Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś tam zgłaszali przypadki, że wcześniej to się zdarzało, z drugiej strony ja średnio w to wierzę, w PC miałem pionowo ciekły metal, ps5 3,5 roku stało pionowo i nic nie ściekło. 

Przeszedłem Alana, podobało mi się, nawet bardzo, moje klimaty. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy ja dobrze widzę ale dziedzictwo Hogwartu na PS5 Pro ma PSSR w trybie performance tylko przy zablokowanych klatkach na 60 ? Jak uwalniam klatkarz to PSSR się wyłącza ? obraz się robi tragicznie rozmazany i niegrywalny mógłby ktoś to sprawdzić czy ma tak samo ? 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Meh. Słaba Forza. Czwórka była lepsza. 

Jak już będzie Forza to niedługo wszystkie inne flagowe exy się pojawią - Halo, Gearsy, Fable... Xbox oddaje exy, a od PS pewnie guzik dostaną. :E 

Rozumiem, że słuszna decyzja ze względów finansowych, ale still kończy się pewna era i szkoda, że już nie będzie żadnej rywalizacji. 

Opublikowano (edytowane)

Czy mógłby ktoś to sprawdzić na PS5 Pro ? 

Czy dziedzictwo Hogwartu w trybie performance przy zablokowanym klatkarzu używa techniki PSSR a przy odblokwanym FSR ?

I jak to wygląda w trybie zrównoważonym?

Bo ja mam wrażenie że przy zablokowanych 60 fps w trybie performance jest PSSR 

A jak odblokujemy klatkarz w trybie performance to zmienia się na FSR

Ja mam wrażenie że to totalnie inna gra przy zablokowanym jest totalnie ostro wygląda jak 4k zero mydła itd a jak odblokujemy klatkarz to mydło i tragedia obraz jak na switch

Jeżeli jest tak jak napisałem to warto dopłacić 1500 zł do pro bo to przepaść graficzna 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Chyba ostatnia generacja Xboxa.

M$ twardo trzyma że kolejna generacja to będzie „standardowa” konsola z największym skokiem wydajności w historii (wywiad Spencer i Bond początek 2024r.)  i nic tutaj się nie zmieni. 

Oni „liczą” że nowego Xbox’a kupią osoby chcący Netflixa dla gier + mocną konsole, tylko że teraz już to się nie sprawdza: XSX+XGPU. 

Z jednej strony rozumiem M$; pieniądze, nieważne skąd, nieważne jak, ale oni ciągle nie rozumieją sygnałów z rynku: 

- sprzedaż XSX|S leci na pysk 

- sprzedaż gier XSX|S leci na pysk 

- XGPU stoi w miejscu z ilością graczy 

- XGPU cenę podnoszą, a wg M$, usługa XGPU ledwo jest nad kreską. 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Piekło zamarzło :E

Jeśli to będzie edycja "kompletna" to kupię, w innym wypadku niech spadają na bambus.

Dokładnie, jak z wszystkimi wozidłami i dodatkami to sam chętnie kupię. Na PS5 nie ma dobrych ścigałek prócz GT, więc jak na lekarstwo FH5.

@kanon7

Bo się rynek wysycił na GPU, a gdyby Microsoft jednak chociaż czasową ekskluzywność wprowadzał na swoje gry i wydawał z jeden ex na kwartał/pół roku to nowi chętni by się znaleźli na bank.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
12 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Meh. Słaba Forza. Czwórka była lepsza. 

9 godzin temu, slafec napisał(a):

Też wolałbym FH4, ale z grobu jej raczej nie wyciągną :E

FH5 przeszedłem całą, a FH4 nie grałem. W skrócie, w jakim aspekcie FH4 była lepsza? 

Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś szukał relatywnie tańszych PS5 Pro albo napędów to zajrzyjcie na swoje allegro - rozsyłali dziś kupony na 50 PLN zniżki w dziale elektronika które obejmuje konsole.

No i się złamałem bo wyszedł prosiak za 3200 :E 

Sony może i obessało na grach usługach i nie ma gier , ale na szczęście Microsoft wyda wszystkie swoje :E

https://www.resetera.com/threads/vandal-starfield-fable-and-ms-flight-sim-2024-will-release-on-ps5-and-switch-2-according-to-our-sources-also-killer-instinct-fable-day-1-on-ps5.1096803/

Edytowane przez michaelius33
  • Like 1
  • Haha 1