Suchy211 1 396 Opublikowano 29 Września 2025 Opublikowano 29 Września 2025 Ale to nie ważne jak my to chcemy klasyfikować. Na moje takie sytuacje powinny być klasyfikowane jako usiłowanie zabójstwa i tak karane. Ale to nie ma znaczenia co ja chcę. Ważne co prawo mówi. Co gorsza, nie mogę na to podziałać nawet pośrednio, bo nie ma partii która chciałaby z tym zrobić REALNY porządek. Jest na to zgoda odgórna, bo politycy i ludzie wpływowi wiedzą jak jeżdżą, oraz oddolna, bo proletariat też lubi sobie pozapierdzilać i nie chce ryzykować wieloletnim więzieniem. 1 3
T-Srcipt-36 13 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 16 godzin temu, Suchy211 napisał(a): Ale to nie ważne jak my to chcemy klasyfikować. Na moje takie sytuacje powinny być klasyfikowane jako usiłowanie zabójstwa i tak karane. Ale to nie ma znaczenia co ja chcę. Ważne co prawo mówi. Co gorsza, nie mogę na to podziałać nawet pośrednio, bo nie ma partii która chciałaby z tym zrobić REALNY porządek. Jest na to zgoda odgórna, bo politycy i ludzie wpływowi wiedzą jak jeżdżą, oraz oddolna, bo proletariat też lubi sobie pozapierdzilać i nie chce ryzykować wieloletnim więzieniem. Czyli, lepiej ryzykowac ludzkim zyciem, tak ? przykre ....
michasm 289 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) 18 godzin temu, T-Srcipt-36 napisał(a): Powiedz mi, jak nazwac , człowieka, co wie ma świadomosć że przepisy jasno mowia, 140km/h na autostradzie max, a ten zapier,,,,, ponad chyba było 280 o ile nie wiecej, to jak Ty to chcesz kwalifikowac ? Serio odnosze wrażenie, ze nasze społeczeństwo, co by sie nie działo, co by złego człowiek, czówiekowi nie zrobił, to zawsze w jakiś sposob, będa bronić, dla mnie to jest totalnie niezrozumiałe . Przypadkowe zabicie kogoś podczas jazdy z nadmierną prędkością nie jest szczególnym okrucieństwem. Oglądałeś Mindhunter? Tam mówią co to jest szczególne okrucieństwo. Przecież on nie zrobił tego celowo, więc nie ma mowy o szczególnym okrucieństwie. Skąd W ogóle taki pomysł? Jak można nazwać wypadek samochodowy morderstwem ze szczególnym okrucieństwem? Wszedł to tego samochodu i uciął kobiecie cycki Jak Jeszcze żyła? Gościowi wyrywał ręce na żywca? Wiesz w ogóle po co są różne typy morderstw w kodeksie karnym? Przemawia przez Ciebie jednostkowa nienawiść i mania tłumu. Żeby nie było - to można uznać za morderstwo z zamiarem ewentualnym, czyli kierowca zdawał sobie sprawę, że jadąc z taką prędkością może kogoś zabić. Nie ma innego typu morderstwa jaki można tu zastosować. Edytowane 30 Września 2025 przez michasm
Suchy211 1 396 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 3 godziny temu, T-Srcipt-36 napisał(a): Czyli, lepiej ryzykowac ludzkim zyciem, tak ? przykre .... Nie, nie lepiej. A teraz kiedy to powiedziałem i puffffff.... Świat zmienił się dzięki temu na lepsze. A teraz chce mojego Nobla. 1
Kadajo 7 932 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 @Camis Ale wykur... cud ze to przeżył, i co on trenował na drodze normalnej z ruchem. Pfff... Ze głupotę się płaci, a teraz chcą kasę jeszcze od innych ? 1 3
T-Srcipt-36 13 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 4 godziny temu, michasm napisał(a): Przypadkowe zabicie kogoś podczas jazdy z nadmierną prędkością nie jest szczególnym okrucieństwem. Oglądałeś Mindhunter? Tam mówią co to jest szczególne okrucieństwo. Przecież on nie zrobił tego celowo, więc nie ma mowy o szczególnym okrucieństwie. Skąd W ogóle taki pomysł? Jak można nazwać wypadek samochodowy morderstwem ze szczególnym okrucieństwem? Wszedł to tego samochodu i uciął kobiecie cycki Jak Jeszcze żyła? Gościowi wyrywał ręce na żywca? Wiesz w ogóle po co są różne typy morderstw w kodeksie karnym? Przemawia przez Ciebie jednostkowa nienawiść i mania tłumu. Żeby nie było - to można uznać za morderstwo z zamiarem ewentualnym, czyli kierowca zdawał sobie sprawę, że jadąc z taką prędkością może kogoś zabić. Nie ma innego typu morderstwa jaki można tu zastosować. Dobra, widzę, że trzeba wam to wręcz rozrysować, jak ja to widzę, więc już piszę, w miarę zrozumiale: Jak ja rozumiem przypadkowe zabicie kogoś na drodze? Jedziesz sobie spokojnie te 90 km/h lokalną drogą lub 140 km/h autostradą. Nagle, z wielu możliwych przyczyn, pęka ci opona, tracisz panowanie nad autem i np. walisz w inne auto jadące z przeciwka (w przypadku drogi lokalnej) lub z boku (w przypadku autostrady). Osoba/osoby z tych aut giną – to dla mnie jest przypadkowe zabicie. Natomiast: Jeśli gość zapierdziela 300 km/h autostradą, dobrym autem, nic mu się nie dzieje, świadomie ryzykuje, jeszcze celowo zdejmuje jakieś tam ograniczenia, by zapierdzielać jeszcze szybciej, mruga długimi, by mu zjeżdżali, wali w auto, bo tak zapierdziela, że go nie widzi, to dla mnie to już nie jest przypadkowe zabicie, tylko (i tu zgodzę się) z zamiarem ewentualnym. Czyli tak, masz rację, on godzi się świadomie, że jest szansa, że kogoś zabije. Samo to, że się na to godzi, dla mnie już jest pewnego rodzaju okrucieństwem.
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): @Camis Ale wykur... cud ze to przeżył, i co on trenował na drodze normalnej z ruchem. Pfff... Ze głupotę się płaci, a teraz chcą kasę jeszcze od innych ? To już jest awruk szczyt wszystkiego... takie zbiórki powinny być od razu anulowane. 1
bourne2008 1 371 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 Nie wiem kto tam wpłaca ale komentarze o tej zbiórce jak i pod filmikami z wypadku są delikatnie mówiąc nieprzychylne. Także jest nadzieja w narodzie.
Kadajo 7 932 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 Ja zaraz też złożę. Napisze że życie jest okrutne i już nie daje rady. Może ktoś się wzruszy na jakaś super historię ai. 🤭 1
Camis 6 153 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 4 godziny temu, Kadajo napisał(a): Ze głupotę się płaci, a teraz chcą kasę jeszcze od innych ? I raczej uda im się zebrać, chociaż jechali jego tam równo na zrzutce w komentarzach ale pokasowali te wpisy. Gościu miał jeszcze przerobiony silnik na mocniejszy, a tego dnia już wcześniej na tej drodze szaleli jak twierdzili świadkowie. Cytat 63 514 zł z 250 000 zł
Suchy211 1 396 Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 3 godziny temu, T-Srcipt-36 napisał(a): Dobra, widzę, że trzeba wam to wręcz rozrysować, jak ja to widzę, więc już piszę, w miarę zrozumiale: Jak ja rozumiem przypadkowe zabicie kogoś na drodze? Jedziesz sobie spokojnie te 90 km/h lokalną drogą lub 140 km/h autostradą. Nagle, z wielu możliwych przyczyn, pęka ci opona, tracisz panowanie nad autem i np. walisz w inne auto jadące z przeciwka (w przypadku drogi lokalnej) lub z boku (w przypadku autostrady). Osoba/osoby z tych aut giną – to dla mnie jest przypadkowe zabicie. Natomiast: Jeśli gość zapierdziela 300 km/h autostradą, dobrym autem, nic mu się nie dzieje, świadomie ryzykuje, jeszcze celowo zdejmuje jakieś tam ograniczenia, by zapierdzielać jeszcze szybciej, mruga długimi, by mu zjeżdżali, wali w auto, bo tak zapierdziela, że go nie widzi, to dla mnie to już nie jest przypadkowe zabicie, tylko (i tu zgodzę się) z zamiarem ewentualnym. Czyli tak, masz rację, on godzi się świadomie, że jest szansa, że kogoś zabije. Samo to, że się na to godzi, dla mnie już jest pewnego rodzaju okrucieństwem. Jeżeli jadąc prawidłowo pęka ci opona, która przynajmniej powinna być w dobrym stanie, a na skutek tego ktoś ginie, to to nie jest żadne przypadkowe zabicie, tylko po prostu wypadek. Natomiast jak ty widzisz "jeśli gość zapier..." a jak widzi to ustawodawca lubiący sobie zapier... oraz jego PRZECIĘTNY wyborca który też lubi sobie zapier... to dwie różne rzeczy. Te dwie ostatnie grupy mają moc sprawczą a ty nie. Chcesz coś zrobić to przekonaj kogoś do swoich racji i aby było ich tak dużo, że PRZECIĘTNY wyborca bla bla bla yada yada yada i tak dalej... . Ja bym niektórym zwyrodnialcom odbierał prawa człowieka, a powstały przedmiot oddawał na organy a resztki do biogazowni, no i co z tego? Niektórych złodziej wieszałbym za żebra na haku, albo nabijał na pal tworząc sztukę w stylu "new art", no i co z tego? Za niektóre pomniejsze przestępstwa, te wyjątkowo perfidne zarządzałbym karę pojedynczej publicznej chłosty, no i co z tego? Czy dlatego że ja tak to widzę to to się kiedyś wydarzy? Najpierw "pakiet kontrolny" wyborców musiałby pomyśleć tak samo i musiałby powstać rząd który wyrazi wolę to zrealizować. Tak jest z tym prawem drogowym. Nie mamy pojęcia zabójstwa w ruchu drogowym, bo tego PRZECIĘTNIE chcą ludzie od góry do dołu. Z poważaniem Coś takiego w tym temacie powiedziałby Janusz Korwin Mikke
Suchy211 1 396 Opublikowano 3 Października 2025 Opublikowano 3 Października 2025 Następny którego rzekomo nikt nie szkolił czym się kończy kontakt z drzewem przy wybitnej prędkości. Może chociaż genów nie zdążył przekazać i jego wrodzona głupota poszła w zapomnienie. 1
MiroMK 29 Opublikowano 4 Października 2025 Opublikowano 4 Października 2025 Uuu widać, że poszedł grubo no ale niestety głupota zabija.
blabla123 907 Opublikowano 4 Października 2025 Opublikowano 4 Października 2025 13 godzin temu, Doamdor napisał(a): Zapierdalał puszki na skup oddać?
Cappucino 279 Opublikowano 4 Października 2025 Opublikowano 4 Października 2025 4 godziny temu, MiroMK napisał(a): Uuu widać, że poszedł grubo no ale niestety głupota zabija. Pewno naśladował tych"najlepszych " z jutuba.
Camis 6 153 Opublikowano 4 Października 2025 Opublikowano 4 Października 2025 Nasze dzbany nawet w USA robią trzodę U nas go wypuścili to teraz odstawia w USA. 6
nozownikzberlina 576 Opublikowano 4 Października 2025 Opublikowano 4 Października 2025 (edytowane) a ten cały Budda to nie miał iść siedzieć przypadkiem za te loterie? Edytowane 4 Października 2025 przez nozownikzberlina
Dimazz 651 Opublikowano 6 Października 2025 Opublikowano 6 Października 2025 dziadzia słabo ogarnął sytuacje na drodze https://kryminalne.o2.pl/informacje/70-latek-wyprzedzal-potworny-wypadek-wiadomo-kim-byla-ofiara-7207831141309344a 1
KiloKush 732 Opublikowano 6 Października 2025 Opublikowano 6 Października 2025 co za dzban https://www.facebook.com/reel/780205068117646 1
NotQuite 102 Opublikowano 6 Października 2025 Opublikowano 6 Października 2025 12 godzin temu, Dimazz napisał(a): dziadzia słabo ogarnął sytuacje na drodze Teraz na wszystkich zmarłych będzie takich wysyp.
Kadajo 7 932 Opublikowano 7 Października 2025 Opublikowano 7 Października 2025 Jpr... https://tvn24.pl/trojmiasto/pomorskie-lebienska-huta-czterech-nastolatkow-potraconych-jeden-nie-zyje-kierowca-uciekl-z-miejsca-wypadku-st8688249
nozownikzberlina 576 Opublikowano 8 Października 2025 Opublikowano 8 Października 2025 https://tvn24.pl/rzeszow/rzeszow-kara-niewspolmierna-do-czynu-rusza-proces-kierowcy-ktory-wjechal-w-14-latke-na-przejsciu-dla-pieszych-st8684346 gościu: -składał fałszywe zeznania, - cofał samochód żeby zataić fakt iż zatrzymał się tak daleko od miejsca uderzenia, Cytat Ustalono, że kierowca poruszał się z prędkością około 60 km/h w Z prędkości 60km/h hamuje się krócej, chyba że wojskowy miał niesprawny technicznie samochód Na dodatek zaczął hamować ze trzy sekundy PO uderzeniu w tą dziewczynę - prawdopodobnie był tak nachlany, że nie ogarniał co się dzieje. Niestety w komunistycznej Polsce rączka rączkę myje i na papierze był trzeźwiutki. Gdyby ojciec nie dotarł do materiału z kamery to dziewczyna byłaby wskazana jako sprawca, bo taka pierwotnie była wersja tego śmietnika, co potwierdzała policja - i tu zero zdziwienia - jego żonka to policjantka.
Rekomendowane odpowiedzi