Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

Na szczęście to nie PS/X i sklepów z kluczami jest więcej niż jeden. ;) 

Nie chodzi o to, że chciałem ja np. kupić to chodzi o te skrw*syńskie zachowanie, że z dnia na dzień od tak se podwyższyli ceny serii Gothic o 130% od tak se.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Są w potężnej finansowej dupie i chyba liczą na to, że ktoś skusi się na oryginał po zagraniu w rimejk. Albo przed. Albo w druga stronę - żeby zmusić ludzi do kupna rimejka, bo oryginał ma zaporową cenę. 

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

Jestem w sumie graczem co prawda nie takim jak kiedyś, ale nigdy nie słyszałem o PPE - dlaczego gdzie nie spojrzę są negatywne komentarze na ich temat ? Jakaś rzetelność dziennikarska na słabym poziomie czy o co chodzi ? Widziałem, że bardzo dużo osób jest aktywnych więc może chodzi o jakąś zazdrość ? Osobiście z polskich portali do przeglądu informacji ze świata gier używam gry-online (bez forum) i to głównie z sentymentu, bo kupowałem ich papierowe edycje za dzieciaka.

Jak tak patrzeć w przeszłość to, kiedyś w polsce były różne czasopisma jak click/play/ wskrzeszone cd-action teraz chyba aż tak tego nie ma. Wiadomo inne czasy i to strony internetowe przejęły pałeczkę.

A wy na jakich stronach czerpiecie nowinki ze świata gier lub też technologi ?

Opublikowano

Przyszła mi na myśl taka ciekawostka.

Crysis wydany w 2007 r. ma (miał) akcję osadzoną pięć lat temu w 2020 r.

CoD Black Ops II wydany w 2012 r. dzieje się dokładnie w obecnym 2025 r.

Sądzę, że więcej gier, które pamiętamy gdzie była niedaleka przyszłość, już można postrzegać w czasie przeszłym.

Opublikowano
W dniu 14.01.2025 o 07:41, Barosz napisał(a):

Jestem w sumie graczem co prawda nie takim jak kiedyś, ale nigdy nie słyszałem o PPE - dlaczego gdzie nie spojrzę są negatywne komentarze na ich temat ? Jakaś rzetelność dziennikarska na słabym poziomie czy o co chodzi ? Widziałem, że bardzo dużo osób jest aktywnych więc może chodzi o jakąś zazdrość ? Osobiście z polskich portali do przeglądu informacji ze świata gier używam gry-online (bez forum) i to głównie z sentymentu, bo kupowałem ich papierowe edycje za dzieciaka.

Jak tak patrzeć w przeszłość to, kiedyś w polsce były różne czasopisma jak click/play/ wskrzeszone cd-action teraz chyba aż tak tego nie ma. Wiadomo inne czasy i to strony internetowe przejęły pałeczkę.

A wy na jakich stronach czerpiecie nowinki ze świata gier lub też technologi ?

PPE nie ma porządnych redaktorów. Jedynie co potrafią to kopiować artykuły z innych stron, przeważnie tych zagranicznych, żywcem z translatora. :E Nawet im się błędów nie chce poprawiać. 

Klepią ciągle te sam artykuły do porzygu, a ich źródła są często z X (Twitter) od jakiegoś randoma co ma kilku followersów. :E 

Artykuły robione pod kliki mające wywołać shitstorma w komentarzach. 

Nagłówki także bailtowe, gdy treść jest zupełnie inna. 

• Like 4
  • Upvote 2
Opublikowano

Ach pamiętam te stragany z grami do Pegaza czy Amigi. W większość jechała na piratach i "legitnie" można było taką grę kupić. Nikt sobie nie zawracał tym głowy, że to nielegalne.:E Otwierało się pudełko, a tam dyskietka/płyta podpisana tylko jakimś markerem. :E

• Like 1
Opublikowano

Ja pamiętam jak w wieku 13 lat pojechałem z rodzicami na stadion X-lecia, zobaczyłem GTA III na straganie (które wtedy jeszcze nie wyszło), oczywiście od razu kupiłem...Niestety w domu okazało się, że to nie GTA III a Driver :E Takie przygody z kupowaniem gier na tego typu "straganach" były na porządku dziennym. Mimo wszystko gra Driver była bardzo fajna :E 

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Ach pamiętam te stragany z grami do Pegaza czy Amigi. W większość jechała na piratach i "legitnie" można było taką grę kupić. Nikt sobie nie zawracał tym głowy, że to nielegalne.:E Otwierało się pudełko, a tam dyskietka/płyta podpisana tylko jakimś markerem. :E

Jaki bazar. U mnie w sklepie komputerowym spod lady gry sprzedawali:lol2:

Opublikowano
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Najlepsze w tym wszystkim było to że zajebista okładka z np. Marianem, a tam Joe and Mac tylko że postacie to MArio I Luigi :D 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Jaki bazar. U mnie w sklepie komputerowym spod lady gry sprzedawali:lol2:

W sklepach komputerowych to można było kupioną u nich konsolę od ręki zaczipować. 

A jak mnie pamięć nie myli, to w branżowej prasie były reklamy mod chipów i swap magiców.

Edytowane przez Lypton