Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ja jej nie dostrzegam. Uważam, że granie w 4K jest przereklamowane, nieopłacalne na rzecz wydajności. 1440p to dla mnie "sweet spot". 

49 minut temu, Jaycob napisał(a):

Obecnie na PC podłączonym pod 65" C3.

Jak się gra z DLSS-Q to też jest to 1440p i oszukane 4K* 😉

Opublikowano

Kontroler prawie za połowę ceny zwykłej wersji konsoli, z baterią słabszą niż podstawowy Dual Sensie (a już tam jest kiepsko). Z masą ficzerów, które brzmią dobrze na papierze, ale niekoniecznie człowiek będzie z nich korzystać. Oczywiście, znajdą się chętni i na to, ja dla takiej sumy znalazłbym znacznie lepsze zastosowanie. Zwykły kontroler jest bardzo dobry.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, SethJames napisał(a):

Oceniasz jakosc po skompresowanym materiale z yt? Jest duza rozniac pomiedzy natywnym 1440p a 4k bardzo duza

Czy to na 55 oledzie czy 65 qd oledzie, czy nawet 42 oledzie, I nietrzeba siedziec polmetra od ekranu.

Różnica jest kolosalna ale to naprawdę trzeba być matolkiem żeby oceniać rozdzialke na skompresowanym materiale z YT 🤣

2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Serio? Dla mnie nie ma tak dużej różnicy. Poza oczywistym spadkiem klatek. :E

To jesteś ślepy albo nie widziałeś serio prawdziwej rozdziałki bo jest przepaść i to na każdym ekranie. 

W dniu 12.11.2024 o 14:56, Phoenix. napisał(a):

i jak juz zamowiles PC?? :lol2:

@voltq jak tam twój PC za 4k? 

1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Ja jej nie dostrzegam. Uważam, że granie w 4K jest przereklamowane, nieopłacalne na rzecz wydajności. 1440p to dla mnie "sweet spot". 

Cześć na  okulistę jeśli nie widzisz tej przepaści a jest ona spora ;) 

Nie wiem, jak z filmami, bo nie oglądam, ale przy grach nie widzę różnić. Tylko taką, że spada mi płynność o jakieś 50%. :E  Widziałem różnice między 1080p vs 1440p, ale 1440p vs 4K już nie. :)

Kiedy to międz. 1440 a 2160 jest większa różnica między 1080 a 1440p 🤣

1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Widać ale nie ma takiej różnicy jak np pomiędzy 1440p a 1080p , a AW w 864p to już kompromitacja

Kolejny ślepy 🤣

Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

Ma ktoś juz te ps5pro? I pograł troche na nim zeby powiedziec jaka jest roznica?

Ma ma 😎

59 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Mam już dwa pady, a warto brać Edge?

Nie, przecież ten pad to straszny kicz za tą kasę.

• Confused 1
Opublikowano
43 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

To jesteś ślepy albo nie widziałeś serio prawdziwej rozdziałki bo jest przepaść i to na każdym ekranie. 

43 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Cześć na  okulistę jeśli nie widzisz tej przepaści a jest ona spora ;) 

Cóż mogę powiedzieć. Ty widzisz, ja nie. :E

Tak się składa, że byłem jakiś czas temu i z moim wzrokiem jest wszystko w porządku. :)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Tak mi się skojarzyło.:D

Pograł, pograł, kilka stronę wcześniej pisali.  DF zrobiło także materiał, w którym mówili o 35% przyroście wydajności.

aha no ok, bo tutaj widzę głównie dywagacje :P mało kontentu a to z DF to juz widziałem. PS5pro i relacje uzytkownikow w sumie istotniejsze niz recka jakas tam. Tak samo wiesz jak ogladalem recenzje kiedys kierownic ludzi co nie umieja jezdzic xD no kurde co innego jak jakis pros robi recenzje i porownuje, co innego jak postronna osoba np. z forum i mowi czym to sie je czy tak na prawde warto, a co innego jak robi to duzy serwis. Fajne tam niekiedy niuanse maja, ale ogolnie to troche inaczej niz recenzja forumowicza np

Opublikowano
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Serio? Dla mnie nie ma tak dużej różnicy. Poza oczywistym spadkiem klatek. :E

75" z ~2.8m. Różnicy w ślepym teście pomiędzy 1440p a 4K raczej bym wytypował. Wzrok mam całkowicie w normie. Cóż może to i dobrze, nie muszę sobie wmawiać że potrzebuje 4K za wszelką cenę :)

Opublikowano

W UK Argos opuscil cene pro do 659f z 699f sugerowanej, czyżby konsola stala w ilościach hurtowych i starają się pobudzić sprzedaż ?

Ciekawe..

Panowie nie ma co się droczyć, jak ktoś nie widzi różnicy pomiędzy 1440p a 4k to tylko się cieszyć, czasem sam chciałbym żyć w takiej nieświadomości :D. Jak wydadzą PS5 Pro MAX te ich 32 TF to biorę w ciemno jestem targetem widzę wszytkie niuanse.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Mogliby do Pro go dawać w standardzie.

Zdecydowanie nie, miałem okazję pograć na tym padzie i jego funkcje dla normalnego gracza są totalnie bezużyteczne, a cena jest z tyłka. Kumpel ma, zapalony CoDziarz online więc tam korzysta z jego dobrodziejstw. Do normalnego grania nie ma kompletnie sensu. 

• Upvote 1
Opublikowano

Fajnie, ale złożył PC z używanych części od różnych dostawców, ignorując koszty przesyłki, dodatkowo z lewym kluczem Windowsa za 10$. Nie wliczył m+k. I wciąż część gier nie wyglądało lepiej od PS5 Pro.  To ma być uczciwe porównanie?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Branie uzywek pod uwage w skladaniu lepszego kompa od Pr0 to bez sens

Stacjonarka nowa za 4,5 k co bedzie miala do zaoferowania ? Do tego system +500 zl i wychodzi 5k

Dodawanie do kosztu klawy + myszki troche bez sensu, ale niech bedzie, +200zl przy tym budzecie to i tak malo znaczace

Czyli w sumie mamy 5200 zl vs pro 3,5k (z napedem, podstawka pewnie wyszlo by z 4,200-4,5 klocka) wiec mocno zblizamy sie do kosztu dobrego/optymalnego PC, i tak patrzac na to wszystko z boku to PCty jeszcze nigdy nie byly w tak dobrej pozycji oplacalnosci w stosunku do ktorejs z konsol, nie wspominajac juz o "niedostepnych" grach ktore wlatuja coraz szybciej...

PS: osobiscie ostatnimi czasy laptop o ktorych nigdy nie myslalem i nie bralem pod uwage, wyleczyly mnie ze stacjonarki, bo raz ze wygoda i zajmuje malo miejsca, w stricte PCtowe tytuly gra sie na tym dobrze, a jak trzeba cos innego pod pada to latwo idzie to podpiac pod tv i elo

Wiec w ogolnym rozrachunku wolalbym do ceny pro dolozyc 2 kola i wziasc lapka, nawet gdyby mial byc slabszy 

Edytowane przez Amphilyon
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Wszyscy doliczaja te 500zl do windowsa ale abonamentu do konsoli juz nikt. Ja rozumiem ze mozna nie korzystac z abonamentu ale wiekszosc ludzi pogrywa w multiplayery jak fifa, cod, minectaft lub inne. Wypada doliczyc abo by miec pelnowartosciowe urzadzenie, a nie kastrata do grania tylko offline lub F2P. Przeciez taki abonament do konsoli na 3-4 lata jej zycia to kolejny 750zl-1000zl.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Amphilyon napisał(a):

Dodawanie do kosztu klawy + myszki troche bez sensu,

Dlaczego? Wciąż sporo rzeczy musisz ustawić za pomocą myszki i klawiatury. Poinstalować sterowniki/programy/wejść do biosu.

13 minut temu, Amphilyon napisał(a):

Czyli w sumie mamy 5200 zl vs pro 3,5k (z napedem, podstawka pewnie wyszlo by z 4,200-4,5 klocka)

Jak już wliczasz koszt napędu do konsoli, to należałoby wliczyć koszt napędu do PC.  Uprzedzając argument, że na PC masz tylko cyfrę to na Pro także, więc napęd nie jest potrzebny.  Tak samo podstawka. Chyba, że ze względów estetycznych.

4 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Wszyscy doliczaja te 500zl do windowsa ale abonamentu do konsoli juz nikt. Ja rozumiem ze mozna nie korzystac z abonamentu ale wiekszosc ludzi pogrywa w multiplayery jak fifa, cod, minectaft lub inne.

Ostatnio czytałem, że jednak większość graczy woli grać w SP niż MP. 

Windowsa musisz mieć, abo nie jest mi potrzebne jeśli nie gram w MP. Zresztą nawet cześć gier działa bez abonamentu. :) 

• Confused 1
Opublikowano
56 minut temu, Jaycob napisał(a):

Fajnie, ale złożył PC z używanych części od różnych dostawców, ignorując koszty przesyłki, dodatkowo z lewym kluczem Windowsa za 10$. Nie wliczył m+k. I wciąż część gier nie wyglądało lepiej od PS5 Pro.  To ma być uczciwe porównanie?

Właśnie o to chodzi że bieda straszna taki PC i lepiej od tego PS5 PRO nie zawsze jest a nawet potrafi wyglądać i działać to gorzej 🤭

• Confused 1