Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Bez kitu, komuś kiedykolwiek to pomogło? :E 

Od początku istnienia Windows, żadne z tych narzędzi do automatycznej diagnostyki i naprawy w niczym mi nie pomogło ani nigdy nic nie naprawiło (z sfc /scannow na czele). :E

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

@Pan Mateoo sam z siebie? Nie połączyłeś jakoś tych kont? Wejdź normalnie przez przeglądarkę na swoje konto Google oraz MS i poszukaj czy nie są jakoś połączone.

I co należy rozumieć przez "zmienił"? Miałeś konto lokalne i ono jakby całkowicie wyparowało? Nie możesz usunąć tego nowego?

Opublikowano

Hmm... ciekawe. Sam mam zrobione tak, że korzystam z konta lokalnego, które utworzyłem przy instalacji systemu. Dodatkowo w sklepie MS zalogowałem się na swoje konto i wybrałem opcję logowania wyłącznie do aplikacji (pojawia się wtedy pytanie czy tylko właśnie do aplikacji czy dodać również do systemu). Tak mam aby mieć dostęp do swoich zakupionych rzeczy jak Office czy dwie (:E) gry na Xboxie.

Taki patent stosuję już od lat i działa.

Opublikowano

Tutaj chodzi o poprawkę:

Cytat

[Fix for incompatibility issue with Easy Anti-Cheat] This update addresses an incompatibility issue where Windows might restart unexpectedly when opening games that use the Easy Anti-Cheat service. Easy Anti-Cheat automatically installs with certain games to enhance security and prevent cheating in multiplayer online PC games.

Opublikowano
W dniu 13.06.2025 o 12:35, Kandelabros napisał(a):

Od początku istnienia Windows, żadne z tych narzędzi do automatycznej diagnostyki i naprawy w niczym mi nie pomogło ani nigdy nic nie naprawiło (z sfc /scannow na czele). :E

Mi raz sfc pomogło tzn kumplowi :P pisał że jak włącza csa 1.6 to wchodzi do menu a po sekundzie gra się zamyka i jest z powrotem na pulpicie, poszedłem wpisałem sfc /scannow i gra zaczęła działać normalnie :E

• Upvote 1
Opublikowano

sfc /scannow czasem pomaga, tak samo sprawdzanie integralności systemu plików na dyskach. 

Ale generalnie to są chyba jedyne rzeczy, które jeszcze działają w Windowsie i nieudolni programiści Microsoftu ich nie zepsuli. Pewnie dlatego, że nie wiedzą jak one działają, tylko kopiują kod źródłowy po swoich poprzednikach. 

Opublikowano

Od długiego czasu mam takie coś, że jak zamknę przeglądarkę czy ekplorator to na pulpicie nie działa mi prawy przycisk myszki i nic nie mogę żadnego folderu otworzyć, nawet podświetlenia kratki folderu nie ma i tak to się dzieje ok 10-15 sekund jakby lag był...

• Confused 1
Opublikowano

Miałem taką sytuację i parę dni z tym walczyłem. Okazało się, że dysk traci kontakt ze slotem do którego jest wpięty, lub IRQ szalało. Zmieniłem miejsce dysku i wszystko wróciło do normy. Spróbuj, to może z 20 minut roboty jeżeli do nvme.

Opublikowano
20 godzin temu, leven napisał(a):

Miałem taką sytuację i parę dni z tym walczyłem. Okazało się, że dysk traci kontakt ze slotem do którego jest wpięty, lub IRQ szalało. Zmieniłem miejsce dysku i wszystko wróciło do normy. Spróbuj, to może z 20 minut roboty jeżeli do nvme.

Mam laptopa i dwa miejsca tylko są i w dwóch są dyski ssd nvme

Opublikowano
W dniu 20.06.2025 o 14:31, Crew 900 napisał(a):

Od długiego czasu mam takie coś, że jak zamknę przeglądarkę czy ekplorator to na pulpicie nie działa mi prawy przycisk myszki i nic nie mogę żadnego folderu otworzyć, nawet podświetlenia kratki folderu nie ma i tak to się dzieje ok 10-15 sekund jakby lag był...

Moze byc tak ze ci system usypia nieaktywne dyski - defaultowo to jest wlaczane.

Plan zasilania i pozmieniaj i daj znac czy to to

Opublikowano (edytowane)

Wcześniej była mowa o problemach przy wybudzaniu z hibernacji.

U mnie co prawda były uśpione tylko monitory, ale też miałem błąd. Wróciłem do pokoju, poruszałem myszką żeby wybudzić monitory i komp zaczął głośniej chodzić. Czekałem aż wstaną, ale komp się zrestartował. W podglądzie zdarzeń widziałem BugCheck error, czyli tak jakby był BSoD, ale nic nie widziałem ;) 

I od maja to 3 taki przypadek jaki miałem, choć zdarzało się to w różnych przypadkach a nie tylko przy wybudzaniu. Pierwszy przypadek był 31 maja i wtedy akurat zainstalował się update do Windowsa :E Nie chce mi się na razie w tym grzebać i szukać przyczyny, ale coś mi mówi że to może być ona. 

Edytowane przez Isharoth
Opublikowano
8 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Moze byc tak ze ci system usypia nieaktywne dyski - defaultowo to jest wlaczane.

Plan zasilania i pozmieniaj i daj znac czy to to

Ale jak niaktywne jak napisałem, że tak się dzieje jak po zamknięciu przeglądarki taki kilkusekundowy lag jest a o dziwo na pasku zadań podświetla mi programy ale też nie działa ich uruchomienie przez ten lag.

Opublikowano

Krótka historia, może komuś się przyda ;) : Trafił do mnie przed wczoraj lapek asus tuf A15 (FA506NC) z problemem braku wifi mimo że karta była widoczna w menedżerze urządzeń i każdy sterownik instalował się poprawnie to nie było w ogóle ikony połączeń bezprzewodowych na pasku a sama karta była cały czas widoczna jako wyłączona :E podłączyłem zewnętrzną sieciówkę na usb i co najlepsze nawet na karcie na usb było to samo.... gościowi zrobiła się aktualizacja win 11 z wersji 23h2 na 24h2 i od tamtej pory stracił możliwość korzystania z wifi zacząłem grzebać w usługach i okazało się że dwie usługi odpowiedzialne na łączność bezprzewodową i wykrywanie dostępnych sieci są wyłączone a przy próbie ich włączenia wyskakiwał błąd i nie byłem w stanie tego naprawić :/ Zainstalowałem na czysto 23H2 i zablokowałem permanentnie aktualizacje wszystko działa. Ta wersja to jest jakaś kpina... ilość tematów z problemami w internetach jest przerażająca.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

skusiłem się i zainstalowałem z automatycznego updatera w11 24h2 i szybko powróciłem do starej 10. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy kiedykolwiek kompilacja 24h2 działała poprawnie? 

W w11 24h2 znikał mi internet, chociaż mam na kablu. myślę uszkodzony przewód, wymieniłem dalej to samo, sterowniki były trochę nieaktualne i dalej internet znikał po 1h kpina. 

Zainstaluje 23h2 bo to jedyna słuszna wersja która działa stabilnie.

Edytowane przez Pan Ciastovy
  • Upvote 1