Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Problemy w Polsce są z powodu Polaków. Na Ukrainie sami Ukraińcy są sobie winni. Skończ te bzdury, że ruscy odpowiadają za ponad 30 lat niszczenia Ukrainy. Oni sami to sobie zrobili.

A gdzie ja napisałem ze rosja opowiada ze 30 lat niszczenia Ukrainy. Rosja odpowiada tylko za zniszczenia w wojnie od 2014 i śmierć cywili w tym czasie.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Hmm no ciekawe, to tak jakbyś napisał ze chętnie byś przyjął wszystkich rosjan z tego ich zadupia indoktrynacji i przymusowo spolonizował, zagonił do pracy bez socjalu itd. :E
I nie chodzi mi o przyrównanie rosjan do ukraincow, Absolutnie. Tylko o to ze problemy w ich kraju nie biorą się z powietrza, tak jak problemy rosji nie biorą się z powietrza.

Ja bym bekę cisną :D

A czy ja stwierdziłem ze będzie idealnie ? nie ma idealnego systemu można jedynie dążyć do poprawy sytuacji a takie rozwiązanie jest na pewno lepsze niż te aktualne wprowadzane przez rząd PIS i KO/PO przy poparciu lewicy i PSL/ZSL

5 minut temu, Kadajo napisał(a):

A gdzie ja napisałem ze rosja opowiada ze 30 lat niszczenia Ukrainy. Rosja odpowiada tylko za zniszczenia w wojnie od 2014 i śmierć cywili w tym czasie.

A kto odpowiada za masakrę i ludobójstwo w buczy , skoro Rosja zgodziła się na międzynarodowe śledztwo w tej sprawie a Ukraina odmówiła i nie zgodziła się , czyżby potomkowie ludobójców z Wołynia przeprowadzili akcje fałszywej flagi ?

Jak Ukraina wspiera Azow itd i stawia pomniki  Szuchewycza i Bandery to później się dziwią ze putin mówi o ukraińskich nazistach

Teraz za nasze pieniądze odbudowują muzeum Szuchewycza i Bandery które zbombardowała im Rosja
To tak jakby Niemcy teraz stawiali pomniki Hitlera za Polskie pieniądze 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano

A są na to jakieś dowody. 

No chyba nie powiesz ze Ukraina napadał na siebie sama i sama do siebie strzela. :D

Ale jak już w chodzimy w takie spekulacje i teorie spiskowe to ja wychodzę bo to nie ma najmniejszego sensu.

A nie jestem tutaj żeby się kłócić i krzyczeć. Nie jestem pomarańczowy ;)

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

A kto odpowiada za masakrę i ludobójstwo w buczy , skoro Rosja zgodziła się na międzynarodowe śledztwo w tej sprawie a Ukraina odmówiła i nie zgodziła się , czyżby potomkowie ludobójców z Wołynia przeprowadzili akcje fałszywej flagi ?

Mocna odklejka...

Ps. W katyniu tez byla komisja...

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A są na to jakieś dowody. 

No chyba nie powiesz ze Ukraina napadał na siebie sama i sama do siebie strzela. :D

Ale jak już w chodzimy w takie spekulacje i teorie spiskowe to ja wychodzę bo to nie ma najmniejszego sensu.

A nie jestem tutaj żeby się kłócić i krzyczeć. Nie jestem pomarańczowy ;)

A jak maja być zdobyte dowody skoro Ukraina odmawia wszczęcia międzynarodowego śledztwa ? , ZSRR tez odmawiało wszczecia śledztwa w sprawie Katynia tak samo jak teraz Ukraina , a kto wymordował Polaków w Katyniu ?

2 minuty temu, Radziuwilk napisał(a):

Mocna odklejka...

Ps. W katyniu tez byla komisja...

Dopiero jak Niemcy weszli na ten teren to powstała

https://przystanekhistoria.pl/pa2/tematy/zbrodnia-katynska/32698,Katyn-w-niemieckiej-propagandzie.html

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

A jak maja być zdobyte dowody skoro Ukraina odmawia wszczęcia międzynarodowego śledztwa ? , ZSRR tez odmawiało wszczecia śledztwa w sprawie Katynia tak samo jak teraz Ukraina , a kto wymordował Polaków w Katyniu ?

Ale nie rozumiem do czego zmierzasz za bardzo. Ze ukraina jest zla ?

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Odwróciłeś kota ogonem konfiarzu. A co do gifa z zełeńskim to ja miałbym to gdzieś. 

I znów to samo jak się z kimś nie zgadzasz to zaraz ruska onuca albo konfiarz , podasz jakieś konkretne argumenty i fakty czy tylko będziesz ujadał ?

8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale nie rozumiem do czego zmierzasz za bardzo. Ze ukraina jest zla ?

stwierdziłem jedynie że nie chcą się zgodzić na przeprowadzenie śledztwa w tej sprawie , tak samo jak na ekshumacje na Wołyniu 

Na pewno złym człowiekiem jest Żeleński i ludzie z  jego rządu , jak można było zamknąć granice dla mężczyzn i przymusowo ich wcielać do wojska , to jest niewolnictwo , cały czas powinny być otwarte granice dla wszystkich , w USA nie ma przymusu i maja nadmiar chętnych do obrony , dlaczego? bo to jedno z najlepszych państw na świecie do życia i ludzie chcą go bronić to jest normalny system wojskowy a nie niewolnictwo na wzór ZSRR

Żeleński posłał przymusowo ludzi na śmierć w przegranej sprawie

Edytowane przez voltq
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
34 minuty temu, ryba napisał(a):

Nie raz i nie dwa pisal na forum, ze nalezy zakonczyc wojne asap i wznowic kontakty z napastnikiem, by gaz byl tanszy.

Wojna trwa. Bierzemy droższy gaz od USA. Bierzemy też nadal surowce i nawozy od Rosji wspomagając przeróżne kszachstany, uzbekistany, turkmenistany, azerbejdzany i inne x-stany. No i Indie w minimalnym stopniu też. Jesteśmy ich dobrodziejami. Dzięki nam oni mogą spłacać rosyjskie kredyty. Same sukcesy.

• Like 1
Opublikowano

Ja tylko czekam jak kacapskie elity wrócą na salony. Kiedy odwieszą ruskie kluby w pucharach europejskich i dopuszczą reprezentacje do zawodów sportowych. Pamiętam jak w pierwszych miesiącach wojny, wieszczono że Putin jest skończony na arenie międzynarodowej. Mój ociec (zwolennik PiS) już przedawkował propagandę i pieje z zachwytu, że Trump kopnął w tyłek ukraińskiego dresiarza. On myśli, że jak Trump zakończy konflikt, to wszyscy Ukraińscy wrócą do siebie :D

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, voltq napisał(a):

stwierdziłem jedynie że nie chcą się zgodzić na przeprowadzenie śledztwa w tej sprawie , tak samo jak na ekshumacje na Wołyniu 

Skończ rozpowszechniać brednie tego oszołoma Korwina.

Zresztą wyborcy Konforuskich idealnie wpisują się w profil "pożytecznego idioty" rozpowszechniającego ruSSką propagandę - szczepionki, covid, Ukraińcy - jota w jotę...

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
12 minut temu, voltq napisał(a):

Na pewno złym człowiekiem jest Żeleński i ludzie z  jego rządu , jak można było zamknąć granice dla mężczyzn i przymusowo ich wcielać do wojska , to jest niewolnictwo , cały czas powinny być otwarte granice dla wszystkich , w USA nie ma przymusu i maja nadmiar chętnych do obrony , dlaczego? bo to jedno z najlepszych państw na świecie do życia i ludzie chcą go bronić to jest normalny system wojskowy a nie niewolnictwo na wzór ZSRR

Żeleński posłał przymusowo ludzi na śmierć w przegranej sprawie

Każdy kraj który znalazł by się w podobnej sytuacji postąpił by tak samo.

Jedyna różnica mógłby być taka ze w bardziej cywilizowanym i rozwiniętym prawdopodobnie ludzie stanęli by do jego obrony a nie uciekali.

No bo jak, dopóki w dupę ciepło i wszytko masz to spoko a jak się zacznie wszytko walić to ucieczka ?

A Zelensky wraz ze swoimi rodakami od 3 lat broni swojego kraju. Podejrzewam ze nie jeden żołnierz teraz dalby ci w mordę za to co napisałeś, i to nie tylko ukraiński.

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Jedyna różnica mógłby być taka ze w bardziej cywilizowanym i rozwiniętym prawdopodobnie ludzie stanęli by do jego obrony a nie uciekali.

No bo jak, dopóki w dupę ciepło i wszytko masz to spoko a jak się zacznie wszytko walić to ucieczka ?

A Zelensky wraz ze swoimi rodakami od 3 lat broni swojego kraju. Podejrzewam ze nie jeden żołnierz teraz dalby ci w mordę za to co napisałeś, i to nie tylko ukraiński.

Słyszałeś może o Armenii? Wyraziłeś choć jedno ubolewanie?

Opublikowano

Już odwrócili kto jest sprawca a kto agresorem , teraz Putin to podłapie i okaże się ze to Żeleński spowodował tą wojnę a Putin i trump chcą pokują , skąd my to znamy czy nie tak samo zrobili Polaków w chu... w 1939 UK,USA,ZSRR

Ludzie na Ukrainie nie są głupi zobaczą ze "ich" prezydent nawołuje do dalszej wojny i chce ich wymordować ruskimi rękami , może jakiś przewrót przygotowywany przez służby się szykuje na Ukrainie , tak jak Rumuni zrobili z Nicolae Ceaușescu

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Tak.

Ok. Wróg się wycofał na te wieści.

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

A jak według was ma wyglądać ten pokój ?

Co to za pytanie?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Niewolnictwo to dla ciebie rozwiązanie? popierasz to ? widać ciągoty rosyjsko-sowieckie w twoich postach

Ukraincy bronią cześć i chwała bohaterom , a Żeleński jak broni występując w telewizji? ile oddał majątku swojego? a ile zgromadził przez te lata wojny? czy jego rodzina poniosła jakieś straty w wojnie? czy tylko zyski? ,  dlaczego nie przekazał komuś władzy a sam nie udał się na front? , logika i trzeźwe myślenie i upada cała twoja narracja

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
Opublikowano

Normalne. Na jakich warunkach ma nastąpić ten pokój który Trump miał wywalczyć.

1 minutę temu, voltq napisał(a):

Niewolnictwo to dla ciebie rozwiązanie? popierasz to ? widać ciągoty rosyjsko-sowieckie w twoich postach

Ukraincy bronią cześć i chwała bohaterom , a Żeleński jak broni występując w telewizji? ile oddał majątku swojego? a ile zgromadził przez te lata wojny? czy jego rodzina poniosła jakieś straty w wojnie? czy tylko zyski? ,  dlaczego nie przekazał komuś władzy a sam nie udał się na front? , logika i trzeźwe myślenie i upada cała twoja narracja

Zaczynam widzieć to co pisali koledzy wyżej. Nie ze mną te numery ;)

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A jak według was ma wyglądać ten pokój ?

O tym będzie decydować Trump z Putinem i może Xi Jinping i ich delegacje , Ukraina i Polska nie ma w tym temacie nic do powiedzenia jako pionki

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

O tym będzie decydować Trump z Putinem i może Xi Jinping i ich delegacje , Ukraina i Polska nie ma w tym temacie nic do powiedzenia jako pionki

To po co ta cala szopka z Zelenskym? Po co oni o coś go pytają. Czemu już nie zatrzymali tej wojny i nie dokonali podziału. :E

Opublikowano
12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Dokładnie, ucieczka. W wojnach chodzi tylko o to kto weźmie czyje koryto. A na front się wysyła zwykłych ludzi, nie beneficjentów koryta. Po wojnie dla zwykłego człowieka to wszystko jedno pod jaką flagą będzie żyć. Zmieni się bądź nie tylko świnia przy korycie. 

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...