Badalamann 1 097 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Camis to Ty zacząłeś jakiś głupotki, to w zabawnym tonie odpisałem. @Decus spokojnie, jesteśmy lojalnym i pewnym sojusznikiem USA.
Fenrir_14 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 44 minuty temu, Badalamann napisał(a): Kluczowe jest to, że te złoża dziś są w rękach naszych wrogów. A niebawem znajdą się w sojuszniczych. Także dwa dodatkowe plusy kasacji reżimu. Sroga odklejka Co to znaczy naszych ? Polska w ostatnich latach miała raczej dobre stosunki z Iranem i jest tam wiele sympatii do Polaków. A no tak, przecież pejsy zwietrzyły interes więc trzeba tańczyć jak zagrają i być bezwzględnie po stronie pejsa. Jacy "ludzie" takie czasy
GordonLameman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 44 minuty temu, Badalamann napisał(a): @Camis Zostaną wyzwolone z brudnych łapsk reżimowych zbrodniarzy i znajdą się w czystszych rękach prozachodnich, zapewne kurdyjskich, władz Iranu A USA pomoże je wydobywać i sprzedawać Adaś, uspokój się.
Camis Opublikowano 58 minut temu Autor Opublikowano 58 minut temu Słabo u nich z IQ jesli to prawda. https://www.skyscrapercity.com/threads/iran-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-irańskie.1862599/post-196736183
LeBomB Opublikowano 51 minut temu Opublikowano 51 minut temu 3 godziny temu, Badalamann napisał(a): No ta. Potrzebne jest jakieś oficjlane uzasadnienie dla państw. Nie, nie dla państw i zupełnie nie o to mi chodziło. 3 godziny temu, Badalamann napisał(a): Jak pisałem, nie wiem jak Iran realnie stał z programem atomowym. To jest nieistotne. Istotne jest, że użyto tego jako jednego z pretekstów do ataku, gdzie całość ma tak na prawdę zupełnie inne podłoże. Chodzi mi po prostu o używanie tępej propagandy by usprawiedliwiać ingerencje militarne. 3 godziny temu, Badalamann napisał(a): Większe znaczenie ma dla mnie choćby fakt, że zniszczenie reżimu powstrzyma mordowanie opozycjonistów. A z tym się rozkręcili po ostatnich dużych protestach. Tu już też pisałem, uderzenie powinno nadejść dużo wcześniej, pozwoliłoby to uniknąć rzezi. Ale lepiej teraz niż jeszcze później. To kiedy Birma, kiedy Erytrea, kiedy Białoruś, Rosja, Chiny i Korea? (pytanie retoryczne, bo wiadomo że nigdy) Tak, ja wiem, że mordowanie opozycjonistów czy wsadzanie ich do więzień za samo to, że są w opozycji jest złe, ale czy Ty czytałeś w ogóle co napisałeś? Przecież to o czym piszesz to jawne poparcie militarnych interwencji w obcym kraju wyłącznie w celu zmiany siły politycznej, sprzyjającej interweniującemu. 3 godziny temu, Badalamann napisał(a): Póki co jest dobrze, dominacja lotnictwa USA i Izraela jest totalna. Bombardowania są na naprawdę ogromnym poziomie i reżimowi bandyci nie są w stanie nic z tym zrobić. Trzeba kontynuować i szykować operację lądową, by w najlepszym momencie wejść i dobić reżim. Czy choćby na początek wytepić siły reżimu na terenach Kurdów i potem z tamtą kontynuowac odbijanie reszty kraju. I dalej co? 20-30 lat wojskowej okupacji prowadzonej przez obce państwo szumnie nazwanej "kontyngentem"? Każda dyktatura jest zła, każdy reżim jest zły. Tylko to czemu obecnie przyklaskujesz to bardzo cienka granica, bo co jeżeli układy polityczne się zmienią i nagle jakieś mocarstwa postanowią zrobić to samo, ale w innych krajach, w których niby jest wszystko według Ciebie ok? Moim zdaniem uwierzyłeś w propagandę walki z reżimem, a podłoże jest w rzeczywistości zupełnie inne. USA szuka źródeł dochodów, źródeł surowców. Pośrednio (poprzez sprzyjające władze) kontrolując jeden z większych przesmyków transportowych ropy i gazu wygenerują dla siebie dodatkowe dochody. No ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.
Camis Opublikowano 50 minut temu Autor Opublikowano 50 minut temu A więc specjalna operacja bojowa! ROPA zostanie wyzwolona z brudnych łapsk reżimowych zbrodniarzy!!11 DEMOKRACJA I pokój, nobel dla TRUMPA
KiloKush Opublikowano 37 minut temu Opublikowano 37 minut temu 40 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Sroga odklejka Co to znaczy naszych ? Polska w ostatnich latach miała raczej dobre stosunki z Iranem i jest tam wiele sympatii do Polaków. A no tak, przecież pejsy zwietrzyły interes więc trzeba tańczyć jak zagrają i być bezwzględnie po stronie pejsa. Jacy "ludzie" takie czasy To jest niesamowite jak mało wystarczy żeby Amerykaniec który nie ma nawet darmowej opieki medycznej usprawiedliwiał wydawanie miliardów na pomoc zbrojną Izraelowi z państwem które jest tak daleko od USA, że nie powinno to go w ogóle obchodzić. Nawet u nas leci narracja, że trzeba wyzwolić te biedne irańskie kobiety. Z jakiej niby racji? Jest wiele innych miejsc na świecie gdzie ludzie cierpią. Nie trzeba przy tym popierać Izraela walącego bombami w szkoły i strzelającego do dzieci i pomocy humanitarnej. Najlepsze jest to, że tak proste argumenty wystarczają żeby przekonać opinię publiczną. Niesamowite.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź