Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 24.07.2026 o 20:55, lukadd napisał(a):

W prosiaku te 2TB jeszcze od bidy ujdzie, ale co mają powiedzieć ci z 825GB dyskiem gdzie na gierki zostaje z 600GB :E 

Ja do swojego ps5 niedługo po premierze wpakowałem 2tb nvme i problem z bani ;)

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano

Nic nowego w tym materiale, w gorącym ostatnio temacie. Statystyki sprzedaży gier skrojone pod tezę, ale nadal cyfra jest w przewadze. Pudełko można odsprzedać, cyfra zostaje na twoim koncie, nawet nie na zawsze - do momentu w którym będzie dostępna na serwerach. Jedyny ciekawy wątek to właśnie kwestia licencji i ewentualnej archiwizacji gier, jeśli miałaby ona zniknąć z oficjalnych serwerów. Na nic tutaj bym nie liczył, można danej gry nie deinstalować i trzymać na dysku. Zrobisz to, tracisz ją bezpowrotnie. Wątpię żeby Sony miało coś innego do zaproponowania na tej płaszczyźnie. 

Opublikowano
W dniu 24.07.2026 o 20:55, lukadd napisał(a):

W prosiaku te 2TB jeszcze od bidy ujdzie, ale co mają powiedzieć ci z 825GB dyskiem gdzie na gierki zostaje z 600GB :E 

Casual ODIN powinien napisać, że to dużo. I miałby rację.

Gram po 4-5 h dziennie (no teraz mniej bo rower) i nigdy nie zająłem 600 GB, max ze 400. Gry mają zwykle po 1-10 GB, a większe 50-100. Gdy kończę to kasuję i tyle. I nie wracam. Jedną można trzymać dłużej do online, na więcej nie ma czasu mając 4-5 h.

W dniu 25.07.2026 o 00:09, Winter napisał(a):

Życzę im takiej awarii na premierę GTA6. Ale by było :E

Szanse z 95%, to będzie automatyczny atak DDOS, nie tylko hakerów, ale zwykłych ludzi. Grając kiedyś w Hitmana przez 3 dni po premierze nie dało się grać online - wymagane do singla (i po premierach kolejnych odcinków) i to nie jedyna gra. W przypadku GTA6 rzuci się z 10 mln ludzi by ściągnąć pewnie po 200 GB.

• Like 2
Opublikowano
W dniu 24.07.2026 o 09:14, Kadajo napisał(a):

Firma zachowuje się antykonsumencko, kupmy więc jej konsole aby jeszcze więcej zarobiła  ... LOL

Nic dziwnego że giereczkowo idzie na dno :hihot:

Za mną zaczęło chodzić ps5, ale głównie przez to ogłoszenie o przejściu na cyfrę, a tak to prawdopodobnie ostatnia konsola stacjonarna z napędem. 

"Miało" być ps6, ale patrząc na to wszystko i jak z dnia na dzień rośnie cena nawet takiego slima to... Zastanawiałem się jeszcze nad zestawem z gta6, bo ps4 też w takim kupiłem (z gta5), ale do listopada to taki zestaw będzie już chyba za 4 tysie :bandyta:

Opublikowano (edytowane)

To, że jest środek lata, środek sezonu urlopowego, konsole wychodzą ze sklepów jak świeże bułeczki i tylko drożeją to nie wróży dobrze na jesień gdzie to dopiero faktycznie sezon na granie się rozpoczyna i premiera GTA w listopadzie :E 

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, azgan napisał(a):

Normalne ceny to były na start PS5 gdzie dałem 2399 zł

I tak i nie :E Inflacja trochę namieszała.

2400pln w 2020 roku było warte tyle co dziś ~3500pln. Czyli realnie w stosunku do zarobków i inflacji dzisiaj wychodzi niby nawet taniej jeszcze mimo podwyżek :E 

Ogólnie crazy czasy, wszystko zapierdziela, a pieniądz tylko traci na wartości leżąc. 

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2
Opublikowano

Dawno mnie tu nie było. A, że ostatnio wyszło pewne poruszenie to przypomniało mi się, że już 2 lata temu przewidziałem przyszłość...to tak dla przypomnienia :E 

W dniu 17.11.2024 o 21:25, Gronek31 napisał(a):

AP1GczO9S-2USr_BVyvQ_yNUrcnZjeUT0htApGXL

Opublikowano
8 godzin temu, lukadd napisał(a):

Ogólnie crazy czasy, wszystko zapierdziela, a pieniądz tylko traci na wartości leżąc. 

A z tym to się zgadzam 🙄👍

W dniu 24.07.2026 o 21:10, Strilok napisał(a):

Ale Sony się ora coraz bardziej swoimi decyzjami. Awaria piękna! Firma do zaorania i tyle ;)

Ludzie: Chcemy płyt

Sony odp. O.K no to macie XD