Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Camis napisał(a):

Gra na złagodzenie nastrojów. Trump ma tak wielkie ego, że nie dopuszcza innej postawy niż lizodupstwo.

Generalnie w kwestii obronności i autonomiczności trzeba być jak małpa a małpa ma w zwyczaju nie puszczać się jednej gałęzi dopóki nie chwyci się drugiej. Zmiany lubią ciszę a machanie szabelką to typowo polska cecha. Pamiętasz słowa Dudy do Putina? "Nie strasz, nie strasz bo się..."? Niektórzy mają więcej instynktu samozachowawczego niż pospolita rozwielitka i nie chcą skończyć jak Maduro ;-)

Opublikowano
Cytat

W Iranie 8 i 9 stycznia zginęło ponad 30 tysięcy osób. Oficjalne dane z irańskiego ministerstwa zdrowia przewyższają wcześniejsze raporty. Zabici to demonstranci, którzy zginęli po brutalnej reakcji władz na masowe protesty. Urzędnicy poinformowali, że zapasy worków na zwłoki zostały wyczerpane, a karetki pogotowia zastąpiono osiemnastokołowymi naczepami.

https://wiadomosci.wp.pl/30-tysiecy-zabitych-w-dwa-dni-iranskie-wladze-podaly-dane-7247239512492256a

Opublikowano (edytowane)

Fajnie, że pomagamy tylko żebyśmy sami nie stracili swoich zapasów:

https://wiadomosci.wp.pl/polska-zwiekszy-dostawy-gazu-do-ukrainy-jest-porozumienie-kijow-warszawa-7247965058545952a

Takich czasów doczekaliśmy, że gaz płynie w drugą stronę. Nikt by na to z 10 lat temu nie wpadł.

PS widzę, że w weekend zablokowano możliwość dawania emotionek w offie. O jak się cieszę. Wreszcie jak ktoś będzie miał coś do powiedzenia to powie, a nie da śmieszkowatego emotionka. Ja bym tylko to ograniczenie zmienił w taki sposób, żeby zostawić możliwość dawania polubienia i zgadzam się. To nie wywoła kontrowersji i nie będzie eskalowało kłótni. Same pozytywy...

Co ty na to @Mar_s ? (O ile się da ograniczyć w jednym dziale wyłącznie do pozytywnych)

Edytowane przez hubio
Opublikowano
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Co ty na to @Mar_s ? (O ile się da ograniczyć w jednym dziale wyłącznie do pozytywnych)

Mar już Ci odpowiedział, ale generalnie zamysł jest taki, żeby nie nabijać sobie reputacji offtopami, więc działa to tak, jak chcieliśmy. Także nawet, jakby była taka możliwość, to i tak dalszych zmian by nie było.

Opublikowano
52 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

Ale w innych dzialach w offtopie dalej sa reakcje (moto , filmy itd itp ) ... 

Docelowo będą wyłączone także tam, na razie testowo, czy forum nie wybuchnie po tej zmianie %-)

53 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

A nie da sie zrobic tak zeby byly reakcje ale zeby sie nie naliczaly do reputacji ? Z liczba postow przeciez mozna tak zrobic ...

Nie ma takiej możliwości, a przynajmniej ja nie znam IPS na tyle, by to zrobić.

9 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie wiem, choć się domyślam. 

No słucham, kto? %-)

26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ktoś tu chce mi odebrać tytuł króla forum :E 

Uważaj, bo Twoje życzenie się spełni po przeliczeniu reputacji z wyłączeniem offtopa :hihot:

Opublikowano
30 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mnie to jest naprawdę obojętne 8:E 

A mnie się nie na razie nie chce za to zabrać %-)

8 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ja właśnie miałem pisać by nawet dodać dwie emotki których często używam a tutaj zabrali całkowicie z offtopu :E :hihot:

No cóż, zabrane wszystkie xD

Opublikowano (edytowane)

Punty reputacji :lol2:

Za to emotki z uśmiechem są przydatną funkcjonalnością forum.

Jak się da to najlepiej połączyć opcję reakcji, choć nei wiem czy to technicznie wykonalne, ale najlepiej jeśli już ten bezużyteczny ranking miałby zostać, to może osobno - przycisk "pomógł w wątku komputerowym", np. ikonka klucza i śrubokręta. 

- osobny przycisk do reakcji, nie liczących nic nigdzie do niczego. Jak ktoś wrzuca śmieszny filmik, to przy scrollowaniu całych podstron, warto się zatrzymać jak się zobaczy kilka reakcji z ":lol2:".

Punkty reputacji są bez sensu po części dlatego, że często ludzie faktycznie pomocni bywają mocno toksyczni, więc "reputacja" to złe słowo. 

Jak bardzo ktoś jest pomocny. To tak. 

Ale najlepiej to w cholerę to wywalić. Przecież tu są stare dziady, których nic nie obchodzą takie pierdoły jak "poziom reputacji".

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Ja osobiście nawet nie zwracałem uwagi na te punkty... Z tego punktu (nomen omen :) ) widzenia rzeczywiście nie powinno być punktów w tym dziale bo ktoś z dużą ilością pkt zdobytych w offie "podpowie" komuś jak włożyć procesor, jakiś nowicjusz zobaczy tą ilość i zaufa, a komp od tego założenia procka wybuchnie... ;D