Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ale wkładasz płytkę i grasz :hihot:

Ale tak na serio, konsola dalej jest i będzie tańsza od PC i mniej obsługowa, więc znajdzie klienta. A gry, nikt nie zmusza do zakupu na premierę, po kilku miesiącach nawet na PS store promki minus 40-50% to nie jest nic wyjątkowego, a raczej standard.

Mi tak naprawdę też jest smutno, że płyty odchodzą, mimo, że kupowałem okazjonalnie mocno w ostatnich latach, to jednak był ten wybór.

No, ale czasy się zmieniają, "postemp" :E Kiedyś jak wchodziły samochody to też ludziom ciężko było z końmi i powozami się rozstać, niektórzy wierzyli niemal do samego końca, że nie znikną z dróg. Ale wiadomo świat się zmienia.

Przecież ja nie mówię że się nie sprzeda, wręcz przeciwnie, ja wiem że się sprzeda.

Po prostu ja nie kupię, skończę przygodę na PS5 z napędem, wrócę do PC albo jakiegoś składaka pod TV i SteamOS. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Nikt by na STEAM gier nie kupował gdyby znikały albo platforma była niestabilna.

Ta i pewnie dlatego kupują na STEAM.

Gdzie kupujesz Battlefilda ? Na STEAM

Gdzie kupujesz Forze Horizon 6 ? Na STEAM

Zgadnij gdzie PCMR kupi GTA VI ---> NA STEAM

Gry tam znikają i serwery też nie wyrabiały np Cyber.

Bf najtaniej abo.

Forza najtaniej abo.

Gta Steam bo najtaniej.

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 2
Opublikowano

A jeśli chodzi o sam gaming AAA dzisiaj to w ogóle, płytki tutaj jak się skończą to teoretycznie mogłoby to dobrze zrobić dla graczy, ale nie zrobi i tak bo statystyczny gracz jest za głupi :hihot:

Ale może chociaż mała część graczy tej 1% jak przyjdzie wywalić kasę na cyfrę bardziej się zastanowi czy ten gniot AAA jest wart tej premierowej ceny :E Bo 98% gierek AAA nie jest warte premierowej ceny :E

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

To co Sony ostatnio wyrabia to naprawdę wygląda jak ruchy topielca, który chce za wszelką cenę obniżyć koszty.

I cyk, przy następnym remasterze lub remake'u usuną oryginał. :E 

Opublikowano
17 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nic nie jest w 100% idealne ale chyba możemy się zgodzić ze STEAM to w tej chwili najbliżej dobrej platformy cyfrowej.

Pomijając wszystkie afery związane z hazardem, tak.

Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Stawiają wszytko na jedna kartę.

Biorąc pod uwagę, że oni tworzą coraz słabsze gry i deweloperzy third party też tworzą słabsze gry to zastanawiam się, kto ma pchać ten wózek?