Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

W tym wszystkim chodzi (nam jako zachodowi, mam nadzieje) tylko o jedno, aby nie dopuścić do 3 wojny światowej.

Z tego samego powodu w razie czego trzeba rozłożyć nogi i dać się zgwałcić. Może wtedy nie zabije, może nie wróci. Sorry mi taka logika nie odpowiada. 

• Upvote 3
  • Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ale brednie. Czy ty serio uważasz, że zestrzelenie wrogiej, uzbrojonej maszyny która nieuprawniona znalazłaby się na terytorium NATO byłoby powodem, żeby krzyczeli na cały świat, że NATO atakuje? 

Gadanie, że piloci wlecieli przez pomyłkę i próbowali się komunikować jest po prostu głupie, tych prowokacji jest naprawdę dużo a do tego Rosja prowadzi wojnę napastniczą, prawdziwy gołąbek pokoju. 

Co do bredni o 3 wojnie - Rosja nie może zająć Kijowa od 3,5 roku, co by niby mieli zrobić NATO? Zajęliby Warszawę kiedy w rzeczywistości nie mogą ruszyć linii frontu? 

Powinnismy strzelać do ruskich dronów i samolotów żeby ograniczyć liczbę prowokacji, czas przestać być pupami wołowymi. Wojny nie będzie, za to możemy zakończyć prowokacje. 

fistbttf-marty-mcfly.gif

Ale ty pamietasz z jakim krajem masz do czynienia ? :E

Opublikowano
2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Z tego samego powodu w razie czego trzeba rozłożyć nogi i dać się zgwałcić. Może wtedy nie zabije, może nie wróci. Sorry mi taka logika nie odpowiada. 

Już kiedyś zachód dał sobie wejść na głowę, w Monachium w 38. Wojna była i tak. 

Opublikowano

Panowie wy naprawdę nie widzicie, że szukacie powodu żeby dowalić im.

Szukacie powodu. Nie patrzycie na to wszystko realistycznie i z zimna głową tylko za wszelką cenę szukacie powodu żeby im dowalić.

Tak się właśnie rozpętuje wojny.

Wlatują nam trzeba im dowalić, nieważne już wszytko inne, wlatują nam i trzeba ich zestrzelić.

No nie tak może by ruski zrobili, ale nie NATO.

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

fistbttf-marty-mcfly.gif

Ale ty pamietasz z jakim krajem masz do czynienia ? :E

No, ja pamiętam, Ty chyba nie. Jak będą potrzebowali argumentów do rozpoczęcia wojny z NATO to coś wymyśla, nie potrzebują do tego strzelania do swoich samolotów. Ten mem który wkleiłeś jest po prostu słaby. 

Jak myślisz, jak głęboko na tereny NATO może wejść Rosja, która od początku 2023 stoi z grubsza w miejscu na ukraińskim froncie?

Opublikowano

nie ma obecnie zadnych szans na 3WŚ, jak taka wojna niby mialaby wygladac?

chinczycy robia desant pod warszawa bo NATO zestrzelilo samolot ktory wlecial do NATO? XD

ruscy te niedobitki ktore mieli na zapad dziela na grupy po 500 zolnierzy i wysylaja na kazdy kraj NATO?

czy moze wszyscy zaczynaja sie bombardowac atomowkami bo zestrzelono samolot? ;)

to sa jakies calkowite brednie,

a teraz to co pokazuje historia:

1. ruscy maja dluga historie prowokowania sie z USA

2. jak turcja zestrzelila samolot to podkulili ogon

przypominam ze NATO to najpotezniejszy sojusz na swiecie, to ruscy sa obsrani

Opublikowano
5 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Naprawdę głupie polowanie.

Rozumiem ze jak masz swój domek i ci ktoś wejdzie do ogródka to od razu do niego walisz z kałacha ?

W niektorcyh stanach USA tak mozna robic, nie muszę chyba mówić gdzie jest najwięcej strzelanin innego syfu ;) 

Małe tego ty nawet nie sugerujesz ze te samoloty naruszyły przestrzeń, one wleciały w głąb terytorium i zaczęły atakować i strzelać. Skandal :D

Opublikowano

Szukacie powodu. Nie patrzycie na to wszystko realistycznie i z zimna głową tylko za wszelką cenę szukacie powodu żeby im dowalić.

Wlatują nam trzeba im dowalić, nieważne już wszytko inne, wlatują nam i trzeba ich zestrzelić.

Wmawiasz nam coś co sobie wymyśliłeś. To są brednie. Z chłodną głową i na spokojnie uważam, że to jest jedyny skuteczny sposób na zakończenie prowokacji i pokazanie, że potrafimy być stanowczy. 

Nie rozpetamy w ten sposób wojny bo Rosja nie radzi sobie z Ukrainą, wiec nie rzuci się na NATO. Proste. Ciebie obleciał strach i panikujesz, nie rozumiem dlaczego. 

• Upvote 4
Opublikowano
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

No, ja pamiętam, Ty chyba nie. Jak będą potrzebowali argumentów do rozpoczęcia wojny z NATO to coś wymyśla, nie potrzebują do tego strzelania do swoich samolotów. Ten mem który wkleiłeś jest po prostu słaby. 

Jak myślisz, jak głęboko na tereny NATO może wejść Rosja, która od początku 2023 stoi z grubsza w miejscu na ukraińskim froncie?

Sorki, ale trzeba mieć nie pokolei w głowie aby ryzykować światowy konflikt żeby sprawdzić "czyjś blew", to naprawdę myślenie godne kacapa.

Opublikowano

Naprawdę głupie polowanie.

Rozumiem ze jak masz swój domek i ci ktoś wejdzie do ogródka to od razu do niego walisz z kałacha ?

(...)

To jest dopiero słabe porównanie. 

Rosja to nie ktoś, tylko uzbrojony bandzior, który notorycznie wchodzi do tego ogródka z bronią. 

• Upvote 1
Opublikowano

Wmawiasz nam coś co sobie wymyśliłeś. To są brednie. Z chłodną głową i na spokojnie uważam, że to jest jedyny skuteczny sposób na zakończenie prowokacji i pokazanie, że potrafimy być stanowczy. 

Nie rozpetamy w ten sposób wojny bo Rosja nie radzi sobie z Ukrainą, wiec nie rzuci się na NATO. Proste. Ciebie obleciał strach i panikujesz, nie rozumiem dlaczego. 

To ty sobie to wymyśliłeś na podstawie nie wiadomo czego. Ignorujac przy tym wszytko czego się NATO trzyma. BO TAK I HUJ. To jest twoja głupia narracja.

To jest dopiero słabe porównanie. 

Rosja to nie ktoś, tylko uzbrojony bandzior, który notorycznie wchodzi do tego ogródka z bronią. 

Tak, urajaj sobie dalej ze rosja już stoi pod twoimi drzwiami, odpalaj dubeltówę :D 

Opublikowano

Sorki, ale trzeba mieć nie pokolei w głowie aby ryzykować światowy konflikt żeby sprawdzić "czyjś blew", to naprawdę myślenie godne kacapa.

Jaki blef? Co ty piszesz za brednie? Czy wg ciebie Rosja celowo nie radzi sobie w Ukrainie i to jest być może blef a tak naprawdę mają i siebie armię gotową na wojnę z NATO? 

Wysiadam, nie mam siły na te brednie, miałem lepsze zdanie o tobie. 

2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

To ty sobie to wymyśliłeś na podstawie nie wiadomo czego. Ignorujac przy tym wszytko czego się NATO trzyma. BO TAK I HUJ. To jest twoja głupia narracja.

Tak, urajaj sobie dalej ze rosja już stoi pod twoimi drzwiami, odpalaj dubeltówę :D 

Zachód już nie raz popełniał błędy, a to Niemcy nie chcieli wysyłać broni a to ktoś inny nie chciał, żeby Ukraińcy strzelali do celów w Rosji. Jednak granica się ciągle przesuwa i nie "BO TAK I HUJ" tylko wynika z długich obserwacji. 

Obrażaj sobie i przeklinaj modzie, innych już byś banował za to co sam teraz robisz. Prostak jesteś i tyle. 

Opublikowano

Panowie, proponuję kilka głębokich oddechów, żaden z Was nie ma absolutnie żadnej mocy sprawczej, więc cokolwiek byście tutaj nie napisali to jest to tylko czcza gadanina.  :) 

Także make love, not war.  ;) 

• Upvote 3
Opublikowano
10 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jaki blef? Co ty piszesz za brednie? Czy wg ciebie Rosja celowo nie radzi sobie w Ukrainie i to jest być może blef a tak naprawdę mają i siebie armię gotową na wojnę z NATO? 

Wysiadam, nie mam siły na te brednie, miałem lepsze zdanie o tobie. 

A ja się pytam w jakim celu NATO ma strzelać do rosyjkich samolotów które naruszają przestrzeń i nie stanowią zagrożenia ? Jakim prawem, na podstawie czego ?

Chłopie przestań sobie wymyślać bzdury, rosjanie prowokują od dziesięcioleci, jakbyśmy tak zawsze do siebie strzelali to by już nas dawno tutaj nie było.

To jak widać debile i nie da się nimi normalnie gadać, a już na pewno jak mają czerwony guzik i uj wie co im odbije, NIE BĘDZIE ŻADNEJ WOJNY ? A skąd ty wiesz co będzie ? Gówno wiesz i chłopcze teoretyzujesz. NIE BĘDZIE WOJNY. To samo pitolenie było w 2022.

To TY panikujesz, TO ty chcesz podejmować durne decyzje.

Najlepsze jest to ze nawet nie wiemy jak to naruszenie wyglądało, jaka była komunikacja.

A może zagrożono im otworzeniem ogania i się wycofali.

No ale co tam walić od razu do nich nie pytać. :rotfl2:

Opublikowano (edytowane)

Gówno wiem? Chłopcze? Ale przykład dajesz jako mod. Jesteś zwykłym chamem i prostakiem. Banuj mnie chamie albo lepiej, usuń moje konto, nie mam przyjemności w obcowaniu z takimi ludźmi jak ty. Ja ciebie nie obrażałem a ty mnie owszem, do tego się rzucasz, piszesz z capsem i prowokujesz. 

10 minut temu, Mar_s napisał(a):

Panowie, proponuję kilka głębokich oddechów, żaden z Was nie ma absolutnie żadnej mocy sprawczej, więc cokolwiek byście tutaj nie napisali to jest to tylko czcza gadanina.  :) 

Także make love, not war.  ;) 

Proszę uspokoić tego chama albo usunąć moje konto. To są żarty żeby moderator zachowywał się jak ostatni burak. @tomcug

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

A ja się pytam w jakim celu NATO ma strzelać do rosyjkich samolotów które naruszają przestrzeń i nie stanowią zagrożenia ? Jakim prawem, na podstawie czego ?

Chłopie przestań sobie wymyślać bzdury, rosjanie prowokują od dziesięcioleci, jakbyśmy tak zawsze do siebie strzelali to by już nas dawno tutaj nie było.

To jak widać debile i nie da się nimi normalnie gadać, a już na pewno jak mają czerwony guzik i uj wie co im odbije, NIE BĘDZIE ŻADNEJ WOJNY ? A skąd ty wiesz co będzie ? Gówno wiesz i chłopcze teoretyzujesz. NIE BĘDZIE WOJNY. To samo pitolenie było w 2022.

To TY panikujesz, TO ty chcesz podejmować durne decyzje.

Najlepsze jest to ze nawet nie wiemy jak to naruszenie wyglądało, jaka była komunikacja.

A może zagrożono im otworzeniem ogania i się wycofali.

No ale co tam walić od razu do nich nie pytać. :rotfl2:

Na podstawie naruszenia nienaruszalnych granic, gwarantowanych traktatami. 

Turcja zestrzeliła. Czy naruszenie granic się powtórzyło? :) 

• Upvote 7
Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

(...) inaczej skończysz jak putin, po uszy w gównie :D

Czym ty mi grozisz człowieku? Z następnym postem zaczekaj aż wytrzeźwiejesz bo chyba nie piszesz takich bredni na trzeźwo. Jeśli grozisz mi banem to proszę, tym się w ogóle nie przejmie a to jest jedyne co możesz mi zrobić. To była normalna dyskusja którą zamieniłeś w szambo bo twoje zdanie jest jedynym właściwym. Żenada z twojej strony. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ja nie zacząłem. Piszesz brednie. Nie będzie wojny, tak uważam. Pisałem po co bym strzelał do ruskich myśliwców i dronów, przeczytaj jeszcze raz. Panikujesz jakby groziła mam inwazja lądowa za zestrzelenie samolotu. 

Czym ty mi grozisz człowieku? Z następnym postem zaczekaj aż wytrzeźwiejesz bo chyba nie piszesz takich bredni na trzeźwo. Jeśli grozisz mi banem to proszę, tym się w ogóle nie przejmie a to jest jedyne co możesz mi zrobić. To była normalna dyskusja którą zamieniłeś w szambo bo twoje zdanie jest jedynym właściwym. Żenada z twojej strony. 

Haha ty nawet nie widzisz jaki jesteś agresywny pisząc i dla ciebie wszytko talala.

Nic dziwnego, że chcesz do wszystkich strzelać xD

Nie denerwuj się już Henryczku, będzie dobrze zestrzelimy parę dronów i jakoś to będzie :hihot:

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Na podstawie naruszenia nienaruszalnych granic, gwarantowanych traktatami. 

Turcja zestrzeliła. Czy naruszenie granic się powtórzyło? :) 

No to strzelajcie :rotfl2:

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Niestety NATO zdecydowało się tylko na przechwycenie i odstraszenie, zamiast zestrzelić.

Ruscy dopóki nie zarobią porządnego lepa na ryj będą się wspinać po drabince eskalacji.

Przy takiej bierności, stawiam, że w najbliższej przyszłości będziemy świadkami drona bojowego (prawdziwego shaheda) z ładunkiem, który eksploduje gdzieś na odludziu w Polsce lub krajach bałtyckich.

Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Po trzecie z jakiej paki to my mamy zaczynać 3 wojnę światową ?

;D

Dmitri, to ty?

image.png.5671d96bd297ef5c2e82ced922b209a9.png

• Haha 3
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Henryczku? Szkoda słów na takich ludzi jak ty.  

Tak czy siak zbytnie ustępstwa nie mają sensu, bo agresor przesuwa granice i sprawdza na co może sobie pozwolić ale ty tego nie rozumiesz. W ogóle po tym w jak prymitywny sposób próbujesz mnie zaczepiać widzę, że mentalnie jesteś w gimnazjum i temat wojny to zdecydowanie za dużo jak na ciebie. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
35 minut temu, Kadajo napisał(a):

Owszem, jak ktoś mi zacznie włazić notorycznie na podwórko nabiorę w końcu ochoty, aby wynieść go z tego podwórka na kopach. Ale hej, wystarczy nie włazić notorycznie na moje podwórko bez pozwolenia.

• Upvote 3
Opublikowano

Rosyjskie myśliwce tuż nad polską platformą! Alarm na Bałtyku, wojsko w gotowości

Niebezpieczny incydent na Morzu Bałtyckim! Dwa rosyjskie myśliwce przeleciały wyjątkowo nisko nad polską platformą wiertniczą Petrobalticu, naruszając strefę bezpieczeństwa strategicznego obiektu. Sprawa natychmiast trafiła do polskich Sił Zbrojnych i służb.