galakty 3 475 Opublikowano Piątek o 15:10 Opublikowano Piątek o 15:10 Ja nie mówię że na R5 się nie da jeździć bo i na T300 jak jesteś dobry to będziesz top.
m@rcinpl 23 Opublikowano Piątek o 15:27 Opublikowano Piątek o 15:27 Ja nie.mowie ze r5 czy tam inne 5 mm jestem złe. Sam jeżdżę na 20nm a w ryśku zjeżdzam z nm.na pewnie 5-7 mm. Ale o zapas mocy żeby baza nie latała na maks swoich możliwości.
galakty 3 475 Opublikowano Piątek o 16:32 Opublikowano Piątek o 16:32 Im mocniejsza kierownica tym szybsza reakcja i lepiej mieć 50% na 20NM, niż 100% na 10NM A co do EVO niestety trasa mnie czeka, wrócę w poniedziałek i będę cisnął daily wyścigi, jak chcecie to możemy się zgadać na jakąś godzinę. 1
Dominix 418 Opublikowano Piątek o 21:40 Opublikowano Piątek o 21:40 (edytowane) Simgrid już mi działa, ale kijowo że trzeba grę zamykać żeby dołączyć na serwer. Mimo wszystko całkiem spoko działa. Zrobiłem dwa wyścigi a potem wbiłem na jakiś serwer z nordem i ścigałem się z jakimś BMW https://www.youtube.com/live/zFAnOAlkzgE?si=5XuzJiBFFLorfrs6 (od 1.30.00) Mega fun z jazdy jest. Edytowane Piątek o 21:45 przez Dominix
huudyy 2 935 Opublikowano Piątek o 22:14 Opublikowano Piątek o 22:14 (edytowane) 7 godzin temu, DITMD napisał(a): R5 to dla mnie idealny entry level. Dopiero wchodzę w temat simracingu i nie ma sensu wydawać od razu nie wiadomo jakich pieniędzy na coś, co może mi nawet nie podpasować. R5 mnie nie sponiewierało, po prostu pozytywnie zaskoczyło. Z czasem pewnie zrobię upgrade na coś mocniejszego, ale na razie to, co mam, w pełni mi wystarcza. dobry entry jeśli nikt nigdy nie grał, mi po kilku miesiącach na R5 jest już trochę mało i fajnie by było to może wymienić, ale mam też ograniczenie w postaci samego playseata. Swoją drogą jak ktoś rozpoczyna dopiero zabawę to polecam śledzić olxa, czasem dobre okazje na używki się trafiają. Edytowane Piątek o 22:15 przez huudyy
Zas 307 Opublikowano Piątek o 22:34 Opublikowano Piątek o 22:34 Oho, teraz zacznie się festiwal przechwalania się, kto ma dłu.... mocniejszą bazę i przedramiona.
tekkno 27 Opublikowano Sobota o 11:21 Opublikowano Sobota o 11:21 Oczywiście mnie nikt słuchał nie będzie na tym uber simracerskim odłamie forum, gdzie jeździ sama elita 😉 To że jest dużo Nm nie oznacza jednocześnie że kierownica będzie szarpać. Wszystko sprowadza się do zarządzania clippingiem i umiejętnością stosowania tłumienia. Mojemu synowi ustawiłem w G923 tłumienia i bardzo poprawił się feeling jazdy. Nie ma tam niutów, ale wytłumienie niekontrolowanych szarpnięć jest kluczowe.
MaxxGroo 34 Opublikowano Sobota o 12:35 Opublikowano Sobota o 12:35 (edytowane) Godzinę temu, tekkno napisał(a): Mojemu synowi ustawiłem w G923 tłumienia i bardzo poprawił się feeling jazdy. Nie ma tam niutów, ale wytłumienie niekontrolowanych szarpnięć jest kluczowe. Różnica między paskiem, a DD to właśnie detale, można ustawić tłumienie (Damping+Friction) na DD i zrobić z niej wytłumionego paskowca i feeling jazdy Lanosem. W miarę możliwości gry wyłącza się detale asfaltu, ale tłumienie nie może być zbyt wysokie, żeby nie tracić detali ważnych do ścigania się online (tylko te osoby zrozumieją o co chodzi) - dla kogoś kto ustawia wysokie tłumienie na G923 zderzenie z ustawionym prawidłowo Direct Drive może zmienić jego spojrzenie i później ten damping kompletnie tam wyłączy. Clipping najlepiej zmierzyć i zostawić na max 1-2% clippingu jednego okrążenia, wykorzystuje się cały zakres możliwości kierownicy i nie clippuje. Kika lat temu napisałem skrypt do SimHub, który mierzy clipping, którego nie pokazują inne odczyty, mozna łatwo określić ile ma się procent w skali okrążenia-wyścigu, lub sytuacji awaryjnych. W internecie można znaleźć komentarze, które mówią o 5% dozwolonego clippingu, odradzam. W skali okrążenia na krótkim torze jak Monza 5% daje okolo 5,5 sekundy w której nie czujemy auta. Jak ktoś chce to znajdę ten skrypt. Edytowane Sobota o 12:50 przez MaxxGroo
zozolek 317 Opublikowano Sobota o 13:42 Opublikowano Sobota o 13:42 Z tego multi moze coś bedzie, wzorowanie iracingiem. Napewno muszą dodać systemowe paintly points za kazda kolizję z innym graczem czy wyjazd za tor. Aktualnie to 5s kary za cokolwiek oprocz kolizji z innymi . . . Sama gra poprawiona, dosc przyjemne odczucia - imo to powinna być wersja 0.1 a nie 0.4
galakty 3 475 Opublikowano wczoraj o 18:32 Opublikowano wczoraj o 18:32 W dniu 5.12.2025 o 22:40, Dominix napisał(a): Simgrid już mi działa, ale kijowo że trzeba grę zamykać żeby dołączyć na serwer Przecież samo to robi
Dominix 418 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Liczylem na opcje ze jak juz gra jest odpalona to mozna na serwer dolaczyc bez zamykania i odpalania gry ponownie. Moze to kiedys ogarna i bedzie wygodniej.
Rekomendowane odpowiedzi