Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

NS2 został uszkodzony w jednym miejscu, a nie w ośmiu. 

Gdyby to była ukraińska prowokacja dronów byłoby mniej, trzy czy cztery. Efekt medialny byłby taki sam, a mniejsze ośmieszenie NATO w kontekście sprawności ich unieszkodliwiania. Mniejsze też ryzyko, że sprawa się rypnie.

Dla mnie jest to ewidentna próba demonstracji siły przez FR. Nieostatnia.

Nadmieniam, że nie przeszkadza mi, jeśli ktoś wierzy w, że to jednak była prowokacja Ukrów.

Edytowane przez adashi
  • Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 minut temu, adashi napisał(a):

Dla mnie jest to ewidentna próba demonstracji siły przez FR. Nieostatnia.

Nadmieniam, że nie przeszkadza mi, jeśli ktoś wierzy w, że to jednak była prowokacja Ukrów.

Jest jeszcze trzecia opcja. Niektórzy sobie wmawiają, że to był przypadek. Taki przypadek, że akurat jeden dron lecial w kierunku Malborka a pozostałe na inne bazy wojskowe.

Opublikowano

Rzeszów to powinien dostać misję od rządu zrobienia dronów i pojazdów autonomicznych do walki na lądzie. Te pojazdy powinny się nazywać Robbo. Drony to Fred i Kloss. I jeszcze system zestrzeliwania dronów Lasermania-1. 

Wszystko ma być gotowe na rok A.D. 2044

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, adashi napisał(a):

@BadalamannTak? Potrzymaj mi szklaneczkę brandy.

Tak, pod tym względem jestem spokojny.

Jedyne siły faktycznie proruskie to konfederosja. A i w niej myślę że tylko część to agentura, inni podpinają się pod projekt bo tylko tak mogą wypłynąć wyżej w polityce. Uważam że nawet bez działań wywiadowczych na dużą skalę czy innych "uderzeń" w nich nie osiągną większości. Polacy wiedzą kto jest naszym historycznym wrogiem.

Jestem też przekonany, że w razie faktycznego zagrożenia przejęciem władzy przez zdrajców, wojska specjalne, tak czynni jak formalnie emerytowani oficerowie operatorzy, zachowają się jak trzeba i jak przysięgali. I skutecznie powstrzymają zdrajców i wrogów.

Natomiast to z czym niestety z dużym prawdopodobieństwem będziemy się musieli zmierzyć jako naród, to rosyjska agresja. Tutaj nie mam podstaw by podważać to czego spodziewają się wojskowi i polityczni przywódcy NATO - będziemy musieli pokonać siły rosyjskie na terenie państw bałtyckich. A może i własnym.

Dziś widzieliśmy kolejny stopień eskalacji. A nie mam wątpliwości że będą kolejne.

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, adashi napisał(a):

W Internecie jest uogólniona psychoza jakie by to było tragiczne bycie w rosyjskiej strefie wpływów. Tak jakby teraz było wspaniale, jak jesteśmy w anglosaskiej.

Z całym szacunkiem ale nie wiem co trzeba mieć we łbie żeby pisać takie pierdoły. Szczytowy okres PRL, czyli za Gierka to był niewyobrażalny syf i bieda w porównaniu z obecnymi czasami, tylko ktoś niespełna rozumu (lub potomek PRLowskich, partyjnych kacyków) może twierdzić inaczej, jest oczywiście jeszcze inna możliwość... ;)

• Upvote 4
Opublikowano

Nie bardzo wiem o co ci chodzi. Masz zamiar cofnąć się technologicznie do epoki Gierka? To jakiś lęk przed czymś? Strefa wpływów nie oznacza cofnięcia się w czasie. Moi rodzice żyli za czasów gierkowskich. Nie sprawiają wrażenia nieszczęśliwych.

Opublikowano
3 minuty temu, Kandelabros napisał(a):

Z całym szacunkiem ale nie wiem co trzeba mieć we łbie żeby pisać takie pierdoły. Szczytowy okres PRL, czyli za Gierka to był niewyobrażalny syf i bieda w porównaniu z obecnymi czasami, tylko ktoś niespełna rozumu (lub potomek PRLowskich, partyjnych kacyków) może twierdzić inaczej, jest oczywiście jeszcze inna możliwość... ;)

to jest właśnie sukces kacapskiej propagandy, o ktorej sie dzis rownie głośno trąbi

....Analityk internetu dodał, że Polacy już przegrali wojnę informacyjną z Rosją. - Nie mamy już możliwości, by odwrócić pewne postawy. Celem tej operacji jest zmiana wizerunku Rosji z agresora na racjonalnego partnera. Ale też zmiana percepcji Ukrainy z państwa, które zostało napadnięte, na chciwy naród, który żeruje na Polsce i tak naprawdę zależy mu na wojnie. Chodzi też o wymuszenie na polskim społeczeństwie, by orientowało się na partie polityczne, dla których wojna w Ukrainie nie jest najważniejszą rzeczą i możemy się z Rosją jakoś dogadać - tłumaczył gość TOK FM.

https://www.tokfm.pl/polska/tutaj-polacy-obwiniaja-ukraine-za-atak-dronow-przegralismy-te-wojne

• Upvote 4
Opublikowano
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Nie chce być zgorzkniały i cyniczny, ale 01.09.1939 to niemal cały cywilizowany świat wyraził nam wyrazy solidarności... Niestety okazało się na długie lata, że to były wyłącznie wyrazy... :) 

I na marginesie - mamy coś pecha z tymi wrześniami i z rosją.

W tym momencie pewno bardzo dużo osób w Polsce zastanawia się nad wyborami życiowymi. Nie mówię o tych co mają dzieciaki, dobry etat itp bo oni są uwiązani, ale wiele osób może np. zastanawiać się nad przeniesieniem DG albo wręcz wyjazdem do innego kraju, przestaniem płacenia kredytu albo jak ktoś nie ma zadłużeniem się na maxa... Bo jak za rok czy 2 ma wszystko pier....ć to przynajmniej można sobie pożyć teraz na luzie te 2 lata :) 

Szczerze to myślałem, że jednak zamrozi się ten konflikt na UKR, ale po tej nocy i pierwszym teście widać, że może tak nie być. Oby 10.09.2025 nie był w podręcznikach historii nazwany nieformalnym rozpoczęciem IIIWŚ. Bo teraz to jest ewidentnie próba sprawdzenia reakcji NATO i jak w praktyce radzi sobie nasza obrona przeciwartyleryjska. Ale skoro sprawdzili na grubo to mogą się powoli przygotowywać. I podejrzewam, że będzie tego jeszcze do końca roku więcej. 

Piszę od 2 lat żeby całą kasę lub niemal całą rzucić na tarczę antyrakietową, ale chyba smutna prawda jest taka, że tak jak korpo mają w d. zwykłych ludzi tak i rządy. Bo idzie ogromna kasa do MON na  dozbrajanie rodzajów wojsk zajmujących się ofensywą, a powinno się chyba głównie postawić na obronę ludności cywilnej; szczególnie, że widać na przykładzie UKR, że rosja atakuje dronami cele cywilne i to jest jej główna metoda działania. POPiS przespał 3 lata?

Ty tak na serio ? :E jeżeli tak, to @Kadajo - będziemy tutaj propagandzistę trzymać? 

Opublikowano
26 minut temu, Kandelabros napisał(a):

On jest mocno prorosyjski i chce do kołchozu

• Upvote 2