Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby pokazać te porównanie komuś kto nie gra w ogóle w gry to zapewne niejedna taka osoba powiedziałaby, że Off wygląda lepiej i bardziej czytelniej niż On.

W ogóle dla mnie wał totalny i ściema aby mieć furtkę do ciągłego zawyżania wymagań np. od 1:58, a zmiany mniejsze niż kiedyś w grach pomiędzy low - high/ultra tylko kiedyś wystarczyło dodać 256 ramu, a dzisiaj trzeba czekać na nową generację kart graficznych aby to było grywalne.

niz_1.jpg

max_1.jpg

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ostatni Tomb, w który chciałem pograć, ale nie zdążyłem i się za bardzo zestarzał. Może jakby mod popawiał geometrię to bym pograł, ale ten mod nie robi dużej różnicy. Gra wygląda zbyt klockowato. Nie widzę tam świata gry tylko polygony.

BTW. 
Piękne czasy gdy nowe karty ogarniały gry crossgen w 1080p. Rok 2006.

To jakby gra pod PS4 i PS5 w 2020 i 2021 chodziła płynnie w natywnym 8K na karcie za 1700zł + inflacja, a na karcie za 500zł + inflacja w natywnym 4K bez żadnego problemu. Na ultra detalach. Bez FG. Bez AI. 

Tymczasem na Switcha wychodzi gra z

- gatunku, który lubię

- conajmniej niezłej jakości ogólnej, z prawdopodobnym dobrym poziomem i małymi szansami na gameplay design najwyżej jakości

- bez RT, w stylistyce którą najbardziej lubię (cieszące oko kolory, wizualia nie popsute bezsensowną pogonią za niepotrzebnym realizmem. T plansza w dzień i bez mgły/dymu/kurzu. Coś pięknego. :lovin:Na 5x mocniejszych konsolach i 10x mocniejszych PC dostajemy ciągle tylko szare i brzydkie "realistyczne" gówno najczęściej w Unreal Engine, a tu jakaś konsolka mająca 10W na CPU i GPU razem pokazuje wizualia cieszące oko. Wiele to mówi o stanie branży A.D. 2025

Powiem szczerze, że z gier nie VR, ten trailer mnie zainteresował grą najbardziej spośród wszystkich trailerów gier na wszystko z 2020-2025, nie licząc może Forzy Horizon. 

Ciekawe jednak jak gra wypadnie w trybie przenośnym, bo różnica w mocy S2 portable vs. S2 docked to niestety przepaść tym razem. 

Jakby gra się naprawdę udała, w sensie "o, future racer najwyższej jakości jakiej nie było w gatunku od dekad" to nawet pewnie kupię S2 na chwilę, przejdę i sprzedam. Na emulację chyba nie ma co liczyć. Dopiero co FAST RMX na Switcha 1 niedawno zaczął jako-tako działać na emu. 

Czy ja już pisałem, że grafika na tym trailerze jest zajebista? ;)

PS.

Spoiler

podoba mi się ta grafika :E

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

https://gamingbolt.com/ninja-gaiden-4-director-misses-old-style-of-3d-action-games-in-the-modern-era-of-soulslikes

Wreszcie jakiś normalny dev przemówił z sensem.

asenkju.gif

Walić soulsy. Nie mam na to zdrowia, czasu ani umiejętności. Ale w klasyki DMC, Bayonetty i Ninja Gaiden 1 grało mi się zarąbiście, z zastrzeżeniem, że w Bayo bywało a NG1 było nonstop trochę za trudno już wtedy. A dziś jestem 20 lat starszy i zgrzybiały, refleks zardzewiał, cierpliwość wyparowała, a pamięć na combosy i move patterns bossów przypomina tą Joe Bidena. 

No i dajcie mi spokój z tymi smętami. Dosyć szarych pustkowii, brzydoty i stylistyki rozpadu, zgnilizny i bestii z piekieł. Dawać coś lżejszego, w co się będzie fajnie grało.

Najnowszego DMC muszę ograć. Jeszcze nie ograłem, ale nie szkodzi. Tego poprzedniego skończyłem jakoś 8 lat po premierze :D także to u mnie normalne :lol2:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Mnie typowe slashery, jak dmc szybko zaczęły nudzić. Zdecydowanie wolę rozgrywkę al'a soulslike, choć dla mnie też za trudne. Tsushime ograłeś? Dla mnie kozak 

Edytowane przez j4z
Opublikowano
22 minuty temu, j4z napisał(a):

Mnie typowe slashery, jak dmc szybko zaczęły nudzić. Zdecydowanie wolę rozgrywkę al'a soulslike, choć dla mnie też za trudne. Tsushime ograłeś? Dla mnie kozak 

Jak pożyczyłem koledze monitor i musiałem grać na takim bez strobo to slashery są nudne jak w flaki z olejem. Przecież połowa funu  w tych grach to oglądanie rozpierduchy. Albo żyleta w ruchu albo nie gram. 

Dlatego radzę spróbować jeszcze raz jak będziesz miał dostęp do ekranu który sobie z tym ruchem poradzi. Np. OLED 480Hz z symulacją CRT https://blurbusters.com/crt-simulation-in-a-gpu-shader-looks-better-than-bfi/

WYPAD Z TĄ POLITYKĄ Z WĄTKA O GRACH!

• Thanks 1