Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ogólnie w CP2077 czernie w HDR nie są takie jak powinny być. Są na youtube poradniki i można to trochę poprawić.
Możesz sam się pobawić kapkę suwakami w grze+ ustawiania poziomów, stabilizacja czerni etc. w TV + HGIG.

Edytowane przez lukadd

1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Ale to samo jest z DLSS na kompie, jedni po prostu grają a inni wytykają błędy pod lupą.

Ale zdajesz sobie z tego sprawę ze sa ludzie gdzie kupno konsoli to spory wydatek i czasem takie osoby wiążą ledwo koniec z końcem i dla kogoś takiego dopłata nawet 300zl do nowej konsoli to ściana.

My sobie tu śmieszkiem bo nas stać i może to być czymś dziwnym.

Za tyle albo nie to nówkę szło wyrwć. Także interes dobry zrobił.

56 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Spiderman 2 i TLOU1 wlasnie mi wyskoczyla jakas atualizacja.

Na facie też wleciało.

44 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Dobra już wiem o co kaman, jasność interfejsu miałem za duża. B9 LG oled.

Cyberpunk na oledzie i takim dużym ekranie to robi lepsze wrażenie nic ten cały PT na PC 😀 Faktycznie obraz w 60fps jest mega ostry jakby nie miało cała na rozdzialke. 

Sptobuj odpalic cyberpunk na oledzie I rtx 4080 z full rt to zmoczysz majtusie, jak sie harass jakoscia z konsol

4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ktoś mi jest w stanie odpowiedzieć czy Alan wake 2 ma podpisane tryby dla pro ? Pytam ponieważ ściągnąłem demo i ma tylko tryb wydajności i jakości ale żadnych  dodatkowych trybów nie ma. Chyba że tak są domyślnie podpisane na PRO? 

Nie ma podpisanych. Nazwy takie same jak w bazowym ps5. Sprawdź czy w Bright Falls masz mydło na perf. Jeżeli tak to demo nie ma raczej patcha. 

Edytowane przez Qrdello

2 godziny temu, Qrdello napisał(a):

Dla mnie było bardzo warte, bo wczoraj pogoniłem FATa, więc moja dopłata do PRO to równe 1549 PLN. To mniej niż kupno jakiejkowiek nowej playki slim, a mój FAT - jakkolwiek trzymał się dzielnie - stuknęło mu 4 lata i w niektórych pozycjach, w które grałem w 60 fps była już lipa. AW2, FF7R, BM-W a nawet to szarpanie w SM2, podczas gdy często gram na PC i tam mam 60+ fps, była dla mnie no-no. Nie chciało mi się playki odpalać. UE5 też kuleje mocno na podstawowej konsoli, mam nadzieję że na PRO będzie chociaż wydajnościowo lepiej.

Jedyny downgrade, póki co - to brak napędu, oraz głosniejsza niż mój FAT praca. A tak, jestem zdecydowanie na plus.

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Nic dodać, nic ująć 👌

Ale drame trzeba kręci 🤣 A zapewne 99% konsolowych graczy nawet tego nie wyłapie bo po prostu grają albo nie będą na to zwracać uwagi.

Bardzo możliwe, ja na to głównie zwróciłem uwagę bo ktoś inny zwrócił na to uwagę i to pokazał a wiadomo że jak raz coś się zobaczy to zostaje z tyłu głowy że coś takiego jest 😉. Wy macie na to lepszy pogląd bo możecie sprawdzić i zweryfikować to na żywo. Z FSR oraz DLSS rzeczywiście też różnie bywało i nadal trafiają się lepsze lub gorsze tytuły.

Edytowane przez azgan

1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

W cyberpunku ten HDR jest zepsuty czy tak ma być ? Bo mocno rozjaśnia czerń. Bez HDR wygląda to lepiej. 

Jest tak samo zepsuty jak na PC czyli nawet na OLED'ZIE "czerń" jest zbyt szara ale reszta wygląda dobrze