Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Karro napisał(a):

To wam opiszę trochę jak to wyglądało od strony lokalsa bo to moje podwórko.

Kolimbijczycy pracują w lokalnym molochu mięsnym gdzie są zatrudnieni przez agencję pracy. Noclegują w tym hotelu przy którym doszło do tragedii. Generalnie panoszą się dziady po mieście aż trzeszczy od długiego czasu. Posterunek policji jest jeden na kilka gmin i chłopaki nie dają rady ogarniać wszystkiego, pomagają im chłopaki z miasta powiatowego oddalonego o 40km.

Tej felernej nocy był jakiś koncert jeszcze, ale to niewiele zmienia bo i nasi i oni w weekendy i tak chodzą nawaleni. Generalnie miasto typu pijesz i gnijesz, a kto ma trochę oleju to ucieka w świat. Tam podobne akcje zawsze były. Równie dobrze można trafić na naszego z kosą. Od dłuższego czasu było wiadome, że ktoś nie wytrzyma i będzie bitka, no ale niestety nie z takim skutkiem. 

Tu macie ładnie opisane zajście. 

https://extraswiecie.pl/wiadomosci/smiertelny-cios-nozem-i-policyjny-poscig-wsrod-zatrzymanych-polacy-i-obcokrajowcy

Robota policji wg mnie była ok, przetrzepali jeszcze noclegownie z Kolumbijczykami którzy mieszkali pod miastem. Rano jechałem do pracy to suki stały i kilku typa skutych klęczało przy drodze. Kumpel rano po 3:00 nagrywał, a jechałem o 5:30 to jeszcze klęczeli :bicz:

• Upvote 1
Opublikowano

No niestety tak to wygląda, wystarczy grupa 10-20 typa i miasteczko jest sterroryzowane. Praktycznie młodych po szkole nie ma bo większość ucieka, zostają tylko uczniowie, ćpuny i menele, albo Julki, które wróciły z dużego miasta, bo im się nie udało złapać księcia za nogi. Taki narybek trafia wręcz na ziemię niczyją i daje im to ułudę władzy. Plus taki że policji jeszcze się boją. Dlatego tak akcja jak dziś była niezłą pokazówą, miasto zamknięte, wszędzie tajniacy, prewencja z sukami. Generalnie jestem w szoku, że tak szybko (godzina?) zorganizowali takie siły i to w środku weekendowej nocy. Myślę że nie jeden na dołku za to skończy z pałą w :dupa:

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Totek napisał(a):

Plus taki że policji jeszcze się boją.

To jest coś co nie powinno mieć miejsca. Tu trzeba zacząć działać. Tylko właśnie ci wszyscy co krzyczą w stylu żeby "wiadomo co policję" po kilku akcjach w ciągu wielu ostatnich lat, w których doszło do ofiar, sami przyczynili się do tego, że policja nie działa tak jak powinna i mogłaby. Teraz przychodzi co do czego to jest właśnie gdzie jest policja. 

Najpierw sami się przyczyniają do tego że policji odbiera się kompetencje albo ogranicza działanie, a potem krzyczy się czemu nie działają. 

Trzeba przywrócić możliwość działania policji tak, by w określonych okolicznościach policjant nie obawiał się konsekwencji swojego działania. Żeby policjant bał się pieprznąć pałą? Żeby bał się użyć odpowiednich środków przymusu czy zniszczyć ciuchy czy sprzęt służbowy w trakcie interwencji?

• Thanks 1
  • Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

Trzeba przywrócić możliwość działania policji tak, by w określonych okolicznościach policjant nie obawiał się konsekwencji swojego działania. Żeby policjant bał się pieprznąć pałą? Żeby bał się użyć odpowiednich środków przymusu czy zniszczyć ciuchy czy sprzęt służbowy w trakcie interwencji?

Statystyki morderstw na komisariatach (i poza nimi) jednak pokazują, że policja wcale się nie boi nadużywać władzy. Ale odpowiadając - aby policji dać kompetencje, to najpierw muszą w niej pracować kompetentni ludzie, a tych jest garstka. Reszta to jakaś patologia. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Karro napisał(a):

Są dwa rodzaje istot atakujące szyję człowieka. 

Pierwszy to niektóre zwierzęta drapieżne polujące na swoje jedzenie.

Te drugie to potwory. Z bajek i filmów. A w prawdziwym świecie te wyglądem do złudzenia przypominające człowieka. Powinno się to palić miotaczem ognia jak ksenomorfy.

@nozownikzberlina

Przytocz te statystyki.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
16 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Statystyki morderstw na komisariatach (i poza nimi) jednak pokazują, że policja wcale się nie boi nadużywać władzy. Ale odpowiadając - aby policji dać kompetencje, to najpierw muszą w niej pracować kompetentni ludzie, a tych jest garstka. Reszta to jakaś patologia. 

Czyli standardowe "nie da się" a potem narzekanie czemu służby nic nie robią. 

Potem się dziwicie że jest jak jest.

Opublikowano (edytowane)

@Karro

Za atak na szyję ostrym narzędziem zarzut usiłowania powinien być obowiązkowy, wręcz obowiązek postawienia takiego zarzutu powinien być zapisany w ustawie. 

Tak jak napisałem. Nawet dużo prostsze i głupsze zwierzęta wiedzą, że aby zabić należy zaatakować szyję. Śmiało można zakładać, że stworzenie które wyglądem przynajmniej potrafi imitować człowieka też to wie.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano

@Ludojad a przeczytałeś w ogóle artykuł? :E 

https://szczecin.wyborcza.pl/szczecin/7,34939,32080790,padli-na-kolana-uniesli-rece-do-gory-i-blagali-o-pomoc-jak.html#s=S.MT-K.C-B.1-L.1.duzy

Wiadomo, propaganda w celu "ocieplenia" wizerunku jest widoczna, tu nie zaprzeczam, ale mowa o przejściu tych Somalijczyków na stronę niemiecką i artykuł opisuje co wydarzenia po stronie niemieckiej, więc niech sobie ich zabierają :D 

Cytat

- Zapytałam niemieckich funkcjonariuszy, czy odstawią ich do Polski - opowiada Katarzyna. - Zaprzeczyli. Jeden z nich powiedział: "Polska teraz nie jest dla nich bezpiecznych miejscem". Może żartował?

A ogólnie to w artykule niestety brak informacji co się działo dalej. Nie ma napisane czy mieli jakieś dokumenty, czy w ogóle przekroczyli wszystkie granice nielegalnie? Tego niestety się nie dowiemy. 

@nozownikzberlina zwróć jeszcze uwagę, że wcześniej napisałem żeby policja miała odpowiednie uprawnienia "w określonych okolicznościach". Sprowadza się to do tego, żeby np. nie ponosili konsekwencji działań gdy jest bezpośrednie zagrożenie życia i zdrowia innych osób lub gdy łapiesz kogoś na gorącym uczynku.

Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

111 zgonów w 5 lat. 

Pytanie ile z nich wynikało że zbyt szerokich uprawnień Policji, a ile z faktu że procedurę rekrutacyjna udało się przejść mentalnemu bandycie.

111 zgonów w wyniku działań policji w pięć lat to jest bardzo dużo. Zauważ, że u nas nie ma przestępców biegających z giwerami po ulicach (jeszcze) jak w stanach, do których trzeba strzelać.

Opublikowano
3 godziny temu, Karro napisał(a):

Co tu pisać,wystarczy zobaczyć dworzec w Gdańsku

1 obrazek za 1000 slów

To jest jakieś safari.Tylko ze lwa nie ma xD

W Katowicach podobnie, opuszczając Dworzec Gł. i idąc ul. Stawową lub J. Słowackiego czujesz się jak w ZOO. Nie wiem jak obecnie wygląda sytuacja, patrole Policji widywałem, wieczorem lub w nocy to strach tamtędy wracać.

Moja opinia może nie być miarodajna z racji że średnio raz w roku podróżuje do Gdańska z Katowic/Sosnowca (zawsze EiP 4500/5/6/8, 5h z groszami i jestem na miejscu, samochodem nie zawsze mam ochotę jechać i lubię kolej).

Co zauważyłem to z roku na rok dziczy jest coraz więcej :kwasny:.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Karro napisał(a):

W Gdańsku jeżdżą w takich 20 osobowych  samochodach bez burt jak na safarii z kijami do selfie.Jeszcze pod budynkiem ABW .Ten naród po prostu zdycha obecnie. Ja mam nalane,będzie trzeba to się wyprowadzę do czerwonych kmerow gdzie sobie podzynali gardła a obecnie jest pełna wolność 

No dobra ale kto tu tego nasprowadzał na twoje? U mnie w miejscowości wypoczynkowej pojawili się dopiero latem 2024 . Obstawiam bardziej rudego 

23 po prostu jeszcze ich nie było na wczasach 

Lepiej zapytaj kto siedzi w NGOS'ach i organizacjach które organizują oraz legalizują pobyty, wypełniają papiery za imigrusów (bo przecież oni nie potrafią pisać) ;) W 99% siedzą tam Polki.

Przecież jak jakiś mohammad spadł z płotu na Białoruskiej granicy i się połamał, to kochane poleczki adwokatki za friko poleciały walczyć z państwem polskim o odszkodowanie dla brunatnego ;)

https://streamable.com/rnq7ix

https://www.youtube.com/watch?v=25KyRGmpNXs

Masz całe tabuny bab chętnych do pomocy brunatnym. Gdyby mogły, to najchętniej sprowadzałyby tutaj setki tysięcy importów dziennie. 

https://www.youtube.com/watch?v=25KyRGmpNXs

56 minut temu, Karro napisał(a):

Ten naród po prostu zdycha obecnie

Impreza się dopiero rozkręca przyjacielu :D 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
2 minuty temu, Karro napisał(a):

zawsze sie obciąza kierownika za brak nadzoru  ;)

A w organizacjach to chyba pracuja imigranici np jak ta co pokazala 4 litery polskim zołnierzom

Jak ktoś śledzi temat migracji to wie, że w Szwecji było wypisz wymaluj to samo tylko na trochę większą skalę. Organizacje w których były same baby robiły wszystko aby jak najwiecej muhammadów wpuszczać do kraju. Setki postulatów, spotów o tym jak to niezbędna jest multikulti, różne spojrzenie, różne pule genowe. Teraz mają bombowe dni i mnóstwo gwałtów (miejmy nadzieje, że te które tak bardzo chciały migrusów są ofiarami).

U nas lewica jest słabsza (na szczęście) i nie serwuje nam codziennie takiej papki, ale i tak nie przeszkadza poleczkom siedzieć w tych organizacjach i legalizować ciapatych i publicznie mówić, że lepiej wpuścić 7000 muhammadów i niech zabiją 15 polaków, czy jak to tam szło. 
obraz.png.ff25f9e670b70bb46f2240e704b1b6a7.png
Zresztą niemcy, francja. Wszystko działo się tak samo. Laseczki robiące spoty habibi come to germany i jakiś inny syf. 

Opublikowano

Taki update do śmierci 41 latka w mojej okolicy dziś w nocy z rąk Kolumbijczyka. Policja i Straż graniczna wywiozła pozostałych Kolumbijczyków z miasta (łącznie było ich 35). Właściciel hotelu wyrzucił wszystkich z kwater. Odbyły się przemarsze ultrasów i głośne skandowanie antyimigranckich haseł. Dobrze że po problemie bo ta noc źle by się mogła skończyć. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Kolumbojczyk zabił Polaka podczas bójki w nocy, pisałem o tym na poprzedniej podstronie. Zostali wywiezieni w policyjnej eskorcie z miasta, zapewne w obawie przed linczem mieszkańców. Nastroje są wręcz mordercze. Zapewne ten hotel dziś by spłonął w nocy razem z Kolumbijczykami. 

https://extraswiecie.pl/wiadomosci/manifestacja-na-rynku-wznoszono-okrzyki-przeciwko-imigrantom-wideo-i-zdjecia/

A tu sam moment wywózki 

https://streamable.com/0t6mni

Zaczynam twierdzić że Polska powiatowa poradzi sobie z imigrantami. 

Edytowane przez Totek
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

@Karro

W moim przypadku obstawiam aferę wizową.

Katowice - powiedziałbym że okolice 2017/18r kiedy zaczęli się pojawiać masowo, byli już wcześniej tylko w dużo mniejszej ilości i nie zwracało się na to uwagi.

Sosnowiec - podobnie tylko w mniejszej ilości (bywam 2-3 razy w roku z osobą niepełnosprawną do lekarza stąd moja obserwacja może być nieobiektywna).

U mnie w XXXXX (stare miasto górnicze z mniejszą populacją od Siemianowic) jest jak na razie "biało", trochę Ukraińców, garstka Gruzinów i 1 (którego spotkałem) o ciemniejszej karnacji (14 lat i się tutaj urodził).

Babcia mieszkająca osiedle obok ma naprzeciwko siebie stare małżeństwo Koreańczyków, żyją w Polsce ponad 45 lat i pięknie mówią w naszym języku - nie jeden polonista mógłby pozazdrościć (nie pamiętam dokładnie ale chyba w Timken-ie pracowali - jakiś transfer technologii), a nad sobą ma młode małżeństwo Ukraińców pracujących (nie mam pojęcia gdzie) wraz z 7 dzieci (wiek 3-13lat a mieszkanie ma tylko 60m2) - bardzo miła para i dzieci dobrze wychowane, szprechają :D po PL/UA/ENG te starsze.

Jest też trochę elementu nie pożądanego który miał problemy z zachowaniem się (notoryczne wizyty Policji nie pomagały), szybko zostali jednak naprostowani przez mieszkańców :Up_to_s:.

Jeżeli będzie "ich" więcej to będzie problem.

Ukraińcy do prostych prac OK, specjaliści "biali" z UE oraz np. Koreańczycy (energetyka) OK, Afryka ??? - na uj to komu potrzebne.

Opublikowano
7 godzin temu, Totek napisał(a):

Zaczynam twierdzić że Polska powiatowa poradzi sobie z imigrantami. 

Za to ze sobą sobie nie poradzi. Wiochy gdzie rodzi się jedno dziecko będą coraz częstszym widokiem, zamykane zakłady bo nie ma kto w nich pracować a na koniec wyjazd powiatowych sebastiaonów nienawidzących lewctwa i imigrantów do zachodnich krajów.

Zostaną dziadki stękające na niskie emerytury i brak pomocy i rozwoju bo prócz dziadków wielu nie zostało w miejscowości. 

Opublikowano

Zapewne niejedna, ściągnęła ich ukraińska agencja pracy podobno, być może tak samo było z tym mordercą z Torunia.

Czyli jak widać ubogacają nas nasi (nie)bracia ze wschodu. 

Oni tam za bardzo prawem i przepisami się nie przejmują, i próbują to przeszczepić do nas.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Zapewne niejedna, ściągnęła ich ukraińska agencja pracy podobno, być może tak samo było z tym mordercą z Torunia.

Czyli jak widać ubogacają nas nasi (nie)bracia ze wschodu. 

Oni tam za bardzo prawem i przepisami się nie przejmują, i próbują to przeszczepić do nas.

Poco piszesz te fejki? 
morderca z Torunia przyjechał na wizie studenckiej do matki.

Nazwe agencji pracy masz czy powtarzasz po prostu plotki motłochu? :) 

Bo wiesz - takie rzeczy da się łatwo sprawdzić.

BTW. W Świeciu nie ma żadnej agencji pracy. Również ukraińskiej :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 1