Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Jedno czyli 60fps, nie wiem co Ty bys chcial wiecej ustawiac ;) No chyba, ze lubisz 30fps to odpalasz tryb z RT ;) Jak masz tv z VRR to high framerate mode mozesz wlaczyc lub jak to tam sie nazywa 120hz tryb.

Mam tv z VRR i 120hz, podobno da sie odpalić jakoś w 40-50 fps ten tryb graficzny. 

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem, pytałeś o ludzi, którzy mają kino domowe, więc odpowiedziałem. Co dokładnie chcesz wiedzieć? Dźwięk w grze jest zależny od tego co sobie ustawisz w opcjach konsoli i co będzie w stanie dekodować amplituner kina domowego. 

• Like 1
Opublikowano
W dniu 18.01.2025 o 01:32, sino napisał(a):

Pewnie, że się nada, ale już go nie kupisz, ale następcę CP1600 (warto dopłacić bo to 2 aku 9 Ah), o którym brak recenzji.

Też go kupiłem do tego samego: konsola + TV (choć mam podpięte wszystko, też PC, router itd). Ma duży zapas mocy, ale wszystkiego naraz bym nie odpalał PS5 Pro + TV HDR + PC z mocnym RTX, ale mało kto gra na obu jednocześnie (zaś PC z yt u mnie często chodzi jednocześnie).

https://www.proshop.pl/UPS/CyberPower-UT1200EG-UT-1200VA700W/2864214?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite&ceneo_cid=85714826-1e2b-03fd-e751-df7204484996

A co myślisz o czymś takim? Jeżeli nadał by się do mojego sprzętu, to bym go chętnie zamówił. 

Mam nadzieję, że można zamieszczać linki do sklepów. Jeśli nie, przepraszam administrację. 

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, Vulc napisał(a):

Nie bardzo rozumiem, pytałeś o ludzi, którzy mają kino domowe, więc odpowiedziałem. Co dokładnie chcesz wiedzieć? Dźwięk w grze jest zależny od tego co sobie ustawisz w opcjach konsoli i co będzie w stanie dekodować amplituner kina domowego. 

Jak gra nie ma DTSu, to DTSu nie wymusze. Ale chyba wszyscy na cyfrowkach leca, ze nikt nie podpowiedzial :E LPCM u mnie odpada, w ampli mam tylko HDMI 1.3a i przez to mam do wyboru lepszy obraz z HDR albo lepszy dzwiek z HDMI. eARC nie mam, po optycznym z TV czy ekstraktora tez tego nie przesle. Moj zwiazek z PS5 bedzie trwal krotko, a nie dozywotnio, dlatego nie bede inwestowal w lepszy hardware audio.

Opublikowano

Ryba, do jakiego tv masz podłączone PS5 ?? Ja mam starego Denona - AVR-1906 (brak hdmi tylko optyk) podłączonego do Lg 65B9 po optycznym. W opcjach Ps5 ustawiam na DTS albo Dolby Digital i bez opóźnień mam dźwięk 5.1. Warunkiem jest oczywiście tv z wyjściem optycznym i obsługą DTS bądź Dolby Digital. 

Opublikowano

Bez DTS w TV i HDMI 1.3 w ampli faktycznie szału nie ma, ale rozumiem niechęć do inwestowania w ten setup, jeśli jest to tylko czasowe rozwiązanie. Daj znać czy ekstraktor działa jak należy.

Opublikowano

Szalu nie ma na dzisiejsze czasy, ale wystarczajacy na moje potrzeby, z PC nie bylo problemu. DTS to tylko kaprys przy PS5, bo i Dolby jest ok. Po prostu wybierajac TV bralem najtanszy spelniajacy oczekiwania jakosci obrazu i nie bylo w planie konsoli to i czlowiek nie myslal jakie ma kodeki audio, bo przeciez od tego mam ampli. A tu podlaczajac myslalem, ze przekaze dzwiek dalej cyfrowo do przetworzenia, a nie sam sie tym zajmie :E Swoj droga, samo ampli biedne nie jest:

DTS-HD Master Audio(TM), DTS-HD High Resolution Audio(TM), Dolby(R) TrueHD, Dolby(R) Digital Plus Decoding oraz dźwięku przestrzennego 6.1 i 5.1: DTS-ES(TM) Discrete/Matrix, DTS Neo:6(R), DTS 96/24(TM), Dolby(R) Digital EX(TM), Dolby(R) Pro Logic(R) IIx Decoding, DTS, Dolby Digital. W urządzeniu pojawią się także dwa nowe standardy dekodowania i obróbki dźwięku przestrzennego: DTS-HD Express(TM), DTS Surround Sensation(R)

No coz, czekam na ekstraktor, a TV z Ampli podmienie na nowsze jak bedzie prawdziwe giercowanie 4K na PC przy okazji RTX60x0 :D Z HDMI 1.3a i ograniczeniem 1440p@60Hz koncert czy film nie bylo problemem z obrazem, jak dzwiek byl w pytke.

Opublikowano
Godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Gdyby padlo pytanie o najgorsza premiere konsoli Playstation, to PS5 zgarneloby dodatkowa statuetke za PS5 PRO.

Myślę, że z PS3 by nie wygrało. Zresztą to widać po wynikach ankiety. Tyle eksów, jedne z najlepszych nowych franczyz (Uncharted, TLOU, Infamous, Motorstorm etc), tysiące wydanych gier i aż 25% ludzi uważa, że to druga najgorsza generacja PS.

A piątce, co ciekawe, dostaje się nie za to co od ery PS2 w playce kulało - sprzęt, kulturę pracy, awaryjność - tylko za to co zawsze grało. Za gry - a konkretnie ich brak :E 

Opublikowano
9 godzin temu, kanon7 napisał(a):

e89364a3728a6d1109c0.png

Normalny FAT blueray to najlepsze PS5 jakie wyszlo. Niestety wersje digital i potem odlaczenie napedu to nieporozumienie. Dlatego nie dziwie sie 69% osob które tak wybrały. Teraz jeszcze PRO i niedopracowany PSSR, to wszystko wpływa na wybór.

Opublikowano (edytowane)

@kanon7 To pokazuje ze konsole definiuja gry a nie hardware, Nintendo to zrozumialo. PS i Xbox nieudolnie chca byc PCtami do 4K, cala magia i unikalnosc zostaly przez to zatracone. Ps5 PRO jest potencjalnie najpotezniejsza i najlepsza konsola w historii, mimo to jest odbierana jako jeden z najwiekszych niewypalow Sony.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER