AMD ZEN 3 (SERIA RYZEN 5xxx / SOCKET AM4) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez areczek1987 · Opublikowano
Tylko tu rozmowa co on może na ddr3 lub nawet 2 poskładać a on tu z 5800x3d... na 4 można i lepszą platformę poskładać... -
Przez tomcug · Opublikowano
Sam wrzuciłeś parę postów temu linka z tego samego portalu, gdzie są testy porównawcze 7000 vs 8000 bez ruszania ustawień CPU i w Hogwarcie jest 3% przyspieszenia (podobnie jak w innych grach, same grosze). A jak masz jeszcze sensownie zoptymalizowane timingi dalszych rzędów, to tym bardziej zyski z taktowania się zacierają. Z tym nie ma co dyskutować, bo tak po prostu jest. 7000 + pełna optymalizacja i masz optymalną wydajność na Raptorze, wyższe MHz to groszowe zyski, po które nie warto się nawet schylać poza AIDĄ, w którą namiętnie grają overclockerzy RAM -
Przez Adamiakadam00 · Opublikowano
Nie jest to słaby procek. Pamiętaj że wszystkie procki są testowane na hi-end GPU za gruby hajs. Te same procki na tańszych grafikach nie dadzą takich różnic do nowoczesnych cepów. PS5 ludzie grają i nie mają problemów a co tam siedzi w środku? Nic ciekawego. Taki 5800X + RTX5070 to jest absolutnie świetny zestawik. Po prostu gracze PC są zniewieściali i rozpuszczeni. -
Przez bergercs · Opublikowano
To chyba będzie pierwszy przypadek, gdzie nawet bot doda kogoś do ignorów -
Przez Elder · Opublikowano
Jak chcesz czegokolwiek dowiedziec się o Tryx czy Ryuo to na Reddit jest nieco info Tu nieco więcej Czy są obszerne testy porównawcze z innymi AIO wątpię (niewiele mnie AIO obchodzą odkąd majstruję w CLC) Na 7800X3D czy 9800X3D nie znajdziesz wielkich różnic pomiędzy wydajnością sprawdzonych i często spotykanych w PC modelach AIO360mm... taki urok tych procesorów przy pracy z AIO360. Ten ekran to gadżet który ma kusić do zakupu (takie luźne spostrzeżenie). Tu nawet CLC przewymiarowane niewiele wnosi,wiem bo obydwa te modele CPU testowałem z CLC oversized.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi