Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wydaje się że wersja TheCompany jest mniej okrojona (sądząc po ilości procesów w menedżerze zadań u testera o nicku Groszek1962). Przede wszystkim jest w niej do wyboru 2 kompozycje wizualne na etapie instalacji, Standard i ten Mystic Jungle. W opisie tego moda dla stylu Standard jest lista zmienionych domyślnych ustawień systemowych, które sobie może zastosować każdy na obecnym systemie.

Edytowane przez toska78
  • Upvote 1
Opublikowano

Poczytałem o wersji Thecompany i tam ludki piszą o jakichś problemach, czy to sterownik nvme lub inne.

Zainstaluję na próbę: Win JG11 25H2 Pro Lite Pl/Eng, jak będzie problematyczny, przejdę na TheCompany :lol2:

Mam czas do poniedziałku :E 

Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisał toska79 wersja od sromotnika jest bardziej pocięta na starcie i dodaje też kilka opcji i zmian wyglądu których nie chciałem, TC jest bliższy temu co oferuje na starcie standardowy system wycięta jest tylko znaczna część telemetrii + dodane kilka kosmetycznych zmian (na plus) i to mi pasowało, resztę powycinałem we własnym zakresie, miałem kiedyś W10 od sromotnika i kilka rzeczy mi się tam nie podobało :P Nie miałem żadnych problemów z wersją TheCompany a mam go od tygodnia nawet dodałem wpisy do rejestru te na poprawę  wydajności nvme i wszystko ok ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Wgrałem sromotnikowego Windowsa i działa :P 

Popykałem na steamie i jest OK.  No ale to dopiero parę godzin. Za to Pan grzybek dodał swoje opcje do czyszczenia, itp.

10.jpg

Każda opcja jest rozwijana i tam można sobie powybierać, co i jak. Do tego użyłem swoich wycinarek i system waży: 33GB :) (pagefile ustawiony na sztywno 10GB)

11.jpg

Zobaczymy, co będzie za jakiś czas. Ludki z forum WinClub chwalą sobie ta wersję WIN11. No i aktywacja przebiegła samoczynnie :) 

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, mi np Hunt Showdown potrafi wywalić po 2-3 razy w ciągu np 10 godzinnej sesji jak page file jest wyłączony lub jak nawet jest ustawiony na jakąś sztywną wartość typu 2gb / 4gb / 8gb mimo 32gb ramu i konkretnie pociętego systemu gdzie w bezczynności użycie ramu wynosi u mnie jedyne 2.5gb. Ostatnio testowo użyłem skryptu od Wowo i w pewnym momencie gra się zawiesiła po czym sama się zamknęła i ujrzałem pulpit a w podglądzie zdarzeń info o przekroczonym limicie pliku pomocniczego a zapomniałem że ten skrypt jak użyje się pkt nr2 bez pkt nr1  wyłącza całkowicie pamięć wirtualną albo ustawia jakąś niską wartość zależnie od ilości pamięci systemowej (zależy od wersji skryptu) sprawdzam ustawienia zaawansowane a tam ustawione 16 megabajtów na sztywno :E, ustawiłem "rozmiar kontrolowany przez sysytem" i 0 wywaleń do pulpitu od tamtej pory ;) Nie zależnie ile fizycznie będziesz miał ramu są gry dla których musisz mieć ustawiony dynamiczny rozmiar inaczej losowo ci się może wysypać.

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano

Jeszcze na PCLabie były o tym dyskusje i to z 11 lat temu przy okazji pierwszego Watch Dogs i GTA V. Na wielu komputerach ustawienie pagefile na auto wywalało gry. Do Watch Dogs długo jedynym skutecznym rozwiązaniem było ustawienie pliku na ponad 20 GB. W GTA V to samo jak ktoś też miał z tym problem. Od tamtej pory minimalnie wielkość pagefile mam ustawioną na 25 GB. 

• Upvote 1
Opublikowano

Automat działa tak, że jeśli ktoś ma zapchany dysk po brzegi to co się dziwić, że przydziela mniej - wtedy tak, gry mogą się sypać dlatego jeśli ktoś używa pagefile w automacie musi pamiętać o wolnym miejscu na dysku i nie zapychaniu go pod korek, wtedy nie ma problemu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, caleb59 napisał(a):

No i już w Tarkovie miałbyś przez takie głupoty crashe. :hihot: Zostaw to na automacie i nie zawracaj dupy.

Tylko bez prywatnych wycieczek. Zawracać dupę, to sobie możesz u siebie w domu - cham.

2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Jeszcze na PCLabie były o tym dyskusje i to z 11 lat temu przy okazji pierwszego Watch Dogs i GTA V. Na wielu komputerach ustawienie pagefile na auto wywalało gry. Do Watch Dogs długo jedynym skutecznym rozwiązaniem było ustawienie pliku na ponad 20 GB. W GTA V to samo jak ktoś też miał z tym problem. Od tamtej pory minimalnie wielkość pagefile mam ustawioną na 25 GB. 

Ustawiłem na "kontrolowany przez system" :) 

EDIT: automat: 

13.jpg

Edytowane przez leven
  • Like 1