Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Krystian03 napisał(a):

Dzisiaj weszły nowe przepisy, więc trzeba uważać, żeby samochód obok przypadkowo z nami się nie ścigał, bo mogą być problemy jak np. zajedzie nam drogę i powie że ten drugi się ścigał i uniemożliwił mu zmianę pasa ruchu. Gdzieś w marcu trzeba będzie bardzo ostrożnie skręcać.

Jak nie było trzech titnięć, przegazówki i redukcji to nie było wyścigu :rotfl2:

Opublikowano (edytowane)

Lubię to :)  

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,32574002,jeden-juz-jest-mamy-pierwszego-kierowce-skazanego-na-dozywocie.html#do_w=444&do_v=1396&do_st=RS&do_sid=2038&do_a=2038&do_upid=1396_ti&do_utid=32574002&do_uvid=1770110205195&s=BoxMotMT

Za to tego nie lubię 

https://dziennikzachodni.pl/pijany-sedzia-sadu-apelacyjnego-w-katowicach-zostal-zawieszony-wjechal-w-zywoplot-i-drzewo-zdjecia-z-miejsca-zdarzenia/ar/c16p2-28694055

Cytat

Rzeczniczka sądu s. Wiesława Namirska wskazała, że kolejny krok to rozważenie zawieszenia sędziego. Decyzja zapadnie po tym, jak śledczy zgromadzą i przekażą odpowiednią dokumentację.

Najpoważniejszą karą dyscyplinarną, która grozi sędziemu za spowodowanie kolizji i prowadzenie samochodu pod wpływem alkoholu, jest wydalenie z zawodu.

Czyli zamiast bezwzględnego wywalenia z zawodu już niedługo może się okazać, że koleś będzie orzekał w sprawie innego pijaka za kółkiem- tak to już w kastach bywa. @GordonLameman Dokonałem właściwej interpretacji ? :E

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
35 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Patrząc realnie jak ktoś będzie chciał usiąść za kółkiem to nic go nie powstrzyma.

Powstrzyma, po złapaniu z zakazem wystarczy go wsadzić na kilka miesięcy do ZK. Na pierwszy raz wystarczy obroża na nogę. 

Opublikowano
8 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

no jak nie? jakby siedział w więzieniu, to jak według ciebie miałby wsiąść do samochodu i jeździć?

Gdyby policja wzięła się solidnie za te kontrole to by miejsca w więzieniach zabrakło, chyba że by się ludzie jednak opamiętali.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Widać po minie, że mu wstyd... Wolałby Audi ale co zrobić   Dokładnie, robiłem coś takiego w Ceed samemu, program i 5 minut wystarczą. 
    • HDR - podstawowy profil póki co wystarcza, może przejdę na HDR Game jak się zrobi jaśniej wieczorami. SDR - tryb custom, gamma off, color vibrance z 10 na 9 żeby mniej przepalało kolory, temperatura kolorów 100-99-99, reszta standard dla firmware F06 z tego co pamiętam. Większość poleca gammę na 2.2 (w tym stilgar) ale u mnie daje to widoczny black crush, na off praktycznie go nie ma. Black equalizer w górę nie pomaga za bardzo bo czarny zamienia się bardzo ciemny szary. Sugerowałem się tym filmikiem:   
    • kto pierwszy zaczął insynuować?   absolutne pierdolety i żenujące odwracanie kota ogonem. Czemu najbardziej gardłują Ci, którzy mają najwięcej za uszami? Rzygam tymi świętojebliwymi, co sami nie potrafią żyć wg zasad, które narzucają innym.   Ładnie nam się Pan przedstawił, przynajmniej mam pewność z czym mam doczynienia.  PS nigdy nie twierdziłem, że jestem wyedukowany, inteligentniejszy czy lepszy. Po prostu komentuję zachowania, które mnie w jakiś sposób uwierają.   tymczasem tak Cię widzimy ja nikogo nie wrzuciłem, ani voltka, ani crusha, ani Ciebie.   Wolę obserwować odklejki niż ich unikać. +1, w pełni zgoda. Świątojebliwi, "miłosierni" katolicy, co pederastów by odsyłali do obozów czy liberalni lewicowcy, co obrzucają gównem każdego, kto się z nimi nie zgadza.
    • Jak CC3 są lepsze od Quadrarex3 to nie ma co się czepiać. Nowa opona to nowa, mam porównanie bezpośrednie 4 letnie Q2 do nowych Q3 i to jest przepaść, tam gdzie na Q2 się ślizgam przy ruszaniu tak na Q3 ruszam bez mielenia najmniejszego. Za to hamowanie - w sumie na obydwu słabo jak śnieg ubity.    @Gret A czym jeszcze jeździłeś? Jakiś VAG, Kia czy coś? Co porównywałeś do Civica?
    • Czujnik kąta skrętu. I jak się rozkalibruje to ponowna kalibracja trwa 5 minut z wejściem i wyjściem z samochodu. Ot program serwisowy, odpowiednia opcja, max skręt w lewo kierownicą, max skręt w prawo, zapisz, wyjdz. Procedura powszechnie znana dla każdego modera samochodowego Jak powiedział Berg - jak z nim coś nie tak jest to odpowiednie błędy są.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...