Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, KiloKush napisał(a):

Jeden z najlepszych torów kiedykolwiek, jak można go nie lubić :E ?

Nie odpowiadała mi przyczepność w ACC na Mount Panorama.

Jestem pod wrażeniem jazdy po nim w ACE.

No i właśnie PCupem można cisnąć Pedal To The Metal i trailbraking w zakrętach ... no miód po prostu.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Zas napisał(a):

Czyli znerfili fizykę? :E 
W sumie jeszcze nic o ACE nie oglądałem! :P 

Lubisz narzekania na złe FFB ? ;)

Assetto Corsa Evo - Zbyt szczere pierwsze wrażenia (Gamer Muscle)

UWAGA!

Spróbujcie tego TIPa do wydajności.

Zrobił znacząca zmianę płynności i responsywności gry na dwóch różnych komputerach.

Chodzi o zapewnienie, że system Windows uruchomi grę w trybie "Wysoka wydajność" a nie "Oszczędzanie energii".

Wydaje mi się, że od strzała ACE była w trybie "Oszczędzanie energii", ponieważ podczas instalacji nie został zrobiony odpowiedni wpis w opcjach graficznych Systemu.

Poprawiłem to na swoim komputerze i na jeszcze innym i na obu responsywność menu i jakość grafiki znormalniała.

Miałem jakiś czas temu ten problem z Netflixem, wyświetlanie było żałosną pikselozą.

Jakoś na to wpadłem, żeby pójść do opcji podanych poniżej i ustawić dla Netflix "Wysoka wydajność". No i zaczęło wyświetlać filmy w najwyższej jakości.

Zapamiętałem wtedy, że ACC było na tej liście z ustawieniem "Wysoka wydajność", ale nie wszystkie gry tam były.

Wchodzicie w (lub)

START: System > Granie > Tryb gry > Grafika

START: Ustawienia > Granie > Tryb gry > Grafika

START: System > Wyświetlacz > Grafika

Oczekiwane ustawienia

[Optymalizacja dla gier w oknie] -> Włączone

[Zaawansowane ustawienia grafiki].[Zmienna częstotliwość odświeżania] -> Włączone

[Ustawienia niestandardowe dla aplikacji]

Na obu opisywanych komputerach nie było na tej liście wpisu dla ACE.

Trzeba dodać nowy wpis przez wciśnięcie przycisku [Potrzebujesz aplikacji desktopowej?]

Teraz trzeba wskazać ścieżkę do pliku wykonywalnego, u mnie:
[Drive letter]:\SteamLibrary\steamapps\common\Assetto Corsa EVO\AssettoCorsaEVO.exe

Po dodaniu wpisu dla gry, trzeba sprawdzić ustawienie [Preferencja procesora GPU] -> Wysoka wydajność

Edytowane przez tekkno
Opublikowano
11 godzin temu, maras2574 napisał(a):

OC, UV ?

Nope, to typowy crash  gry, czarny ekran, bez błędu nawet :F 

No i na kierce F488 dużo przycisków nie widzi, nie można przypisać. Słabiutko, słabiutko...  

Dzisiaj odpalam S-2000 na Imola i zobaczę :E Pewnie lipa wyjdzie, bo jestem przyzwyczajony do GTE/GT3/LMP2/LDMH a drogowe to ujeżdżałem 5 lat temu, ale spróbuję :E 

Opublikowano

U mnie na mozy R9 i kiera Gs nie mam presetu i wszystko binduje ręcznie ale działa. Nawet na pokrętłach mogę pozycję zbindowac osobno i działa, tylko problem jest że jak binduje to w grze nie pokazuje numeru przycisku.

Opublikowano

Jak będę na kompie, ale w weekendy nie zawsze jestem więc może w poniedziałek wieczorem.

TC też mi nie śmigało, a na wheel slip w simhubie pokazuje że działa ale nie czułem za bardzo, ABS wygląda ok ale muszę się pobawić.

To EA więc może telemetria jeszcze nie jest w pełni ogarnięta 

Opublikowano (edytowane)

BB działa, ale trzeba ze sto razy przeklikać żeby był efekt...

S-2000 na Imola 2:10 :E Totalnie nie jestem obeznany z drogowymi autami, zawsze polegałem na docisku :D Jak coś to 30 litrów paliwa miałem.

GTB bez kontroli trakcji to jakiś szatan xD Tylko trzeba pamiętać żeby tryb torowy włączyć.

Porsche CUP z ABS i bez TC... MIÓD! Iracing się chowa, pięknie to jeździ, chyba najlepiej czuję to auto ze wszystkich w grze, klei się jak głupie do asfaltu. 

AMG GT2 też spoko, kontrola trakcji super działa.

Edytowane przez galakty
Opublikowano

Paliwo się nie zużywa więc można ładować 1l jak coś ;)

No ja ta hondę jeszcze sprawdzę ale 2:10 słabo ;) można tego prosiaka też dać do puli na imole ;)

Te drogowe są fajne, bo pokazuje że jakbym wygrał w totka to jakbym kupił takiego to zawsze ze wszystkimi asystami bym jeździł xd inaczej bym się zabił xd xd 

• Haha 1
Opublikowano

Totalnie nie umiem jeździć autami pokroju MX-5 czy S-2000 ;) Na GT3 czy LDMh to jestem 3s do światowych rekordów, a tutaj klapa totalna :E Wyczuję auto i punkty hamowania to będzie łatwiej.

Prosiaka chętnie dorzucę, dziś już nie odpalam ale może jutro (a jak nie to za tydzień bo wylatuję)

51 minut temu, Dominix napisał(a):

Te drogowe są fajne, bo pokazuje że jakbym wygrał w totka to jakbym kupił takiego to zawsze ze wszystkimi asystami bym jeździł xd inaczej bym się zabił xd xd 

Weź nic nie mów, wziąłem na chwilę Camaro, wyłączyłem asysty i od razu gleba :E Ale mam kółko GT3 więc lekki poślizg i nie ma szans żebym uratował, za duży kąt obrotu i trzeba mieć okrągłą. 

Dużo łatwiej te GT3 ogarnąć niż drogowe... Jednak opony, zawieszenie i docisk aero robi swoje.

Opublikowano

OK, trochę pooglądałem, no i biorąc pod uwagę ambitne plany, buńczuczne zapowiedzi i teoretyczną datę premiery, to jednak straszna li... strasznie wczesną alfę wydali :E 
Cieszy jedynie, że fizyka zdaje się mieć duży potencjał no i że kokpity fajnie i dopracowane. 

Pytanie, czy można tak samo fajnie ustawić kamerę z oczu i tak samo fajnie się rusza? W ACC po odpowiednim dopasowaniu współczynników to absolutnie coś niesamowitego. 

Opublikowano
Godzinę temu, Dominix napisał(a):

Paliwo się nie zużywa więc można ładować 1l jak coś ;)

No ja ta hondę jeszcze sprawdzę ale 2:10 słabo ;) można tego prosiaka też dać do puli na imole ;)

Ja mam tą a3 i powiem że wyczuwam podobieństwa.

Trakcję mogę wyłączyć i auto potrafi bokiem polecieć 😄

Opublikowano (edytowane)

da sie ta honda zejsc na 2:05 ale to bym jeszcze musial pojezdzic :D 

image.thumb.png.610e701cd01abb831a3182709a5be36f.png

@zozolek wydaje mi sie ze haptyki na pedal gazu nie dzialaja jeszcze, w sumie na simhubie jest tez ze malo co dziala, wiec moze jakis patch to poprawi.

Edytowane przez Dominix
Opublikowano

Pojeździłem trochę.

Jest ok, aczkolwiek na różnych oponach dane auto zachowuje się lepiej lub dziwniej ;) Na jednej oponie jest fajnie, a na innej coś jak by było nie tak.

Graficznie jest ok, dopiero kiedy zaczyna się zmieniać pogoda jest efekt wow. Wschód słońca, mgła, deszcz, jazda z włączonymi światłami robi wrażenie. Ale wymagania ma dość srogie jak się chce wymaxować wszystko. Dodatkowo jest jakiś bug na replayu, bo obciążenie karty spada i spada i ląduje się z 30% obciążenia karty i 40 fps :D

Plik "content" można juz rozpakować, są pliki, ale są zakodowane, więc nici z edycji notatnikiem windowsowym :D

Te czasy s2000 to na jakich oponach robicie ?

Opublikowano

Daj sobie 1l paliwa i sprawdź na oponach dla super car.

Ja ostatnio czytając na ich discord co do vr żeby odpalić grę na v.low wyłączyć i odpalić ponownie i dopiero zwiększać detale.

Działa chyba lepiej ale za mało testowałem.

Irytujące jest że kamera się resetuje co odpalenie i ustawienia HUD, brakuje też opcji żeby go wyłączyć kompletnie. 

Może jak online będzie już działać to będzie się zapisywać