kanon7 820 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 18 minut temu, galakty napisał(a): Zapas mocy? Gdzie? RockstarGames (GTA VI) - potrzymaj mi piwo
lukadd 3 763 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 7 minut temu, Zhao napisał(a): Tak zapytam w razie czego - nadaje się ten kabel do czegoś czy z marszu od razu trzeba kupić coś lepszego? Zwykły czarny kabelek HDMI. Do konsoli działa, nie ma obowiązku zmieniać na nic lepszego, ale jest dość krótki i po prostu zwykły czarny więc można sobie zmienić na lepsiejszy czy dłuższy. 1
azgan 1 860 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca W dniu 18.07.2026 o 13:32, sideband napisał(a): Gry sprzedają sprzęt będziesz chciał pograć będziesz musiał kupić konsole. Nie licząc wałów z cenami wersji elektronicznych to płyty to sobie można kant...... jak pisałem wiele gier i tak wymaga ściągania danych z internetu by pograć. To nie te czasy wkładasz płytę i grasz Poza tym przypominam PS5 jest złamana PS6 też złamią Jak PS5 jest złamane a pudełek nie będzie to będzie "darmowe" granie zamiast taniego 😉
galakty 5 169 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 1 godzinę temu, kanon7 napisał(a): RockstarGames (GTA VI) - potrzymaj mi piwo Pozyjemy zobaczymy.
azgan 1 860 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca W dniu 17.07.2026 o 10:53, Geble napisał(a): W ME pod korek Obstawiam, że jeśli ewentualnie wyjdzie jakieś potwierdzenie, że GTA VI jakimś cudem jedynie na PROsiaku będzie próbować osiągnąć 60 FPS to wtedy może dojśc do sytuacji jak z napędami "Piękna" cena 🫣🙃 2
lukadd 3 763 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) No i wszystko wygląda na to, że będzie tylko drożej BF, święta, GTA VI. Ceny pamięci i dysków kosmos. Sam dysk 2TB obecnie nvme szybki to 1/3 wartości PS5 pro w detalu 1 godzinę temu, kanon7 napisał(a): RockstarGames (GTA VI) - potrzymaj mi piwo Stawiam, zwykłe PS5 30fps. PS5 pro jakieś elementy RT, kapkę wyższa rozdziałka i szansa na tryb 40fps Edytowane 19 Lipca przez lukadd
azgan 1 860 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca @lukadd To jest chore. Ja swoje PS4PRO sprzedałem za 1800 zł z grami przed premierą The Last of Us Part II i kupiłem nowiutkie PS5 z napędem na premierę za 2399 zł i ograłem TLoU2 już po premierze w 60k/s. Ceny PS6 to będzie kosmos z 6 koła jak nic a PS6PRO pewnie z 7 jak nie lepiej. 23 godziny temu, hwdp43 napisał(a): Dokup sobie naped do tego gta Można 😉?
galakty 5 169 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 7 minut temu, azgan napisał(a): To jest chore. Ja swoje PS4PRO sprzedałem za 1800 zł z grami przed premierą The Last of Us Part II i kupiłem nowiutkie PS5 z napędem na premierę za 2399 zł i ograłem TLoU2 już po premierze w 60k/s A ceny PC? DDR5? GPU to co? Telefony? Wszystko zdrożało, po prostu konsolowcy żyją starą konsolą sprzed wielu lat i nie znają rynku. 1
kanon7 820 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) 4 godziny temu, lukadd napisał(a): Stawiam, zwykłe PS5 30fps. PS5 pro jakieś elementy RT, kapkę wyższa rozdziałka i szansa na tryb 40fps Na logikę tak, ale ja będę jeszcze naiwny (nadzieja matką głupich) że zgodnie z przeciekami - czemu R* nic nie podał o ps5 pro enhanced - bo niby nadal pracują nad 60 fps dla XSX, PS5 i PS5 Pro + testują możliwość 60 fps XSS wraz z grupą oddelegowanych deweloperów z M$. O ile z tym XSS to myślę na testach zakończą, o tyle osobiście daje duże szanse na 60 fps (jako opcja) dla XSX, PS5 i PS5 Pro. A czy wyjdzie 60 fps na premierę? później? tylko Pro? to dowiemy się za kilka miesięcy. BTW. Ta letnia ofensywa reklamowa GTA VI na razie TT wychodzi jak w Polsce letnia pogoda 3 godziny temu, azgan napisał(a): Ale tutaj widać że to podróbka, ponieważ mamy plakat, ale nie ma... mapy a mapa zawsze w pudełku była Edytowane 19 Lipca przez kanon7
lukadd 3 763 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 36 minut temu, kanon7 napisał(a): BTW. Ta letnia ofensywa reklamowa GTA VI na razie TT wychodzi jak w Polsce letnia pogoda Oni zawsze tak. Nie wychylają się i materiałów jak kot napłakał dają, trzymają w napięciu. No i przy okazji ograniczają do minimum ryzyko leaków.
azgan 1 860 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca To już 6 lat a nadal zachwyca Zdecydowanie zabrakło więcej takich bangerów w tej generacji
lukadd 3 763 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 10 godzin temu, azgan napisał(a): Zdecydowanie zabrakło więcej takich bangerów w tej generacji Tak naprawdę to TLoU2 to gra z PS4, później ulepszona do PS5 i później PC. Ale ogólnie tak, giera jest świetna pomimo narzekania części społeczności na to jak ND poprowadziło fabułę 2
azgan 1 860 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, lukadd napisał(a): Tak naprawdę to TLoU2 to gra z PS4, później ulepszona do PS5 i później PC. Ale ogólnie tak, giera jest świetna pomimo narzekania części społeczności na to jak ND poprowadziło fabułę Dla mnie tytuły ponadczasowe i wyprzedzające swoje czasy. Wracam do nich i posiadam w kolekcji w bibliotece PlayStation oraz Steam zresztą mam wszystkie (prawie) gry od Sony również na PC Edytowane 20 Lipca przez azgan
sideband 3 101 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca W dniu 19.07.2026 o 16:14, azgan napisał(a): Jak PS5 jest złamane a pudełek nie będzie to będzie "darmowe" granie zamiast taniego 😉 I "kopie zapasowe" nagle nie znikną 1
ODIN85 4 926 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca https://ithardware.pl/aktualnosci/gracze_pogrzebali_plyty_ps5_duzo_krzycza_malo_kupuja-52665.html
slafec 76 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca A ile blockbusterów mieliśmy w 2026 roku? Jeszcze przypomnę o RE Requiem i ogromnych problemach z dostępnością pudełek w czasie premiery.
lukadd 3 763 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Prawda jest tylko jedna. Część graczy obudziła się z ręką w nocniku. Gdzie płytki od lat już odchodzą niestety do lamusa i to było widać od dawna, szczególnie od czasów Covida. I żadne memy i wycieki z przed kilku lat tego nie zmienią. Gamestop UK/Irlandia, Szwajcaria, Austria itd. pozamykał swoje sklepy. Wisienką na torcie było zamknięcie ostatnich sklepów z grami w pudełkach na największym gamingowym rynku w Europie czyli w Niemczech na przełomie 2024/2025. Gdyby gracze faktycznie tak chętnie kupowali te płytki to dalej by te sklepy istniały, dalej by zarabiały i funkcjonowały w starym stylu.
Phoenix. 7 022 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Gracze sami sobie tak wybrali a teraz placz 1
slafec 76 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca W Europie pudełka sobie radzą znacznie lepiej. Za wcześnie na całkowite porzucenie płyt.
Phoenix. 7 022 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca (edytowane) Raport jest z 2025r, mamy 2026, a cyfryzacja postepuje i do 2028 jeszcze wzrosnie jak co roku Edytowane 21 Lipca przez Phoenix. 1
lukadd 3 763 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca (edytowane) Hiszpania i Włochy mocniej się trzymają te resztki sklepów z grami w pudełkach, ale to też przez to, że się mocno przebranżowiły, poszli dodatkowo w retro, figurki, gry planszowe więcej opcji zamówień online i rozbudowę systemu online. Całościowo jest lipa i rynek pudełek upada już od wielu lat. A zasługa jest wyłącznie graczy, którzy jako całość po prostu coraz rzadziej sięgają po pudełka. Jeszcze w latach 2000-2015 sam chodziłem do sklepów typu gamestop i to regularnie, czasami nawet co weekend zaglądałem przy okazji co jest na półkach przechodząc obok sklepu. Po 2015 w zasadzie to na palcach 2 rąk chyba mogę policzyć moje wizyty w tego typu sklepach, byłem dosłownie kilka razy . Tak samo ma 99% moich znajomych. Edytowane 21 Lipca przez lukadd
Phoenix. 7 022 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Dzisiaj i tak majac nawet pudelko trzeba sciagac gre z neta wiec jak dla mnie fizyczne wersje moga nie istniec
Reddzik 3 899 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Pudełka są tańsze niż te 300zł za premierę za grę w cyfrze. Nie tylko z rynku wtórnego ale nawet w sklepach są lepsze ceny i częstsze promocje na pudełka niż w oficjalnym sklepie na cyfry. Tu 50zł, tam 30zł tam 100zł taniej, to potem robi się kolejna gra. Tak jesteśmy skazani na jeden sklep i wolę Sony za ile co sprzeda i kiedy będzie promo. Nie raz promocja na święta czy na black friday a ceny potrafią być wyższe niż sprzed kilku lat- mowa o starszych grach ale i nowe też mają podobnie. Używam tej strony do sklepu Sony, to widzę historię cen jaka była, widać te "promocje" https://psprices.com/region-pl/index Dla porównania monitoring cen Nintendo, niby teraz jest letnia wyprz, a gry Nintendo bez promocji chcesz? to płać w pełnej cenie. Ot cała filozofia. https://www.dekudeals.com/ 2
galakty 5 169 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 8 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Dzisiaj i tak majac nawet pudelko trzeba sciagac gre z neta wiec jak dla mnie fizyczne wersje moga nie istniec Obecnie jedyna zaleta to niższa cena i możliwość odsprzedaży. Nic więcej.
Phoenix. 7 022 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 7 godzin temu, Reddzik napisał(a): Pudełka są tańsze niż te 300zł za premierę za grę w cyfrze. Nie tylko z rynku wtórnego ale nawet w sklepach są lepsze ceny i częstsze promocje na pudełka niż w oficjalnym sklepie na cyfry. Tu 50zł, tam 30zł tam 100zł taniej, to potem robi się kolejna gra. Tak jesteśmy skazani na jeden sklep i wolę Sony za ile co sprzeda i kiedy będzie promo. Nie raz promocja na święta czy na black friday a ceny potrafią być wyższe niż sprzed kilku lat- mowa o starszych grach ale i nowe też mają podobnie. Używam tej strony do sklepu Sony, to widzę historię cen jaka była, widać te "promocje" https://psprices.com/region-pl/index Dla porównania monitoring cen Nintendo, niby teraz jest letnia wyprz, a gry Nintendo bez promocji chcesz? to płać w pełnej cenie. Ot cała filozofia. https://www.dekudeals.com/ Ja prawie nigdy nie kupuje gier na premiere bo sa po prostu drogie, a na konsole sa tez promocje, zreszta takim jakim Ty jestes klientem dla sony kupujacym tyle co nic wiec chyba najmniej powinienes sie przejmowac cenami gier Godzinę temu, galakty napisał(a): Obecnie jedyna zaleta to niższa cena i możliwość odsprzedaży. Nic więcej. Ja tam lubie miec w bilbiotece gre ktora kupilem wiec odsprzedaz mnie nigdy nie interesowala.
Rekomendowane odpowiedzi