Nie ,nie. Te patrioty mają chyba gorszy bin niż randomowe lexary 6400cl32. Po sn wychodzi że to pierwszy wypust 8000mhz, może pakowali w nie co mieli, bo wtedy to praktycznie nikt nie ogarnął 8000mhz. Dałbym sobie rękę uciąć, że xmp niestabilne jest totalnie. Chyba że na 1.55v :). A chce ram teraz z dobrym radiatorem oe, bez kombinacji i z odblokowanym napięciem na asrocku... Więc wszystko na renesasie odpada, richtek chyba pozostaje. Systemu nie dało się oszukać. Zapisałem profil z patriotów, wczytałem na oe hynixie, patrzę napięcie 1.5v, ale płyta nie chce bootować, do czasu jak nie zrzucę napięcia na 1.43v w bios co daje okolice 1.395-1.4v pod windowsem. Do 8000mhz to jest na prawdę bardzo mało.
@Lameismyname Pewnie że do 1440p lepiej będzie jak zmienisz kartę na 4070tis/4080s niż procka. Tak naprawdę żeby wykorzystać potencjał 9800x3d w 1440p to potrzebujesz 4090 albo przyszłych 5080/5090.
Mogłem się pomylić w tej sprawie, wiem że allegro zgłasza każdego kto sprzedał na kwotę większą niż 2000 euro rocznie lub 30 transakcji , chyba do urzędu skarbowego
Ja jeszcze GTA 4 i GTA 5 nie przeszedłem
Rekomendowane odpowiedzi