Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz niszczą infrastrukturę energetyczną w Iranie. Podobno żeby atomowe wirówki nie miały dodatkowego zasilania. 
Atomowy program Iranu przestał istnieć

3 godziny temu, raiders napisał(a):

Mnie bardziej ciekawi co teraz USA  zrobi   bo Trump  między młotem a kowadłem   ,wejdzie w konflikt popierając   zydków to go zjedzą  wyborcy i partia  , nie  wejdzie też  źle   ... 

W  dodatku Pakistan  staną po stronie  Iranu  a to już  poważny gracz 

Nikt nikogo nie zje w USA a USA dalej będzie wspierać Izrael.

USA grają w szachy 5D i na razie im to wychodzi czy to z Trumpem czy z kimś innym

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Rzeczywiście, imponująca precyzja.

no rzeczywiscie:

Cytat

Iran: 60 osób zginęło na osiedlu w Teheranie. Wśród ofiar jest 20 dzieci.

Irańska telewizja poinformowała, że w wyniku izraelskiego ataku na na osiedle mieszkaniowe w Teheranie 60 osób zginęło.

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-izrael-w-stanie-wojny/news-iran-60-osob-zginelo-na-osiedlu-w-teheranie,nId,7984483

Cytat

Gazeta.pl: Netanjahu gorszy od Putina. "Zasługuje co najmniej na sankcje"

Netanjahu nie ma w deeskalacji żadnego politycznego interesu, bo tylko wieczna wojna stanowi paliwo utrzymujące jego karierę na powierzchni. To jedyne, co stoi między nim a polityczną marginalizacją, procesami karnymi w Izraelu i potencjalnie spędzeniem reszty życia w więzieniu w Hadze za zbrodnie..

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,32022325,netanjahu-gorszy-od-putina-zasluguje-co-najmniej-na-sankcje.html

przypominam ze te trolle bronia netanjahu ktory byl poszukiwany przez miedzynarodowy trybunal karny za swoje zbrodnie XD absolutnie obrzydliwe

• Upvote 2
Opublikowano
6 godzin temu, crush napisał(a):

A realnie? Bliski Wschód, Indie/Pakistan, Afryka - tak na środku i wybłagałbym jeszcze jedną na Rosję. 🤗

A ja próbowałem postawić się w pozycji statystycznego obywatela świata. Wyszła mi Europa, tak aby złapało WB, Niemcy, Francje i Polskę. Rosaja, tak aby złapało i Petersburg i Moskwę, a gdyby się dało także Kazań. A trzecia Stany Zjednoczone - tak aby objąć całą wschodnią część, alternatywnie Bliski Wschód z centrum kropki na Iranie. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, kubikolos napisał(a):

Generalnie nie opowiadam się za żadną stroną tego konfliktu, ale jak pod karabinem byłbym przymuszony do wyboru to wybrałbym Izrael. Ponieważ jest nam bliższy zarówno kulturowo jak i religijnie. To nie jest stricte państwo wyznaniowe jak Iran. Po prostu Izrael jest mi bliższy pod każdym względem...

Tym nie mniej - jeśli potwierdzą się informacje, że ginie ludność cywilna w Iranie w tym niczemu niewinne dzieci to nie ma na to żadnego wytłumaczenia. Ok. pewno Iran też wystrzeliwuje na Izrael rakiety, które mogą zabić dzieci tylko Izrael ma lepszą obronę przeciwrakietową. Ale czy to czyni w tym momencie jakiekolwiek uzasadnienie? Liczy się fakt, że zginęło 60 dzieci. No i co by nie mówić to Izrael zaatakował teraz pierwszy....

No, a na najmniej powodów do radości ma Załenski bo nijak nie obroni się narracja o złym putinie, który zabija dzieci skoro wielki sojusznik USA (i to też za Bidena, a właściwie i Busha, Clintona i wszystkich Prezydentów USA, a nie tylko Trumpa) czyli Izrael robi dokładnie to samo... A gdzie w takim razie oburzenie, sankcje, ostracyzm na arenie międzynarodowej, wykluczenie z zawodów sportowych i to wszystko co spotyka teraz rosję? Nie ma nic. Jest martwy nakaz aresztowania z MTK totalnie wszędzie olewany... Czyli co? ptuin ma rację mówiąc o podwójnej moralności USA i Europy i wielkiej hipokryzji...

Jeśli będą ginąć dzieci i kobiety w Teheranie to powinno się zacząć dozbrajać Iran tak jak Ukrainę? A może zacząć od nałożenia kaskadowej ilości sankcji? Zobaczymy jak zachowa się świat zachodni.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Ja czekam na kolejny wielki zamach w USA bo teraz z Trumpem za sterami "ładują sobie supera" jak nigdy wcześniej.

Długo nie musiałeś czekać. Kilka godzin temu w USA jakiś gość przebrany za policjanta odstrzelił członkinię Izby Reprezentantów i jej męża, a także ciężko postrzelił jakiegoś senatora i jego małżonkę. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Ceny ropy w poniedziałek :heu:

Płoną rafinerie. 

Cytat

Rafineria w Hajfie i w Teheranie dostały w odstępie kilku minut:

xx9BNX1.png

jhEzojI.png

Już robią ewakuację?:

Już po Iraku.

Opublikowano

Iran głośno komunikuje kiedy chce zaatakować. Nocna odpowiedź była słabsza niż się spodziewano. 
Iran bez pomocy szybko osłabnie. Musiałby się włączyć jakiś duży gracz typu Chiny, Indie lub Rosja ale ta ostatnia sama prowadzi wojnę i podebrała Iranowi sprzęt w tym OPL.

Opublikowano
2 godziny temu, Dimazz napisał(a):

Iran bez pomocy szybko osłabnie.

serio? a ja myslalem ze to supermocarstwo i dadza rade izraelowi i USA XD

przeciez to oczywiste ze napadniety iran szybko przegra, izrael ma za mocne wsparcie

11 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Długo nie musiałeś czekać. Kilka godzin temu w USA jakiś gość przebrany za policjanta odstrzelił członkinię Izby Reprezentantów i jej męża, a także ciężko postrzelił jakiegoś senatora i jego małżonkę. 

wow atak na polityka? no teraz to przesadzil