Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ceny sa chore bo nawet stare gry sa full price za 339zl dlatego trzeba czekac nawielkie promocje, kotre sa dosc czesto w PSN Store, ja do czau zakupu napedu bede ogrywal gieri z Plusa Premium.

Z ciekawości, czy w plusie premium są jakieś perełki w stosunku do extra?

Godzinę temu, LYCONE napisał(a):

Pany powiem wam, że odpaliłem wczoraj The Last of Us part 1 i robi robotę, wygląda naprawdę kozacko. Muszę Horizona zainstalować na próbę :D

Cyber w trybie 60fps bez latki ma mega ostry obraz, pewnie rozdzialka szybuje. TLOU1 wyglada tez znakomicie i ostro, Spiderman 2 zrobil na mnie najwieksze wrazenie ale to tez 55cali, obraz zyletka i 60fps, Alan Wake 2 w trybie wydajnosci jak na tak niska rozdzialke bazowa to wyglada kosmicznie dobrze, odpalilem GOW1 i jak ta gra nadal wyglada dobrze i ostro WOW!. Returnal chyba tez podbija wyzej obie rozdzialke ale bedzie na kupce doogrania, dzis zaczne od Tsuszimy bo nie gralem, a pozniejzobaczymy co dalej.  Tak wiec  o ile sa jakies niedociagniecia PSSR to technologia ma swietlana przyszlosc, patrzac na to ,ze DLSS juz jest 6lat na rynku to startowala z wieksza kupa na ekranie niz to robi PSSR w najgorszym przypadku.  Bardzo sposobal mi sie Hogwart, fajny desing i klimat gdzie klimat wgl jest mi obcy i nie przepadam tak tutaj chetnie ogram cala gre :D

26 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Klasyczne gry ale wiekszosc w chmurze i wersje demo nowszych gier.

Ja wzialem bo roznica byla tylko 12zl wiec Premium wlecialo na msc.

Dobra kupię przetestuje sam bo każdy facker pisze co innego tutaj na gafie i resetera, jeden pisze ze pssr petarda inni ze lipa straszna, to samo z cala reszta. Co więcej nie sprzedam zwyklej i zrobie testy real time na dwóch plejakach w tych samych grach tych które mam digital

( Alan Wake 2, Baldurs gate 3, The last of us 2)

Edytowane przez SethJames
  • Upvote 1

1 minutę temu, SethJames napisał(a):

jeden pisze ze pssr petarda inni ze lipa straszna

Petardy nie ma, jest po prostu wizualnie ok, nie ma co szukac dziury, a czy beda gorsze implementacje?? Oczywiscie bo to upscaling. Ale nie dajmy sie zwariowac  i nie robmy dramy i nie wrzucajmy do jednego wora wszystkiego ;)

Chetnie te testy zobacze :D Beda dzis ;p ?

57 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Nie bo starocie beda nadal starociami, a gry w katalogu sie nie roznia. Ciekaw jestem co dodadza w tym miesiacu do Extra, ponoc 13listopada dodaja do tej uslugi gry.

8 minut temu, azgan napisał(a):

:lol2:

https://www.gry-online.pl/newsroom/scalperzy-obnizaja-ceny-ps5-pro-pojawiaja-sie-oferty-ponizej-ceny/zf2b4f1

Dobrze im tak, mam nadzieję że z napędami spotka ich też podobny los 

Trochę bzdura :D Przecież wystarczy zwrócić produkt do sklepu niż sprzedać ze stratą. Może to tylko sposób na zamianę cyfrowych dóbr na gotówkę poprzez konsolę. Sam tak robiłem sprzedając Xbox chwilę po premierze za cenę niższą niż na FV. Myślisz, że na nich traciłem? 

Dobra, pierwsze wrazenie. Konsola zgrabna i cicha. Gralem na razie w demo Stellar Blade i szum konsoli jest bardzo subtelny, cewki slychac tylko przy przylozeniu ucha do konsoli, wiec tutaj luzik. Co do samej gry to odpalilem w trybie Pro max z HFR i nie mam do czego sie przyczepic. Obraz ostry i jest płynnie jak na ~55 fps. W trybie Pro jest ~80 i też jest ok. Z kapci nie wyrwało, ale na slimce dało się grać tylko w trybie wydajności z pixelozą na ekranie. Chciałoby się napisać super, ale cena pełniaka 339 w PS Store :kwasny: Pomijając ten fakt pierwsze wrażenie na plus i chyba się zaprzyjaźnimy. Kasa wydana, zapomniana :E

Stellar ponoc dziala najlepiej i wygada nie w tym MAX tylko ten peirwszy PRO tryb :D U mnie konsola cicha, ucho przykladalem ale ciezko stwierdzic czy to byly cewki bo tak delikatny dzwiek ;)  Pod tym katem raczej nikt nie powinien miec problemu.