tomcug 3 113 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Ale juz nawet jakos cieżko mi sobie wyborazić, żeby nastepna generacja procesorów Ryzen na AM5 zdołała ujażmic 8000 1:1 . Ja tam jestem sceptyczny, żeby to się udało.
Phoenix. 5 461 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Max 6400 to będzie natywnie 1:1, 8k to może na am6 🤣
maxmaster027 1 116 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 21 minut temu, tomcug napisał(a): Ja tam jestem sceptyczny, żeby to się udało. Pewnie cos tam bedzie szybciej. Generalnie ta przepustowosc dosc sporo daje. W tym nowym High On Life 2, widac jak bardzo brakuje procesorom 9800x3d przepustowosci, gdzie potrafi mocno zdropic FPS przy zmienianiu lokacji. Jak doczyta wszystko to FPS wraca do normy. Tutaj wieksza przepustowosc by sporo dała. Ciekaw jestem jak ta gra działa na 14900k z jakims nieźle podkreconym ramem.
sideband 2 229 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) To nie ma nic wspólnego z CPU ani RAM Dogrywa w tle nowy poziom i stąd problem. Takie rzeczy są nawet w starych grach UE3.x gdzie dogrywa w tle kolejną część levelu i żadna najlepsze CPU/RAM nie pomoże. Ta gra leży od strony GPU. Edytowane 5 godzin temu przez sideband 1
Phoenix. 5 461 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 13 minut temu, maxmaster027 napisał(a): W tym nowym High On Life 2, widac jak bardzo brakuje procesorom 9800x3d przepustowosci, Nie wymyślaj
maxmaster027 1 116 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 15 minut temu, sideband napisał(a): To nie ma nic wspólnego z CPU ani RAM Dogrywa w tle nowy poziom i stąd problem. Takie rzeczy są nawet w starych grach UE3.x gdzie dogrywa w tle kolejną część levelu i żadna najlepsze CPU/RAM nie pomoże. Ta gra leży od strony GPU. Gdzies wlasnie widzialem porównanie , że na 14900k potrafi taki poziom po prostu 2x szybciej wczytać, bo masz przepustowosc generalnie 2x wyzsza. I jak masz gierke która dogrywa poziom w trakcie, bedziesz mial przez te pare sek lepszy FPS na intelu.
sideband 2 229 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Nie oglądaj skrzywionej gęby Poza tym ta gra jest tak zwalona, że na 5090 dopiero zaczyna przyzwoicie działać na Medium 2160p DLSS Q Już przy tym pierwszym Reptilu wystarczy wbić się w ten gaz co rozpuszcza są takie spadki, że głowa mała. Nie wiem jak można wydać grę w takim stanie. 1
tomcug 3 113 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu @sideband Grałeś w tego szrota? 1
Pentium D 1 556 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 30 minut temu, sideband napisał(a): Nie oglądaj skrzywionej gęby A co Ty masz przeciwko Kryzzpiemu? Chyba "krzywe gęby" pomyliłeś.
Lameismyname 2 904 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Akurat lepiej zobaczyć materiał tego Kryzzpa, niż te youtubowe fejki.
sideband 2 229 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, tomcug napisał(a): @sideband Grałeś w tego szrota? Grałem a co ? Lepiej tego nie odpalaj jeszcze te shadery odpalające się przy każdym wczytywaniu to dopiero paranoja czego nie da się ominąć. Do tego gra ma zwiększony lag nawet na reflexie bez FG dopiero przy trzy cyfrowej liczbie klatek zaczyna się norma responsywność na myszce. Ten silnik wspiera natywnie HDR, ale developer doszedł do wniosku po co komu w 2026 HDR na PC 2 godziny temu, Pentium D napisał(a): A co Ty masz przeciwko Kryzzpiemu? Chyba "krzywe gęby" pomyliłeś. Nie pisałem o nim przecież 1
Rekomendowane odpowiedzi