Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@azgan trzeba podchodzić zdroworozsądkowo, a tutaj fanatycy Sony najpierw krzyczą i wyzywają że inni nie kupują konsoli a teraz mi się dostało bo kupiłem podstawkę w cenie 16 zł a napęd w cenie 650 zł, gdzie ceny są dużo wyższe i dostępność ograniczona 

P.s sprawdzałem dziś promocje na Sony store i nie ma takich przecen jak na steam epic gog itd , już pomijam te keyshopy które są jeszcze tańsze 

Opublikowano
48 minut temu, ntt_system napisał(a):

Czyli z urzadzenia dla nikogo bo innaczej tego nie nazwie zrobia troszke lepsze urzadzenie dla nikogo, ciekawe kiedy dadza opcje zeby nie trzeba bylo wchodzic do konsoli i wylaczac HDR przez wlaczeniem bo to cos nie obsluguje HDR i nie kazda gra sobie z tym radzi  oraz kiedy naprawia baterie, ktora sie rozladowuje sama jak urzadzenie jest wylaczono. Do tego totalnie zamkniety system gdzie na kiblu nawet YT nie odpalisz nie wgrasz natywnej apki :D

• Like 1
Opublikowano

Ja kupię pro jak za konsole i napęd będą wołali 3,5k za więcej nigdy. Czyli, może wcale hehe. Ktoś liczył ile dokładnie jest exów na ps5, ale nie remasterow itp tylko nowe wydania?

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Skitter napisał(a):

Ja kupię pro jak za konsole i napęd będą wołali 3,5k za więcej nigdy. Czyli, może wcale hehe. Ktoś liczył ile dokładnie jest exów na ps5, ale nie remasterow itp tylko nowe wydania?

Koło 12? A ulepszonych gier do ps5pro ma byc okolo 50. Ale to sie moze zmienic 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Kowal_ napisał(a):

To też były skalperskie ceny, za chwilę wrócą do sklepów, będzie tego w opór i będą po 500zł. A skalperzy z olx zostaną z napędami, których nikt nawet za 500zł nie kupi.

Naprawdę, nawet nie próbuj tego usprawiedliwiać. Typowy obraz hejtera, który i tak kupi. Dziesiątki postów narzekań na cenę, a już dołożyłeś do ceny 150zł :lol2:

Właśnie zostały tylko dwa nowe napędy a było 5 na OLX 

Screenshot_2024-11-20-01-08-28-982_com.android.chrome-edit.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, voltq napisał(a):

Właśnie zostały tylko dwa nowe napędy a było 5 na OLX 

Screenshot_2024-11-20-01-08-28-982_com.android.chrome-edit.jpg

W uesej sklepy niektore maja napedy za 79$ w jukej z reguly to jest stopałnds. Zdaje sie, że rzeczywiscie ktos tutaj sporo tych napedow wykupil. Bo tam na wiekszych rynkach one sa. Myśle, że to tylko kwestia czasu zanim konsolka zjedzie do ceny 2500zl napedy beda po 300zl. Bo 79$ to 237zl+15% to nawet nie. Wiec warto poczekać, w interesie sony jest zeby ludzie kupowali prosiaki.

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano (edytowane)

@maxmaster027

W USA są inne ceny , bierz ceny z Europy Niemcy Holandia itd i porównuj z polską nawet konsola masz 700 dolarów a w Europie 800 euro

Wg ceny premierowej i aktualnej ps5 slim z napędem jest tańsze o 100 zł a jest "blackweek" czyli jakieś 25 euro

Cena premierowa to 550 euro a aktualnie to 525 euro

Napęd to 100 funtów czyli jakieś 525 zł czyli cena 499 zł wg mnie jest do osiągnięcia jak Sony przestanie specjalne wstrzymywać produkcję 

Więc bundle 3799-3899zl za rok ?

Jak się w czymś mylę to mnie poprawcie

Edytowane przez voltq
Opublikowano
18 minut temu, voltq napisał(a):

@maxmaster027

W USA są inne ceny , bierz ceny z Europy Niemcy Holandia itd i porównuj z polską nawet konsola masz 700 dolarów a w Europie 800 euro

Wg ceny premierowej i aktualnej ps5 slim z napędem jest tańsze o 100 zł a jest "blackweek" czyli jakieś 25 euro

Cena premierowa to 550 euro a aktualnie to 525 euro

Napęd to 100 funtów czyli jakieś 525 zł czyli cena 499 zł wg mnie jest do osiągnięcia jak Sony przestanie specjalne wstrzymywać produkcję 

Więc bundle 3799-3899zl za rok ?

Jak się w czymś mylę to mnie poprawcie

aha https://www.eurogamer.net/best-playstation-5-deals 

379Ł 389E, takze promki byly trzeba tylko poczkeac.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 9.11.2024 o 08:29, kanon7 napisał(a):

Może trochę odbiegam od tematu, ale doradźcie jakieś słuchawki bezprzewodowe :E 

- do PS5 + PC - obowiązkowo 

- były wygodne 

- musi być mikrofon 

- cena do 300 zł 

- najlepiej jak by było połączenie Bluetooth / 2.4ghz bez używania nadajnika USB-a z zestawu - da radę? Czy wszystkie wymagają nadajnika zamontowanego? 

PS. Oryginalne PlayStation Pulse 3D, są w ogóle warte brania pod uwagę? 

Chyba warto dołożyć

https://www.x-kom.pl/p/1243235-sluchawki-bezprzewodowe-steelseries-arctis-nova-5.html

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, voltq napisał(a):

Obserwowałem ostatnie kilka dni Allegro/Amazon/olx/eBay/Ali/sklepy i stwierdzam że jak tylko coś się pojawiło to odrazu schodziło ceny widziałem od 900 do 1200 zł...

Weź już nie kłam, że cokolwiek obserwujesz, https://www.olx.pl/d/oferta/naped-optyczny-ps5-pro-playstation-5-disc-drive-CID99-ID125BLM.html

Ten skalper, od tygodni zszedł już z ceny z 1200 na 900 i dalej nikt tego kijem przez szmatę nie chce, cały czas wrzuca nowe ogłoszenie żeby było u góry. Jakby schodziły dawno by już to posprzedawał i nie musiałby zejść 3 stówy z ceny.

Opublikowano (edytowane)

Recenzje mowia ze to colisto mega slabe, na necie mieszane opinie, wiele mowi ze gra niedoceniona. Jakie wasze zdanie? Testowal juz ktos wersje z pro? Widze ze jest na ladies promce w psn do jutra I sie zastanawiam czy nie wziac

Czytalrm opinie ze kros po colisto na pro odpalil remake the last of us q czyli natywnego nextgena I ciezko bylo patrzec bo colisto na ue4 tak wysoko poprzeczke zawiesilo

Edytowane przez SethJames
Opublikowano

Mi się Callisto podobało, co prawda gameplay odtwórczy i średni, ale ciekawa fabuła i design gry robi fajne wrażenie, ja lubię takie klimaty więc ocenę stawiałbym większą niż w recenzjach. Jeśli ktoś tych klimatów nie lubi to może mu średnio siąść. 

39 minut temu, Phoenix. napisał(a):

@voltq Tak z ciekawosci zapytam, dostaniesz od goscia paragon ze sklepu za ten naped zeby realnie zoabaczyc za ile on go kupil ??

Pytanie czy w ogóle cokolwiek dostanie, ten koleś wysłał napęd już pięciu osobom, a ponoć miał dwa 😅

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, lukadd napisał(a):

Bo jak Sony zacznie maczać paluchy w ich projektach to dostaniemy Rainbow Soulsy :E

O jakość przyszłych gier FS bym się wtedy nie martwił (a może byłoby nawet lepiej, gdyby któreś ze studiów PS dało im silnik i zaoferowało wsparcie). Jak na razie dzięki współpracy obu firm powstał gatunek soulslike (Demon's Souls) i dostaliśmy najlepszą grę soulsborne (Bloodborne).

Sony już teraz ma kilkanaście procent udziału i pewnie może w jakimś stopniu maczać palce. Po całkowitym przejęciu podjęliby pewnie bardziej radykalne kroki i zaczęli ograniczać dystrybucję gier na PC, NS i Xboxa. To byłoby bardziej dotkliwie dla graczy.

Opublikowano
11 godzin temu, voltq napisał(a):

@azgan trzeba podchodzić zdroworozsądkowo, a tutaj fanatycy Sony najpierw krzyczą i wyzywają że inni nie kupują konsoli a teraz mi się dostało bo kupiłem podstawkę w cenie 16 zł a napęd w cenie 650 zł, gdzie ceny są dużo wyższe i dostępność ograniczona 

P.s sprawdzałem dziś promocje na Sony store i nie ma takich przecen jak na steam epic gog itd , już pomijam te keyshopy które są jeszcze tańsze 

Nie dobijaj gwoźdźi do własnej trumny :E 

Po 1. - po ki grzyb Ci ta podstawka :E konsola stoi pionowo bez napędu jak złoto. Ja druknąłem na szybkości wczoraj, żeby sprawdzić czy projekt jest ok - nawet mi się specjalnie z podstawką nie podoba ten sprzęt :E więc stoi bez jak stała wcześniej

po 2. - nikt nie krzyczał i wyzywał, jak coś to pieniacze od budowy PC i PSSR mieli tutaj gównoburze, jak to wszyscy powinni teraz na streamie swoje kupione PS5 Pro spalić lub porąbać w imię rewolucji :E 

po 3. - napęd kupiłeś od skalpera, bo cena jest wyraźnie zawyżona od MSRP w PL (549 lub 599 z tego co pamiętam), który korzysta na fakcie, że *być może* ma sprzęt deficytowy a chodliwy. Ciekawe jak z GW? Pewnie brak :E Poza tym, zarzekałeś się że nigdy więcej, a jednak wsparłeś szemrany biznes w najdurniejszy z możliwych sposobów. Źle nikomu nie życzę, ale ciekawi mnie czy faktycznie przyjdzie paczka z napędem i czy kurier pozwoli Ci odpakować - bo wcale nie musi tego robić.

po 4. - o cenach też już czytaliśmy 1000000x i kolejna przypominajka nie zmieni tego stanu rzeczy :E więc po co nabijać?

Gdzie tutaj podejście zdroworozsądkowe ? 

Opublikowano
3 godziny temu, azgan napisał(a):

i 8K* :E

Może być. Ale akurat ta gra była na ps5 abonament gratis, i potem ja EPIC dal w ktoryms tygodniu gratis do wzięcia. No i masakra, na PC to działa 5x szybciej. A przy wlaczeniu RT chyba 10x wiecej FPS...także tutaj pro za wiele nie zmieni. Na PC tez mozesz grac w 8k w te gre. Jeśli tylko masz oczywiscie do tego TV/Monitor

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

SH2 Remake DF Patch analysis

DF podrzuciło wczoraj dokładniejszy film, w skrócie:

- skopane cienie na roślinności, 

- skopane odbicia lumen

- skopane wygładzanie krawędzi

- sztywne rozdziałki 900p i 1080p dla trybów

+ prawie idealny framerate quality

+ prawie idealny framerate perf w pomieszczeniach, mieszczący się w vrr na zewnątrz

+ ostrzejszy obraz dzięki PSSR

+ ciut wyższe ustawienia niektórych efektów, np mgły

+ sztywne rozdziałki 900p i 1080p? :E - wydaje mi się, że dla UE5 i Zenka2 to będzie chyba taki sweet spot z PSSR, pod warunkiem że ogarną na tyle żeby wyeliminować te artefakty rekonstrukcji

Co ciekawe, gra najlepiej działa na wersji 1.00 czyli z TSR/ dynamiczną rozdziałką - zero problemów z odbiciami, wyższy framerate. Czyżby znowu jakiś stary build PSSR ?? :E 

Ma co bloober robić, szczególnie z tymi f@ckupami  z odbiciami i roślinnością :E 

EDIT:

Ktoś ma jakieś info kiedy czarnopiątkowe deale na PSN wskakują?

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Qrdello napisał(a):

czy kurier pozwoli Ci odpakować

Poki nie podpisze i nie zaplaci to nie pozwoli, przeciez do sprawdzania paczek sa specjalne platne uslugi. A jesli bedzie cos nie tak to i tak kurier ma na to wywalone, a oszustwo i tak trzeba zglosic na policje. Dlatego najlepiej brac przesylki olx bo za pobraniem to zadna forma zabezpieczenia.

@Qrdelloten patch co mial naprawic PSSR czy jeszcze jakis przed ??

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1