LeBomB 2 055 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 18 minut temu, voltq napisał(a): @LeBomB problem jest bardziej złożony , największym problemem na tym forum i w całym państwie są skrajności ty idziesz w jedną skrajność a @crush w drugą i zamiast szukać porozumienia i wypośrodkowania danego tematu to każdy jest okopany na swojej pozycji i uważa że tylko on ma rację, prawie całe polskie społeczeństwo i państwo tak wygląda Właśnie chodzi o to że nie idę w skrajność. Odniosłem się wyłącznie do firm, które zatrudniają Filipińczyków i Indonezyjczyków pisząc że takich firm jest całkiem sporo i pisałem o przyczynach takiej decyzji przez właścicieli takich firm. Natomiast z filmiku nawet ciężko wywnioskować ilu tam jest obcokrajowców i na 99% filmik pokazuje ludzi wychodzących z pracy w zakładzie, którego fragment widać na nagraniu. Zatem nie dziw się, że reaguję, jak ktoś na podstawie tych słów próbuje mi wmówić, że twierdzę, że cała imigracja jest ok, albo rzuca, że wystarczy dać podwyżki, gdy pisałem wcześniej że pieniądze nie są jedynym problemem, ale oczywiście całą dyskusję, która była po pierwszym wpisie olał. Co do lokalu, to ktoś powinien się za to wziąć. Ogólnie czemu PiS złożył projekt ustawy uznający symbole m.in. banderowców za zakazane w Polsce, a nie zrobili tego znacznie wcześniej? Powinna powstać ustawowa lista symboli, których używanie w Polsce jest zakazane i ich używanie podlegałoby pod Art. 256. KK. Tak samo jak tego typu plakaty, które godzą w dziedzictwo kulturowe Polski. Tylko lista powinna być skonstruowana tak, by nie obejmowała symboli religijnych, bo to podlega pod inne przepisy. @crush nie, ja już doskonale wiem, że Ty empatii nie masz wcale. Godzinę temu, crush napisał(a): Nie tylko. Dlatego napisałem, że jest Azja i "Azja". Dupa to też część pleców, a jednak jakby mniej przyjemna. Dlatego napisałem o pracownikach z konkretnych krajów. Godzinę temu, crush napisał(a): Bo te Twoje twierdzenie, że przyjeżdża tylko ogarnięta Azja to mrzonki. W którym miejscu napisałem że TYLKO, proszę wskaż konkretnie, albo przestań manipulować. 52 minuty temu, Winter napisał(a): Nieźle ma nasrane pod kopułą. Tam we wpisie na X pada pytanie "co byś mu powiedział", powiedziałbym, że jak się nie podoba, to takie zasady ma u siebie, więc niech wraca tam skąd przybył lub skąd przybyli jego rodzice. 2 1
crush 3 575 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 4 minuty temu, LeBomB napisał(a): nie, ja już doskonale wiem, że Ty empatii nie masz wcale Mam ale tylko dla tych którym się należy. 🤗 5 minut temu, LeBomB napisał(a): W którym miejscu napisałem że TYLKO, proszę wskaż konkretnie, albo przestań manipulować. Napisałeś głównie, a to bzdura. 1
LeBomB 2 055 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 29 minut temu, crush napisał(a): Napisałeś głównie, a to bzdura. Na jakiej podstawie?
voltq 1 372 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Godzinę temu, LeBomB napisał(a): Właśnie chodzi o to że nie idę w skrajność. Odniosłem się wyłącznie do firm, które zatrudniają Filipińczyków i Indonezyjczyków pisząc że takich firm jest całkiem sporo i pisałem o przyczynach takiej decyzji przez właścicieli takich firm. Natomiast z filmiku nawet ciężko wywnioskować ilu tam jest obcokrajowców i na 99% filmik pokazuje ludzi wychodzących z pracy w zakładzie, którego fragment widać na nagraniu. Zatem nie dziw się, że reaguję, jak ktoś na podstawie tych słów próbuje mi wmówić, że twierdzę, że cała imigracja jest ok, albo rzuca, że wystarczy dać podwyżki, gdy pisałem wcześniej że pieniądze nie są jedynym problemem, ale oczywiście całą dyskusję, która była po pierwszym wpisie olał. Co do lokalu, to ktoś powinien się za to wziąć. Ogólnie czemu PiS złożył projekt ustawy uznający symbole m.in. banderowców za zakazane w Polsce, a nie zrobili tego znacznie wcześniej? Powinna powstać ustawowa lista symboli, których używanie w Polsce jest zakazane i ich używanie podlegałoby pod Art. 256. KK. Tak samo jak tego typu plakaty, które godzą w dziedzictwo kulturowe Polski. Tylko lista powinna być skonstruowana tak, by nie obejmowała symboli religijnych, bo to podlega pod inne przepisy. @crush nie, ja już doskonale wiem, że Ty empatii nie masz wcale. Dlatego napisałem o pracownikach z konkretnych krajów. W którym miejscu napisałem że TYLKO, proszę wskaż konkretnie, albo przestań manipulować. Tam we wpisie na X pada pytanie "co byś mu powiedział", powiedziałbym, że jak się nie podoba, to takie zasady ma u siebie, więc niech wraca tam skąd przybył lub skąd przybyli jego rodzice. Z twoich postów wynika że idziesz w skrajność Zacznijmy od tego że jak nie masz umowy deportacyjnej z danym państwem to jak przyjedzie ci taki imigrant to co masz z nim zrobić ? Przecież go nie zabijesz z tego powodu ? Więc na początku zakaz wjazdu dla osób z państw z którymi nie mamy umów na możliwość deportacji Oczywiście nikt o tym nie mówi poza środowiskiem konfederacji lepiej się przekrzykiwać że KO lub PIS lepsze Edytowane 28 Lipca przez voltq 1
crush 3 575 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 15 minut temu, LeBomB napisał(a): Na jakiej podstawie? Na podstawie wiz.
LeBomB 2 055 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca @crush https://stat.gov.pl/files/gfx/portalinformacyjny/pl/defaultaktualnosci/6329/15/25/1/cudzoziemcy_wykonujacy_prace_w_polsce_w_grudniu_w_2024_r..pdf Po kolei. Pisałem o tym, że Filipińczycy i Indonezyjczycy są obecnie zatrudniani w dużej mierze na magazynach i na produkcji i że kiedyś głównie spośród obcokrajowców zatrudniano tam Ukraińców. Ilość zatrudnianych Ukraińców w sekcji C oraz H zmniejsza się C – Przetwórstwo przemysłowe; H – Transport i gospodarka magazynowa; Cytat Według stanu na 31 grudnia 2024 r. liczba obywateli Kolumbii wykonujących pracę zwiększyła się wobec stycznia 2024 r. o 200,0% (o 10,6 tys. osób). Wśród obywateli Filipin o 52,0% (o 5,0 tys. osób), a wśród obywateli Indii – o 12,1% (o 2,3 tys. osób). Najwięcej spośród Azjatów przybyło obywateli Filipin. Niestety ściąga się też dużo Kolumbijczyków co już nie jest takie dobre, bo Kolumbijczycy delikatnie mówiąc miewają swój temperament. Ogólnie polecam zapoznać się z całym dokumentem. 1
VRman 2 640 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca Ludzie, ale filmików czytanych przez AI to nie wrzucajcie. No szanujmy się..
voltq 1 372 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca (edytowane) 3 minuty temu, VRman napisał(a): Ludzie, ale filmików czytanych przez AI to nie wrzucajcie. No szanujmy się.. Czy to że czyta je ai powoduje że są fałszywe? Sytuacja miała miejsce i jest opisana na Facebooku , oczywiście "Media" zakłamują że do niczego nie doszło , ale przekaz na Facebooku bezpośrednio od potencjalnej ofiary i osoby która jej pomogła jest całkowicie odmienny , gdyby nie interwencja osoby trzeciej to ta kobieta skoczyła by pewnie jak Klaudia z Torunia Edytowane 28 Lipca przez voltq 1
VRman 2 640 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Nie wiem, nie wnikam czy fake czy nie. Po prostu zęby bolą jak słyszę czytanie na poziomie "dno i metr mułu". Tak ogólnie to wyjątkowo, jak w niewielu rzeczach, w tej kwestii jesteśmy po tej samej stronie. (co nie znaczy, że nie mam świadomości, że to bardzo lubiany temat w ruskich trolowniach) Jakbym ja miał powiedzieć co rząd powinien robić, to bym dostał bana za dyskryminację, bo nie można mieć bardziej ostrego podejścia do nielegalnej emigracji, islamu itp. niż ja mam. A co do legalnej - ludzie którzy ich zatrudniają powinni odpowiadać za nich przez.. w sumie to dożywotnio. Jak za 10 lat pracownik se pójdzie i kogoś zgwałci - pracodawca na dożywocie, bez opcji skrócenia wyroku. Wszystkich z miejsc znanych z braku zasad moralnych - won! Z Japonii, o ile nie ma tatuaży Yakuzy -proszę bardzo. Z wiochy gdzie się regularnie napierdzielają sztachetami i uznają, że gwałt jest spoko, a poza tym biali to sobie zasłużyli i należy im się - won. I w dupie mam czy Janusz przez to padnie. Gospodarka całościowo i tak na tym straci więcej. Nawet jakby zatrudnianie taniej siły roboczej dawało np. 3mld oszczędności rocznie, to wrodzy kulturowo ludzie i tak spowodują w następnych latach koszty przekraczające te 3mld nawet kilkukrotnie, o kosztach niematerialnych nie mówiąc. Tak samo z tymi umowami - mądrzej byłoby po prostu płacić te kary za nieprzyjmowanie, a jak była o tym dyskusja to nikt o tym nie wspominał nawet. Ile tam było? 250tys. zł za jednego nieprzyjętego? NAWET od tego więcej będzie trzeba stracić pozwalając im na rozwalenie kraju, tak jak to się już niestety dzieje w innych państwach. Edytowane 28 Lipca przez VRman
crush 3 575 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 36 minut temu, LeBomB napisał(a): Najwięcej spośród Azjatów przybyło obywateli Filipin Jednostkowo. Ale jak zsumujesz tą całą resztę z dzikiej Azji, Afryki i bliskiego wschodu to jest ich więcej. 1
Yahoo86 335 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 6 minut temu, VRman napisał(a): Tak samo z tymi umowami - mądrzej byłoby po prostu płacić te kary za nieprzyjmowanie, a jak była o tym dyskusja to nikt o tym nie wspominał nawet. Ile tam było? 250tys. zł za jednego nieprzyjętego? NAWET od tego więcej będzie trzeba stracić pozwalając im na rozwalenie kraju, tak jak to się już niestety dzieje w innych państwach. W pełni się z Tobą zgadzam, jestem zdanie że należy robić selekcję. Przy okazji odsyłam do mojej propozycji dotyczącej selekcji: 2 1
LeBomB 2 055 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 2 godziny temu, voltq napisał(a): Zacznijmy od tego że jak nie masz umowy deportacyjnej z danym państwem to jak przyjedzie ci taki imigrant to co masz z nim zrobić ? Czepiłeś się tych deportacji, to wskaż jakie przepisy mówią o deportacji i czy są wymagane do nich umowy i sprawdź sobie czym jest wydalenie cudzoziemca. Podpowiedź https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/cudzoziemcy-18053962/art-299 Tylko kolejny raz powtórzę, wystarczy odpowiednio egzekwować prawo, czyli zamiast wydawania polecenia, automatycznie umieszczać w środku transportu skierowanym do kraju z którego przybył. Co do wydarzenia z Gdyni https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Proba-gwaltu-w-Gdyni-Policja-i-pokrzywdzona-nie-bylo-napastowania-n206289.html Owszem, nie powinno mieć miejsca nic takiego, ale zaatakowana kobieta sama nie zgłosiła napaści na tle seksualnym, ani nie stawiła się na spotkanie z biegłym. Zatem policja i media kłamią że kobieta nie zeznała że to była próba gwałtu? Kto zatem ma racje? Godzinę temu, crush napisał(a): Jednostkowo. Ale jak zsumujesz tą całą resztę z dzikiej Azji, Afryki i bliskiego wschodu to jest ich więcej. Przecież masz cały raport odnośnie stanu z całego 2024 roku, to jak jednostkowo? Ponownie, mowa cały czas o tych co legalnie przyjeżdżają do pracy. Godzinę temu, Winter napisał(a): Ale on do siebie nie raczy wrócić. To jest właśnie Islam. Im się wydaje, że mają jakieś prawo nam narzucać swoje zasady. Nie no, ludzie albo czytajcie co piszę, albo serio uznam, że albo jesteście zaślepieni i macie wyłącznie jeden cel w tym temacie, a wszystko inne jest do skasowania, albo nie czytacie kompletnie ze zrozumieniem... Filipińczycy to w większości chrześcijanie. W Indonezji owszem islam, ale jak widać po raporcie, jest ich mało. Ponadto cały czas powtarzam, to są umowy kontraktowe i ci co przyjeżdżają do pracy nie są problemem. Cały czas piszę w odniesieniu do wcześniejszego nagrania, które próbowało sugerować, że ludzie wracający z pracy w jednym z zakładów to te hordy imigrantów zza wschodniej granicy sunące przez Polskę... 2 3
nozownikzberlina 500 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca (edytowane) 6 godzin temu, Auberon napisał(a): Zawsze można pojechać do RPA albo Namibii (dawniej zwanej Niemiecka Afryką Południowo-Zachodnia) i gnieść murzynów No można, można, tylko nie o to w tym chodzi. Niech siedzą sobie w tych egzotycznych krainach i nadal gwałcą, w niczym mi to nie przeszkadza. Nie rozumiem tylko dlaczego cywilizowane państwa są tak przesiąknięte tym lewactwem i ściągają do siebie dzikusów, którzy nawet w drugim pokoleniu nie są w stanie przystosować się do obowiązujących w cywilizowanych krajach norm społecznych. Przecież w takiej Szwecji dzikusy parają się tylko gangsterką i morderstwami. Jakiś czas temu czytałem, że Duńczycy protestowali bo importowane dzikusy wjeżdżały do Danii na Szwedzkich papierach jako prawowici obywatele i oczywiście byli pierwsi do przestępstw. Ostatnio było, że trzech Szwedów z imionami typu Abdullah, Mahmoud czy inny Amir zgwałciło jakąś laskę na wakacjach. Albo ta historia z Niemiec gdzie dwunastu Niemców i jeden Polak gwałciło dwunastolatkę xDDD no to są jakieś jaja po prostu Edytowane 28 Lipca przez nozownikzberlina 1
voltq 1 372 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 39 minut temu, LeBomB napisał(a): Czepiłeś się tych deportacji, to wskaż jakie przepisy mówią o deportacji i czy są wymagane do nich umowy i sprawdź sobie czym jest wydalenie cudzoziemca. Podpowiedź https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/cudzoziemcy-18053962/art-299 Tylko kolejny raz powtórzę, wystarczy odpowiednio egzekwować prawo, czyli zamiast wydawania polecenia, automatycznie umieszczać w środku transportu skierowanym do kraju z którego przybył. Co do wydarzenia z Gdyni https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Proba-gwaltu-w-Gdyni-Policja-i-pokrzywdzona-nie-bylo-napastowania-n206289.html Owszem, nie powinno mieć miejsca nic takiego, ale zaatakowana kobieta sama nie zgłosiła napaści na tle seksualnym, ani nie stawiła się na spotkanie z biegłym. Zatem policja i media kłamią że kobieta nie zeznała że to była próba gwałtu? Kto zatem ma racje? Przecież masz cały raport odnośnie stanu z całego 2024 roku, to jak jednostkowo? Ponownie, mowa cały czas o tych co legalnie przyjeżdżają do pracy. Nie no, ludzie albo czytajcie co piszę, albo serio uznam, że albo jesteście zaślepieni i macie wyłącznie jeden cel w tym temacie, a wszystko inne jest do skasowania, albo nie czytacie kompletnie ze zrozumieniem... Filipińczycy to w większości chrześcijanie. W Indonezji owszem islam, ale jak widać po raporcie, jest ich mało. Ponadto cały czas powtarzam, to są umowy kontraktowe i ci co przyjeżdżają do pracy nie są problemem. Cały czas piszę w odniesieniu do wcześniejszego nagrania, które próbowało sugerować, że ludzie wracający z pracy w jednym z zakładów to te hordy imigrantów zza wschodniej granicy sunące przez Polskę... Dziękuję za potwierdzenie tego o czym pisałem reprezentujesz totalny radykalizm i uważasz że prawo to jest twoja opinia Żyjesz w jakieś innej rzeczywistości wydaje ci się że to wszystko działa jak na filmie , w praktyce jest totalnie inaczej niż w teorii 2 2
LeBomB 2 055 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 35 minut temu, voltq napisał(a): Dziękuję za potwierdzenie tego o czym pisałem reprezentujesz totalny radykalizm i uważasz że prawo to jest twoja opinia Żyjesz w jakieś innej rzeczywistości wydaje ci się że to wszystko działa jak na filmie , w praktyce jest totalnie inaczej niż w teorii Nie, napisałem konkretnie. Ty nie potrafisz natomiast wskazać prawa, które nakazywałoby umowę o deportacji i czepiasz się że wymagam żeby prawo działało. Wymagacie tutaj co niektórzy zmian w podejściu, w przepisach, w postępowaniu. Jakoś w wielu krajach potrafią wymagać przestrzegania prawa które jest. Czemu u nas wiecznie pierniczycie, że "nie da się"? Po czym taki @voltq wypala z tekstem że ja reprezentuję totalny radykalizm. Rozumiesz w ogóle to pojęcie? Gdzie jest ten radykalizm? W podejściu, które pozwala wpuścić cudzoziemca, ale nakłada na państwo, służby i tego co go ściąga do kraju, by dopilnowali, żeby wrócił tam skąd przyjechał jak skończy mus się kontrakt? Czy jednak radykalizm jest w tekstach innych, którzy piszą "nie wpuszczać nikogo", "jeden cudzoziemiec to o jeden za dużo" itp.? Piszesz o dogadywaniu się, a dalej kompletnie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i jak widzisz jak ktoś wrzuca jakiś przepis, to nie raczysz w niego zajrzeć, tylko pierniczysz dalej o umowach o deportacji. Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a): Nie rozumiem tylko dlaczego cywilizowane państwa są tak przesiąknięte tym lewactwem i ściągają do siebie dzikusów, którzy nawet w drugim pokoleniu nie są w stanie przystosować się do obowiązujących w cywilizowanych krajach norm społecznych. A czy ktoś tego wymaga stosując jakieś konkretne metody? Wymaga się, ale stosując metody, które mają głęboko gdzieś. Za to pojedź do jakiegoś kraju muzułmańskiego i złam prawo, które jest powiązane z obyczajami. Nawet wspominana przeze mnie Indonezja ma region Aceh, który jako jeden z kilku jest objęty prawem szariatu. Cytat Rejon płn. wyspy Sumatra: „W związku z ogłoszeniem przez władze autonomicznego regionu Aceh, że muzułmańskie prawo szariatu będzie miało zastosowanie również w stosunku do cudzoziemców, Ambasada RP w Dżakarcie zaleca stanowczo podczas podróży do Aceh przestrzegania obowiązujących tam praw i zwyczajów.” Należy pamiętać, że nieprzestrzeganie prawa szariatu może skutkować nie tylko wysokimi karami finansowymi oraz uwięzieniem lecz także karami cielesnymi, z chłostą włącznie. Naruszeniem szariatu jest nie tylko publiczne spożywanie alkoholu (w tym piwa), lecz także tzw. niestosowne zachowanie np. zaczepianie muzułmańskich kobiet, przywitanie mężczyzny z kobietą przez uścisk ręki, nieodpowiedni strój (mężczyźni – szorty i podkoszulki bez rękawków; kobiety – niezasłonięte włosy, za krótkie spódnice (tzn. nie zasłaniające kostek), odsłonięte nie tylko ramiona, ale i nadgarstki, odkryte buty typu klapki, zbyt obcisły strój. Kobiety, jako pasażerki motocykli i motorowerów powinny mieć nogi spuszczone po jednej stronie pojazdu. Jak tam jedziesz sam godzisz się na przestrzeganie tych zasad. Są ostre, bo tak sobie ustalili. U nas nie muszą to przecież być kary cielesne itd. ale po prostu lepiej egzekwowane. W Polsce również mamy konkretne przepisy, zwyczaje i obyczaje i ktoś kto przyjeżdża decyduje się na ich przestrzeganie. Tylko trzeba tego wymagać i odpowiednio karać za ich łamanie. No ale przyjdzie taki @voltq i powie że żyję w alternatywnej rzeczywistości, bo wymagam przestrzegania prawa, więc mam wyciągnąć wniosek, że tym samym on sam oficjalnie stwierdza, że u nas prawa się nie przestrzega i nie będzie przestrzegało? Bo co? Bo najlepiej może wprowadzić nacjonalistyczne siłowe rozwiązania przestrzegania prawa? Tyko to prowadzi również do czegoś, co już mieliśmy. Tu trzeba po prostu zmienić mentalność ludzi. Było gadanie, że NGO przerzucają imigrantów itd. ale o tym już się zapomniało https://www.tubachorzowa.pl/artykul/17806,miedzynarodowa-siatka-przestepcza-rozbita-na-slasku-kibole-zamieszani-w-przemyt-narkotykow-i-migrantow Bo tu przecież grupa namaszczonych, której ruszać nie wolno. Cudzoziemiec napadł kogoś, to się tutaj wszyscy rozpisują. Proboszcz jeden z parafii porąbał siekierą człowieka i go podpalił, cisza. Jak to ma nie wyglądać jak ukierunkowanie tematu wyłącznie na konkretną narrację? Bo dla mnie to wprost tak wygląda. Odpuszczam, bo beton gorszy niż w politycznym. Dla wielu dalej każdy cudzoziemiec=murzyn=przestępca=nielegalny imigrant, dla mnie to jest przejaw mocno ograniczonego światopoglądu i właśnie brak kompromisu i radykalizm. Brakiem radykalizmu jest właśnie umiejętność wyselekcjonowania z tego wszystkiego ludzi, z których jako kraj możemy mieć pożytek, tylko trzeba zadbać o to, żeby ich przyjazd tutaj był odpowiednio kontrolowany i żeby wracali po odpowiednim czasie do siebie. 2 1
nozownikzberlina 500 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, LeBomB napisał(a): A czy ktoś tego wymaga stosując jakieś konkretne metody? Wymaga się, ale stosując metody, które mają głęboko gdzieś. Za to pojedź do jakiegoś kraju muzułmańskiego i złam prawo, które jest powiązane z obyczajami. Nawet wspominana przeze mnie Indonezja ma region Aceh, który jako jeden z kilku jest objęty prawem szariatu. Wystarczy nie wpuszczać dzikusów. W 90% to są gwałciciele i mordercy. https://www.bild.de/regional/niedersachsen/4-jahre-haft-klinik-arzt-vergewaltigte-14-jaehrige-6882396fc1ef6365168b9184 Wpuszczanie dzikusów z krajów islamskich czy krajów gdzie jest kultura gwałtu i mordu jest po prostu chore. To zachowanie typowo autodestrukcyjne i wszelkich zwolenników, prowodyrów i orędowników tego typu zachowań należy odizolować od zdrowego społeczeństwa, zamknąć razem z dzikusami, otoczyć wysokim murem i zostawić samym sobie. Edytowane 29 Lipca przez nozownikzberlina 1 1
GordonLameman 8 452 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca @LeBomB Daruj sobie. To nie ma sensu. Dyskutujesz z jednostkami “inteligentnymi inaczej”, szczególnie voltq pokazuje, że czytanie ze zrozumieniem to dla niego umiejętność całkowicie obca. Oni tu chcą tylko narzekać, bo ich smutne życia tylko na tyle pozwalają 2
hubio 1 174 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca (edytowane) 5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a): Wystarczy nie wpuszczać dzikusów. W 90% to są gwałciciele i mordercy. Eee tam w 90%... W 99,999%..... Właściwie napisz nożowniku z berlina, że KAŻDY kto nie jest biały jest przestępcą... Będzie łatwiej ich rozpoznawać i się nimi "zająć"... A co do "dzikusów" z Berlina to jak dotąd najwięcej uzależnionych i bezdomnych to jest polskich emigrantów na ulicach Berlina A to jest dobre: Nieogary kibolskie z IQ ameby nie ogarniają, że ich własny Prezes jest imigrantem... https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1201448/stanowczo-potepiamy-polonia-reaguje-na-transparent-dot-migrantow Edytowane 29 Lipca przez hubio 1 2
GordonLameman 8 452 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca W dniu 4.07.2025 o 10:09, ibizpl napisał(a): Bardzo ciekawe są nowe przepisy dotyczące socjalu dla imigrantów ( cytat z infor.pl: link ): Chodzi o Dyrektywę Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) 2024/1346 z 14 maja 2024 r. w sprawie ustanowienia norm dotyczących przyjmowania osób ubiegających się o ochronę międzynarodową. Ta dyrektywa będzie stosowana od 12 czerwca 2026 r. a z tą datą traci moc dyrektywa 2013/33/UE w odniesieniu do państw członkowskich związanych nową dyrektywą 2024/1346. Nowa dyrektywa w sprawie warunków przyjmowania zapewnić ma minimalne normy pomocy udzielanej przez państwa członkowskie osobom ubiegającym się o azyl, gdyż będzie gwarantować odpowiedni poziom życia osobom przybywającym do UE i składającym wnioski o ochronę międzynarodową. Dyrektywa ta: a) harmonizuje normy pomocy w całej UE - nakłada na państwa członkowskie obowiązek zagwarantowania tych norm, które wynikają ze wskaźników i wytycznych unijnej Agencji ds. Azylu dotyczących przyjmowania. Państwa członkowskie będą również zobowiązane do opracowania planu kryzysowego na wypadek nieproporcjonalnie wysokiej liczby przybywających osób. b) zwiększa zabezpieczenia i gwarancje dla osób o szczególnych potrzebach w zakresie przyjmowania, w tym dzieci. Wprowadza również elastyczność i skuteczność zarządzania systemami przyjmowania oraz zwiększone wsparcie na rzecz integracji osób ubiegających się o azyl. @ibizpl Pamiętasz tę dyskusję? Pisałem Ci, że wyślę wniosek o informację publiczną w tej sprawie. Oto odpowiedź: I to by było na tyle, jeśli chodzi o prawackie szczucie i pisanie bzdur. 3 1
Camis 5 889 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca W dniu 26.07.2025 o 23:19, Winter napisał(a): Ciekawe dlaczego Co by nie pisać to przynajmniej dużo zdrowiej
kubikolos 1 327 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca (edytowane) 4 godziny temu, Winter napisał(a): ostro XD dziwi mnie jedynie ze nie posluchali Lebomb, przeciez powinni juz wracac do siebie XDDDDDDDDD 11 godzin temu, LeBomB napisał(a): tylko trzeba zadbać o to, żeby ich przyjazd tutaj był odpowiednio kontrolowany i żeby wracali po odpowiednim czasie do siebie. wystarczy jeden prosty trik a w europie jak w lesie XD Edytowane 29 Lipca przez kubikolos
nozownikzberlina 500 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca 4 godziny temu, hubio napisał(a): Eee tam w 90%... W 99,999%..... Właściwie napisz nożowniku z berlina, że KAŻDY kto nie jest biały jest przestępcą... Będzie łatwiej ich rozpoznawać i się nimi "zająć"... A co do "dzikusów" z Berlina to jak dotąd najwięcej uzależnionych i bezdomnych to jest polskich emigrantów na ulicach Berlina No widzisz, sto tysięcy Polskich uzależnionych bezdomnych, a pierwszy news z na bildzie dotyczący berlina który mi wyskoczył i mamy syryjskich gwałcicieli, cóż za przypadek. https://www.bild.de/regional/berlin/berlin-frauen-in-berlin-von-maenner-gruppe-in-bus-bedraengt-6877abce9ecd0f747df66463?t_ref=https%3A%2F%2Fwykop.pl%2F 1
LeBomB 2 055 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca 7 godzin temu, hubio napisał(a): Nieogary kibolskie z IQ ameby nie ogarniają, że ich własny Prezes jest imigrantem... Przypomniała mi się scena z filmu Francuski Numer z 2006 roku 1
crush 3 575 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca 7 godzin temu, hubio napisał(a): Nieogary kibolskie z IQ ameby nie ogarniają, że ich własny Prezes jest imigrantem... Białym, bogatym Francuzem. Ja wiem, że Ty nie jesteś najostrzejszy ołówek w piórniku, ale to było mówione już 100 razy. Nikt nie jest przeciwny imigracji z normalnych krajów. Problem z tym, że ciągnie syf z krajów niedorozwiniętych. 3
Rekomendowane odpowiedzi