Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Yyy, co?

No widzisz, udowodniłeś że jesteś fanbojem Sony, ale mimo to wyjaśnię (choć to grochem o ścianę):

1. pad PS345 działa skandalicznie krótko, typowo 6-8 godzin (trzeba ładować codziennie), na X360/One/XSX 30-40h godz.

2. wygoda ładowania na PS345 to horror, siedzenie na kablu 1,5m czyli ok. 1,2m od konsoli, a trzeba to zrobić by zakończyć grę (i dlaczego Sony mi rozkazuje kiedy mam kończyć). Na Xbox zmieniasz aku w minutę i po problemie.

3. Fanboje Sony gdy się spotykają z tym rozwiązaniem 8/10 to za wszelką cenę dążą do Sony i 2/10 (kupują Play and Charge by było tak źle jak na Sony, nie udaje im się bo tu działa dłużej i kabel dłuższy więc 5/10).

Nikt i nic ich nie przekona, że białe jest białe a czarne jest czarne. Więc nie ma co się martwić o sprzedaż PS6, kupią to i już, choćby Xbox był 2x mocniejszy i kosztował 2x mniej, Sony im przetłumaczy, że PS6 jest mocniejsze i uwierzą, tak jak w Real Driving Simulator. Czy tak jak w to, że PS2 będzie tańsze niż Dreamcast (po 1200 zł a nie 1500, realnie 2999 a na giełdzie 2400) a gry będą wyglądać jak filmy, a skok większy niż z 2D do 3D.

• Haha 2
Opublikowano
22 godziny temu, sino napisał(a):

2. wygoda ładowania na PS345 to horror, siedzenie na kablu 1,5m czyli ok. 1,2m od konsoli, a trzeba to zrobić by zakończyć grę (i dlaczego Sony mi rozkazuje kiedy mam kończyć). Na Xbox zmieniasz aku w minutę i po problemie.

A myślałeś kiedyś o tym, że może da się podłączyć dowolny kabel USB do pada i nim ładować ?

Bo jak siedzę sobie na kanapie to podpinam ten z ładowarki od telefonu i też działa :E

Opublikowano
W dniu 4.02.2025 o 15:31, sino napisał(a):

No widzisz, udowodniłeś że jesteś fanbojem Sony, ale mimo to wyjaśnię (choć to grochem o ścianę):

Nie jestem

W dniu 4.02.2025 o 15:31, sino napisał(a):

1. pad PS345 działa skandalicznie krótko, typowo 6-8 godzin (trzeba ładować codziennie), na X360/One/XSX 30-40h godz.

Nie wiem ile ty masz lat ale ja już po 6-8 godzin przed konsolą/PC nie siedzę od przynajmniej 10 lat a po zakończonej sesji pada wkładam do stacji dokującej więc dla mnie to naprawdę nie jest problem.

• Upvote 2
Opublikowano

Mi jak sie pad rozladuje to wylaczam gre, ide cos zjesc i posiedze troche na forum,wyjde na spacer z psem itp :D Zadnych stacji dokujacych.  Chcialbym miec tylko takie problemy typu ile wytrzymuje pad podczas sesji grania :lol2:

• Like 1
Opublikowano

Ja takich długich sesji nie mam, ale pady z ps3 faktycznie krótko trzymały. Tam mi się parę razy zdarzyło. Dual Sense pod tym względem znacznie lepiej, a odkąd mam stację to w ogóle problemu nie ma bo po każdym graniu odkładam i się ładuje. 

Miałem też X360, a potem pada do PC i o ile wymienne baterie są bardzo w porządku to "pojemnik" na nie mi trochę przeszkadzał. 

W padach do PS mogli po prostu dać większy akumulator i tyle, żeby dla tych co mają długie sesje grania na te 12h starczyło. 

7 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Oby zapowiedzieli Days Gone Remaster. Byłby to przy okazji znak, że jest jakaś szansa na drugą część:red:

Ta gra nie potrzebuje remastera, bardzo ładnie wygląda nawet dziś. Mnie się podobała, ale wolałbym jednak drugą część bo drugi raz w to samo nie będę grał.

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

A po co by robili remaster gry która słabo się sprzedała?:)

Tak tak dalej wierz w te bajki jak gra 3 lata temu miala sprzedaz ponad 9mln, nie wliczjac  w to wynikow do dzis. Czyli podobnie lub lepiej jak GOT.

Opublikowano

Oby zapowiedzieli Days Gone Remaster. Byłby to przy okazji znak, że jest jakaś szansa na drugą część:red:

Byly plotki ze Sony nie poszlo w DG2 bo to typowa gra gdzie bohaterem jest bialy facet.

Tak jak kiedys bym sie smial z takiej teorii to teraz mamy przyklad z IGN

Na dole macie recenzje mowiaca ze w grze jest "Too much white males"

• Haha 1
Opublikowano

Preciez to nie o ilosc chodzilo tylko o zle oceny na premiere, Days Gone sprzedal sie w podobnej lub wiekszej ilosci co GOT gdzie powstaje kontunuacja ;)

1 minutę temu, Roman_PCMR napisał(a):

hue hue recenzje, serio?? :lol2: Plotki na podstawie recenzji i opini kogos :boink:

I gosc 5lat temu juz wiedzial na podstawie grania w gre, ze sony nie wypusci kontunuacji bo wdg jego opini jest zbyt duzo bialych ;DPiekne bzdury!

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

hue hue recenzje, serio?? :lol2: Plotki na podstawie recenzji i opini kogos :boink:

A jakie chcesz plotki? Na podstawie danych od producenta to juz nie sa plotki tylko fakty :boink:

Zreszta dyskusja z toba do niczego nie prowadzi. Nie musisz odpowiadac :E 

Opublikowano

Za Remaster może odpowiadać Nixxes tak jak zrobili z Horizon Zero Dawn 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

A jakie chcesz plotki?

Jak gosc w dniu recenzji gry po jej ograniu mogl wyciagnac informacje nt tego, ze sony nie zrobi kontynuacji bo jego zdaniem jest za duzo bialych i on juz przed premiera gry wiedzial :lol2: Takie farmazony to naprawde zachowaj  dal siebie ;)

12 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Byly plotki ze Sony nie poszlo w DG2 bo to typowa gra gdzie bohaterem jest bialy facet.

Kolejne debilizmy, sony wydaje miliony na gre z bialym facetem ale nagle im sie odwidzialo :lol2:

4 minuty temu, azgan napisał(a):

Za Remaster może odpowiadać Nixxes tak jak zrobili z Horizon Zero Dawn 

Biore day 1 jesli faktycznie go robia, gra jest nadal ladna ale nie tak ladna jak niektorym sie wydaje. Horizon jedynka tez przeciez jest ladna gra ale na tle remastera mocno odstaje graficznie.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Jak gosc w dniu recenzji gry po jej ograniu mogl wyciagnac informacje nt tego, ze sony nie zrobi kontynuacji bo jego zdaniem jest za duzo bialych i on juz przed premiera gry wiedzial :lol2: Takie farmazony to naprawde zachowaj  dal siebie 

Akurat tendencja do rezygnowania z bialych hetero facetow jako protagonistow w branzy rozrywkowej to jest ABSOLUTNY I NIE PODWAZALNY FAKT.  Dotyczy to zarowna branzy gamingowej jak i filmowej. 

Jezeli masz inne zdanie odrazu wkladam cie do wora z innymi ignorantami i kochasiami LGBT.

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Haha 2
Opublikowano

Nie chodzi o zadna tendencje tylko o bzdury ktore piszesz, gosc  przed premira nie mogl wiedziec takich rzeczy, a to bylo tylko jego zdanie, bo w grze byli biali wiec po prostu stweirdzil, ze sa biali :lol2: Ale Ty przeciez to podciagasz pod plotke i dzialania sony na podstawie czegos oczywistego co bylo w grze. Twoje fakty sobie darujmy bo nie mozna brac na powanie kogos kto pisze takie bzdury, idz tam pobaw sie z koleszkami z twojego elitarnego elden ringa ;D

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Tak jak kiedys bym sie smial z takiej teorii to teraz mamy przyklad z IGN

Ciekawe takie nie za bardzo trochę homofobiczne :E 

W dodatku gramatycznie niespecjalnie poprawne. Males są w worku policzalnym jednak :E więc jak cytujesz to cytuj dokładnie, a jak nie to się doucz.

Dziwić się później że skrajne prawo myśleć nie potrafi jak takie wnioski rozpędem wyciąga :E 

... że gry idą w podobną ilość damskich i męskich protagnistów to źle jest? A Lara z cycami jak arbuzy to przejaw równouprawnienia był? 

Co Ty za pierdololo znów tutaj swoje sprzedajesz

• Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

Dobrze ze Trump doszedl do wladzy i zamknie wam twarze wywalaja DEI z branzy rozrywkowej. Tylki wam juz pekly czy jeszcze nie

Też mnie to cieszy że zacznie to znikać więc tyłek nie może pękać komuś kto jest za wywaleniem tego. ;) Władza Trumpa może coś w tej kwesti zmieni ale niestety myślenia cię nie nauczy, a kupić się tego nie da i nadal będziesz pisał te przyglupawe teorie. 

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Upvote 1