowa 'jak przetrzymacie pierwsze uderzenie, to ruszy strumień pomocy z Zachodu'? ;)

Sikorski rządził w 2022 roku?

7 minut temu, TheMr. napisał(a):

Że wam się chce prostować brednie wypisywane przez Wintera. Pierwsza pomoc z Polski dotarła w kwietniu. 

To kiedy zajmujesz Władywostok?

Opublikowano

"

Większość rosyjskich blogerów wojennych poruszających temat rozmów między Putinem i Trumpem wyraża jednak duże obawy i zaniepokojenie.

"

Jak pisalem wczesniej NIKT nie wie o co kaman heheh. Pewnie nawet Trump co mysli ze cos wie....gowno wie.

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Keller napisał(a):

Nie wiem jakie i ile Ty masz wspólnych poglądów z KO? Nie brzmi to legitnie, mój nos tu coś źle wskazuje.

A to już popytaj byłych moderatorów z laba, co i dzisiaj tu są np sympatycznego Ryśka :) za co dostawałem bany :) 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubio napisał(a):

A to już popytaj byłych moderatorów z laba, co i dzisiaj tu są np sympatycznego Ryśka :) za co dostawałem bany :) 

Sam możesz powiedzieć, bo ja nie widzę KOowskiej wrażliwości społecznej w tym co piszesz, a parcie na anty "tęcza" w ogóle skreśla że to możliwe, gdy oni to popierają i kłują tym w oczy prawaków czy nawet centroprawaków. No i poglądy na wsparcie Ukrainy w KO też są raczej jednolite, ale aż tak nie śledzę od poczatku.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
17 minut temu, Keller napisał(a):

Narracja że przegrana wojna jest OD POCZĄTKU z ruskiej propagandy. Nie wspierajcie, bo Ukraina i tak padnie! Tak ciągle jest mówione i dalej to powielasz.

Chłopie ja za wspieranie Ukrainy na początku i walkę z ruskimi onucami to dostałem na pewnym forum okołosportowym (nie labie) perm bana po 10 latach tam bytności. Od początku to byłem całkowicie ZA, ale mija kolejny rok i konflikt jest zamrożony, kasa się kończy - po prostu już czas skończyć. A na początku to nawet nie było jak dla mnie ważne czy pomoc coś da czy nie, ale to był okres kiedy ruskie gwałcili, mordowali i zbliżali się do Kijowa wobec bezbronnego państwa. Teraz siedzą od roku po 2 stronach okopów + ruskie codziennie zabijają ludność cywilną rakietami, ale przede wszystkim zmieniła się sytuacja geopolityczna bo podatnicy amerykańscy zatrzymali tą pomoc wybierając Trumpa. I w mojej ocenie to jest jedyny moment żeby to zakończyć. A plan Trumpa żeby oddali te 20% i zgodzili się na wydobywanie złóż za ochronę amerykańską jest sensowny... Tylko niestety Ukraińcy trochę jak my to taka ułańska fantazja i "godność" i powstania więc jak chcą ginąć do ostatniego nich giną, ale nie chcę tego finansować... A najuczciwiej byłoby zrobić po prostu referendum i demokratycznie niech się wypowie Naród Polski i ja wtedy zaakceptowałbym każdy wybór.

6 minut temu, Keller napisał(a):

Sam możesz powiedzieć, bo ja nie widzę KOowskiej wrażliwości społecznej w tym co piszesz, a parcie na anty "tęcza" w ogóle skreśla że to możliwe, gdy oni to popierają i kłują tym w oczy prawaków czy nawet centroprawaków. No i poglądy na wsparcie Ukrainy w KO też są raczej jednolite, ale aż tak nie śledzę od poczatku.

Ale znów nie rozumiesz :) Absolutnie jestem za LGBT łącznie z prawem do adopcji dzieci. Bo mamy już wiele badań z Holandii gdzie dorosłe dzieci z takich rodzin mówią, że absolutnie czują się szczęśliwe. Ale to nie ten temat... Pisząc o tęczy miałem na myśli pewien infantylizm i idealizm partii liberalnych, które nie widzą świata takiego jakim jest tylko wyidealizowany... Od tego jak bardzo pragniemy pomóc Ukrainie nie zależy to czy jesteśmy w stanie to zrobić... Od 3 lat robimy co możemy i konflikt się zamroził... Bez pomocy USA Ukraina z samą pomocą Europy nie da rady.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubio napisał(a):

Chłopie ja za wspieranie Ukrainy na początku i walkę z ruskimi onucami to dostałem na pewnym forum okołosportowym (nie labie) perm bana po 10 latach tam bytności. 

Spoko, tego nie wiem, ale rozumiem że sportowcy to w większości jacyś prawacy, nacjonaliści i narodowcy i kibole i tak dalej...

Od początku to byłem całkowicie ZA, ale mija kolejny rok i konflikt jest zamrożony, kasa się kończy - po prostu już czas skończyć. 

Ale kasa się kończy od początku wojny, bo nigdy jej nie było. Skąd dane że 3 lata temu miała wojna sens jeśli faktycznie popierałeś pomoc Ukrainie, a teraz nie ma? Gdzie słupki z wyliczeń? A może Rosji brak kasy bo sankcje jakoś tam ubijają im gospodarkę, a wojskowo muszą zapożyczać się w Iranie czy Korei Pn?

Teraz siedzą od roku po 2 stronach okopów + ruskie codziennie zabijają ludność cywilną rakietami, ale przede wszystkim zmieniła się sytuacja geopolityczna bo podatnicy amerykańscy zatrzymali tą pomoc wybierając Trumpa.

Dość rzadko z tego co wiem te ataki na cywili są na zachodzie Ukrainy i obrona przeciwlotnicza + drony jakoś tam działają. Co my wiemy? Niewiele.

I w mojej ocenie to jest jedyny moment żeby to zakończyć. 

Pokaże nam historia, jeśli w grobie nie wylądujemy. Nie wiemy jednak jaki zapas sił ma Rosja i jakie plany. Może teraz sobie zaatakuje Mołdawię, może Łotwę, a może przez Przesmyk Suwalski coś zaplanują? Jak Ukraina będzie zamrożona to mogą planować dalej.

A plan Trumpa żeby oddali te 20% i zgodzili się na wydobywanie złóż za ochronę amerykańską jest sensowny... 

Sensu tu nie ma, bo warunki obrony przez USA są horrendalne, takie by upokorzyć Ukrainę... tak jak robi to Rosja. Podobne metody.

A najuczciwiej byłoby zrobić po prostu referendum i demokratycznie niech się wypowie Naród Polski i ja wtedy zaakceptowałbym każdy wybór.

Przewiduję, że ludzie by się zgodzili na pomoc ekonomiczną Ukrainie, ale nie wojskową. Z prostej przyczyny - nie widzą tych pieniędzy które na to idą, więc można wydawać.
A dziurę budżetową mamy od ilu lat i jaką? Ile krajów jest na plusie? No nie ma, wszyscy może dążą do resetu z mniejszą liczbą ludności...

no I PS to w końcu które poglądy łączą Cię z KO jeśli na razie pokazujesz co nie łączy?

Teraz, hubio napisał(a):

Zachęcam do wejścia w mój profil i przeleć się po moich postach :) Na labie było więcej, ale laba już nie ma... Na pewno znajdziesz wiele takich postów :) 

No nie widzę sensu robić komuś teczki, już inni są od tego by wyciągać posty sprzed stu lat i myślą że świecą.

Wystarczy naprawdę od myślników podać kilka/naście, to raczej nie jest trudne gdy wie się co się popiera.

Edytowane przez Keller
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Keller napisał(a):

no I PS to w końcu które poglądy łączą Cię z KO jeśli na razie pokazujesz co nie łączy?

Zachęcam do wejścia w mój profil i przeleć się po moich postach :) Na labie było więcej, ale laba już nie ma... Na pewno znajdziesz wiele takich postów :) 

Wracając do tematu: tu jest bardzo ciekawa analiza sił rozjemczych:

https://wiadomosci.wp.pl/europa-wysle-na-ukraine-armie-odstraszania-to-bardzo-grzaski-grunt-7126581746453312a

Edytowane przez hubio
Opublikowano
12 minut temu, hubio napisał(a):

Wracając do tematu: tu jest bardzo ciekawa analiza sił rozjemczych:

https://wiadomosci.wp.pl/europa-wysle-na-ukraine-armie-odstraszania-to-bardzo-grzaski-grunt-7126581746453312a

Teren jest zbyt rozległy, dlatego to wszystko może być pic na wodę. Ale to właśnie dzięki rozległości Ukrainy my mieliśmy tyle czasu spokój od Rosji. I dlatego fatalnie jest ją stracić, nawet te 20%.

Opublikowano
7 godzin temu, Keller napisał(a):

Od potęg należy wymagać więcej niż tylko dbania o własną dupę, bo od potęg zależy jak wygląda świat, a nie tylko ich kraik.

No to jest imo podstawowy błąd. Od potęg nie należy wymagać więcej. To tak jakby od bogatych wymagać aby utrzymywali biednych.

Od potęg należy się za to uczyć.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, adashi napisał(a):

No to jest imo podstawowy błąd. Od potęg nie należy wymagać więcej. To tak jakby od bogatych wymagać aby utrzymywali biednych.

Ale właśnie tak jest, że bogaci mają utrzymywać biednych, po to są podatki w demokracji gdy rozmawiamy o pewnej pomocy. Jednak za mało się kosi moim zdaniem takich ludzi, bo żyją w przepychu, a reszta niech zdycha. Im np. dodatkowy 1% podatku nic nie zmieni, najwyżej zamiast 100 kawiorów na miesiac to 95, a wielu ludziom tak, bo będą mieli chleb.

4 minuty temu, adashi napisał(a):

Od potęg należy się za to uczyć.

No to uczmy się jako Polska... nic nie możemy, nie mamy tutaj nic, by móc robić to co potęgi. Nie ta wielkość kraju, nie te złoża, nie to bogactwo, nie to położenie (atak z obu stron możliwy, a nawet z 4). Nie ma tu nic. Potęga może cwaniakować, a my cwaniactwem możemy co najwyżej prowokować - właśnie jako słabeusz co skacze. Dlatego miejcie na uwadze gładkie wypowiedzi naszych polityków poza konfą i niektórymi pisowcami, bo to tak działa.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
Godzinę temu, Winter napisał(a):

lepiej wesprzeć finansowo Ukrainę niż doprowadzić po wojnie do jej całkowitego zdegenerowania. Mieć Somalię Europy tuż obok to nie jest taka fajna sprawa. Dawać kasę w zamian za audyty na co ta kasa jest wydatkowana i na konkretne reformy.

Ale tam są najwybitniejsi światowi specjaliści od defraudacji środków. Uważaj bo ich upilnujesz. A państwo ukraińskie już jest zdegenerowane. Trzeba będzie się odciąć, wprowadzić wizy bo teraz na biometrycznych paszportach mogą wyjeżdżać swobodnie. I tak przeczuwam spore problemy, do których te gruzińskie gangi to tylko przygrywka.

1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Jak Załenski nie zgodzi się na plan Trumpa

Jest w mocno niekomfortowej sytuacji. I raczej się nie zgodzi. Ale może Rosja mu to ułatwi, również się nie zgadzając.

Opublikowano (edytowane)

Sytuacja jest ciężka. Ja jestem za pokojem teraz, bo Ukraina nic już więcej nie ugra, ale nie może to się skończyć tak, że putin weźmie wszystko co zechce, a Trump mu jeszcze ustawione wybory w Ukrainie załatwi. To oznacza całkowite zwycięstwo bandyty, a rozochocony bandyta ZAWSZE wraca. Poza tym jeśli rosja przejmie kontrolę nad resztą Ukrainy, to oni potrafią w rusyfikację. Wywiozą 20% populacji wgłąb rosji zastępując ją swoimi obywatelami i w ten sposób już ZAWSZE będą rościć sobie pretensje do tych ziem, nawet jak karta tymczasowo się odwróci.

Pokój trzeba załatwić, bo na zwycięstwo nikt nie ma już ani sił, ani ochoty, ale to nie może być kapitulacja.

Swoja drogą jak już Winter musi momentami bronic Ukrainy, to znaczy że wiatr zaczyna wiać naprawdę w niepokojącym kierunku.

Godzinę temu, hubio napisał(a):

Tam będzie potrzebna linia demarkacyjna rodem z Korei, inaczej to nie będzie mieć sensu.

Trzeba czekać co faktycznie Trump zrobi. Głupotą by było gdyby całkowicie skapitulował. Choć trzeba przyznać, że USA tam gdzie się ścierało z rosją wcale nie ma fantastycznego bilansu.

A zbrojenia? Powiem krótko, albo nie mamy wyboru i jedziemy z koksem, albo natychmiast podpisujemy kapitulację w razie czego. Jak mam mieć do wyboru przegrać, albo dać się zmielić i przegrać, wolę tylko przegrać.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, adashi napisał(a):

Ale tam są najwybitniejsi światowi specjaliści od defraudacji środków. Uważaj bo ich upilnujesz. A państwo ukraińskie już jest zdegenerowane. Trzeba będzie się odciąć, wprowadzić wizy bo teraz na biometrycznych paszportach mogą wyjeżdżać swobodnie. I tak przeczuwam spore problemy, do których te gruzińskie gangi to tylko przygrywka.

Jest w mocno niekomfortowej sytuacji. I raczej się nie zgodzi. Ale może Rosja mu to ułatwi, również się nie zgadzając.

Jeśli Ukraina zostanie całkowicie spacyfikowana, to tak. Ale oni nie dostali szansy jak my. Tam bardzo długo były władze prorosyjskie.

Z gangami sprawa będzie dość prosta, bo mamy granicę z Ukrainą. Problemy? To sip "z katapulty" przez granicę. Ja jestm małomiasteczkowy i może tego nie widzę, ale nie dostrzegam problemów z Ukraińcami większych niż tych na przykład z Polakami. Natomiast jest sposób aby ich zantagonizować. Wystarczy zaczęć traktować jak śmieci i persona non grata. Każdy sie na to nabierze, nawet ten najbardziej przykładny.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Witam, Na wstępnie zaznaczę, że czytałem większość podobnych wątków na tym i innych forach, pytałem też o opinie w paru miejscach, ale chce w końcu się upewnić, co będzie najlepsze w moim wypadku. Planuje od roku zakup karty graficznej, obecna ma już 6 lat. Budżet jaki sobie zakładam jest elastyczny, bo planuje raty, jednak nie chciałbym przekroczyć kwoty 2500zł. Mój obecny zestaw prezentuje się następująco: Procesor: AMD Ryzen 7 5700X3D, 3-4.1 GHz, 100MB Chłodzenie wodne: SilentiumPC Navis Evo ARGB 240 (SPC240) GPU: PowerColor Radeon RX 5700 XT Red Devil - 8GB GDDR6 RAM: Pamięć RAM Patriot Viper Steel DDR4 2x16GB 3600MHz CL18 Płyta główna: MSI B550-A PRO Dyski SSD: Samsung 250GB M.2 PCIe NVMe 970 EVO Plus + Samsung 1TB 2,5" SATA SSD 860 QVO + Kingston NV2 1TB M.2 2280 (SNV2S/1000G) Obudowa: SilentiumPC Regnum RG4T Pure Black Zasilacz: Corsair RM850x 2024 850W (CP-9020270-EU) Monitor: AOC 24G2U/BK 23,8" IPS 144Hz FullHD Pivot   No więc po ostatnich researchu już wiem, że zostały dwie opcje: 5060Ti 16Gb lub 5070 12Gb. Nie liczę już na cud promke na 5070Ti. Interesuje mnie raczej gra w FHD (obecny monitor) i QHD (planuje zakup później). Nie planuje używać żadnych zaawansowanych programów graficznych, interesuje mnie gra w najnowsze tytuły i zapoznanie się z technologią Ray Tracingu (całe życie z probl.. tzn. Radeonami).   Potrzebuje silnych opinii, które skierują mnie w 100% na konkretny model (tak, prośba również o podpowiedzi odnośnie producenta i dokładnego modelu), abym mógł podjąć w miarę szybko dobrą decyzję (czyt. jutro lub w poniedziałek). Myślałem również o RX9070XT, nie wykluczam w 100% tej opcji, ale skłaniam się ku rodzinie GeForce.   Z góry sorry za niedopowiedzenia i być może błędne wnioski, moja wiedza opiera się głównie o czytanie opinii innych oraz testów
    • No popatrz a jeszcze kilka postów wstecz gość wmawiał wszystkim, że 5070ti ma dużo gorsze OC od 5080   nastąpiło samozaoranie
    • Remake Dead Space za 40 zł to jest chyba coś godnego uwagi. -80% na Steam.
    • Może, ale jeszcze trochę i chyba miałbym wszystko zaliczone. No nic, przynajmniej mam co robić, zanim przyjdą soczewki do VR.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...