Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, areczek1987 napisał(a):

niestety to nie przypadek ze tym newsem sa zainteresowane glownie troll konta polityczne jak rzep

bo to tylko slowa, decyzje podejmuje francuski prez a bron nawet nie jest skladowana u nas (nato nuclear sharing robi chociaz taka ulude dzielenia sie atmowka)

finalnie to mily gest ale cala zagadka wyjasnia sie w cenie za te slowa:

Cytat

Od naszego kraju oczekuje w zamian pozwolenia na wejście spółki EDF w projekt drugiej dużej elektrowni atomowej w Polsce i zwiększenia zakupów zbrojeniowych przez nasze wojsko we francuskich firmach.

Opublikowano

Akurat na samym wschodzie jest ryzyko, że w razie konfliktu znajdzie się szybko pod okupacją i prąd z niej będzie wykorzystywany przez ruskich.

Żadne dopiski do umowy niczego w tej materii nie zmieniają.

Natomiast sama budowa EJ nie tylko w oparciu o USA, ale też Francję to doskonała wiadomość.

Opublikowano
Cytat

Izraelscy żołnierze torturują, głodzą, zastraszają i gwałcą palestyńskie dzieci

Raport Save the Children Injustice ujawnia wstrząsające realia traktowania palestyńskich dzieci w izraelskim wojskowym systemie zatrzymań. Zeznania wykazują, że nieletni masowo doświadczają tam ekstremalnej przemocy fizycznej, izolacji oraz odmawiania opieki i kontaktu z rodziną.

https://resourcecentre.savethechildren.net/pdf/INJUSTICE-Palestinian-childrens-experience-of-the-Israeli-military-detention-system-SC-July-2023.pdf

Cytat

Atak Izraela na dziennikarki i Czerwony Krzyż

Na południu Libanu doszło do złamania zawieszenia broni. Izraelski dron zaatakował zespół Czerwonego Krzyża ratujący dziennikarzy - najpierw atakują, czekają na medyków i atakują medyków!

https://defence24.pl/geopolityka/zawieszenie-broni-zlamane-atak-izraela-na-dziennikarki-i-czerwony-krzyz

Cytat

Ratownicy ratowali ranną, wtedy spadł granat. Reuters: Zrzucił go izraelski dron

"Agencja Reutera - powołując się na źródła w libańskim wojsku - przekazała, że izraelski dron zrzucił granat na ratowników, niosących pomoc rannym dziennikarkom na południu Libanu. Prezydent Libanu zwrócił się do Czerwonego Krzyża, aby ten przyszedł z pomocą dziennikarkom na południu kraju."

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-izrael-w-stanie-wojny/news-ratownicy-probowali-podniesc-ranna-wtedy-spadl-granat-reuter,nId,8078579

żymianie at its finest XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

mierna zaczepka, glownie brak wiedzy ;)

zbrodnie żymian popelniane od wielu wielu lat nie maja nic wspolnego z atakiem US na iran, po prostu taka maja strategie wobec swoich sasiadow i w ogole tego nie ukrywaja w zadnym ze swoich konflitkow

nentajahu w taki sam sposob namowil Busha na irak, ich wplywy sa potezne i nikt nie moze sie przeciwstawic a Trump na dodatek nigdy nie ukrywal poparcia dla izraela wiec tym bardziej by dziwilo jakby ktos oczekiwal od Trumpa zostawienia izraela, po prostu brak wiedzy geopolitycznej

jednym z plusow tej wojny jest to ze temat gigantycznego wplywu żymian zrobil sie medialny w US, doszlo nawet do tego ze Kamala oskarza nentajahu XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Cytat

[Trump] Wkroczył do wojny, został wciągnięty w nią przez Bibiego Netanjahu. Powiedzmy sobie to jasno. Wkroczył do wojny, której Amerykanie nie chcą, narażając na ryzyko amerykańskich żołnierzy — dodała Harris.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/netanjahu-wciagnal-trumpa-w-konflikt-harris-nie-ma-watpliwosci/gfxelqh

co by musialo sie stac zeby zachod odwrocil sie od izraela skoro żymianie wiedza co robia i takimi epsteinami trzymaja politykow w garsci na calym zachodzie?

myslicie ze jakby izrael zrzucil atomowke na iran to by wystaczylo?

mysle ze nie XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano (edytowane)

brednie, po co w ogole trace czas na odpisywanie ;)

43 minuty temu, kubikolos napisał(a):

Trump na dodatek nigdy nie ukrywal poparcia dla izraela wiec tym bardziej by dziwilo jakby ktos oczekiwal od Trumpa zostawienia izraela,

Cytat

Iran oskarża USA o sabotaż infrastruktury poprzez backdoory w sprzęcie Cisco

Iran twierdzi, że USA wykorzystały ukryte backdoory w urządzeniach sieciowych firm Cisco, Juniper, Fortinet i MikroTik, by zdalnie wyłączać infrastrukturę podczas ataków.

https://www.tomshardware.com/tech-industry/cyber-security/iran-claims-us-exploited-networking-equipment-backdoors-during-strikes

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, areczek1987 napisał(a):

strachy na lachy, każdy myślący człowiek wie że nikt w Francji nie zaryzykuje zniszczenia Paryża aby bronić Lublin, Białystok czy Rzeszów, takie gwarancje mają rację wobec państw nieposiadających broni jądrowej, wobec Rosji, Francja ze strachu nie kiwnie palcem, chcesz mieć odstraszanie atomowe, musisz posiadać własne zdolności a te całe manewry i zapewnienia Macrona to wkręcanie podobnych bzdur jakie serwowali nam Amerykanie abyśmy od nich zakupili sprzęt wojskowy co rzekomo zapewni nam parasol bezpieczeństwa, w chwili obecnej mamy pełno złomu bez kodów serwisowych, bez pocisków, za miliardy dolarów które będziemy spłacać przez dziesięciolecia   

a to ciekawe bracia Ukraińcy mają ochotę na kawałek Białorusi i odrobinę Polski, ha tfuu

78ACE33D-FA1D-4DB0-AC6F-62861EBC2671.thumb.png.8902ae1f166fa5bf7d0e88925bdb50d2.png

Edytowane przez ptys
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, ptys napisał(a):

strachy na lachy, każdy myślący człowiek wie że nikt w Francji nie zaryzykuje zniszczenia Paryża aby bronić Lublin, Białystok czy Rzeszów, takie gwarancje mają rację wobec państw nieposiadających broni jądrowej, wobec Rosji, Francja ze strachu nie kiwnie palcem, chcesz mieć odstraszanie atomowe, musisz posiadać własne zdolności a te całe manewry i zapewnienia Macrona to wkręcanie podobnych bzdur jakie serwowali nam Amerykanie abyśmy od nich zakupili sprzęt wojskowy co rzekomo zapewni nam parasol bezpieczeństwa, w chwili obecnej mamy pełno złomu bez kodów serwisowych, bez pocisków, za miliardy dolarów które będziemy spłacać przez dziesięciolecia   

Ja myślę że jak będą uderzać na dajmy na to Białą Podlaską ruskie to Terespol sobie innym nuckiem wysadzimy jak będą już tam XD

Chociaż raczej chęci nie mają jak i czego szukać. Chyba że im Putek powie że wielu teraz polszyj chce jego rządów.

z tym jaki jest zew do wysyłania polityków na ich wojny tu to raczej dobre coś jak nic...

Co za zbieżność dat...

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Donald Trump!!!!!

:dj: 

Wiemy kto popierał tego który wywołał te wojnę za zamówienie żymian :) 

No tak, bo przecież jakby prezydentem był ktoś inny to Izrael wcale by nie wybijał okolicznej ludności.

Przecież wcześniej tam wszyscy w golfa grali, opalali się na plaży i wspólnie piosenki śpiewali a niedobry Trump to zepsuł :E

Opublikowano (edytowane)

Chyba najbardziej dosadny przykład zabijania dziennikarzy przez Izrael...

Nie udało się, więc zbombardowali dom w którym schronili się... Po prośbie o uratowanie, wojska Libanu i UN już były w trakcie akcji, ale również zostały zaatakowane, jeśli dobrze to przeczytałem.

http://youtube.com/post/UgkxxRXZDye-pVG74OX99xZtQmDWkno1jpcS?si=X5hCu3m65DUk1skc

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
7 minut temu, Asag napisał(a):

No tak, bo przecież jakby prezydentem był ktoś inny to Izrael wcale by nie wybijał okolicznej ludności.

Przecież wcześniej tam wszyscy w golfa grali, opalali się na plaży i wspólnie piosenki śpiewali a niedobry Trump to zepsuł :E

Trump sprawił, że USA to firmuje :) 

Zamerykanizowal działania Izraela. I to nie jest komplement.

2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Trump ma jeszcze około tygodnia, bo wedle prawa specjalna operacja może trwać tylko 60 dni z inicjatywy samego prezydenta.

Ale na co? Przeciez ten debil mówi, że wszystko ju osiągnęli 😂

Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Trump sprawił, że USA to firmuje :) 

Zamerykanizowal działania Izraela. I to nie jest komplement.

Ale na co? Przeciez ten debil mówi, że wszystko ju osiągnęli 😂

Innymi słowy czy Trump byłby prezydentem czy nie to Izrael i tak robiłby to co robi. Podejrzewam że dla zabitych nie ma wielkiego znaczenia kto to firmuje. 

Opublikowano

@ITHardwareGPT Ile prób pokojowego uregulowania statusu strefy gazy podjął Izrael od początku istnienia i kto częściej niszczył pokój: Izrael czy Islamiści?

Kto w tej stronie wydaje się bardziej koncyliacyjny i skłonny do kompromisu? Czy Islamiści po prostu tak nienawidzą Izraela, że niemal żadna forma istnienia strefy gazy oprócz całkowitego ich (Żydów) wyparcia nie zadowoliła ich? Kto zainicjował obecnie trwającą wojnę z Iranem i Stefą Gazy? Czy to był niczym nie sprowokowany atak islamskich terrorystów na żydowski obóz młodzieżowy? Czy Izrael po wielu próbach "dogadania się" (np. jednostronne wycofanie się Izraela ze strefy Gazy w 2005 r.) po prostu ma już tak serdecznie dość, że puściły im obecnie wszystkie hamulce?