Elvis79 56 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Prosiak za 3299zl https://mediamarkt.pl/pl/product/_konsola-sony-playstation-5-pro-2tb-1485322.html 1
Henryk Nowak 65 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Elvis79 napisał(a): Prosiak za 3299zl https://mediamarkt.pl/pl/product/_konsola-sony-playstation-5-pro-2tb-1485322.html Cena dobra, ale w outlecie można dorwać dużo taniej. Ja kupiłem za 2455zł w opakowaniu zastępczym i z rysą (wg opisu) a w praktyce z odpryskiem na padzie. Przełożyłem napęd z mojej slimki i jestem bardzo zadowolony. Zamówiłem na AliExpress cover plate za 40zł na dziurę po napędzie i pogoniłem starą konsolę za 1300zł. Zmiana na plus, najbardziej podoba mi się dysk 2tb. Pssr wypada różnie, w spidermanie 2 czy the crew jest spora różnica na plus ale w takim silent hill 2 czy avatarze to bardzo na minus jak stanieje poniżej 3k albo uda się wyrwać z outletu to spoko, ale sens wydawania 3,3k I więcej na tę konsolę jest moim zdaniem dyskusyjny. 1
Geble 19 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ja się pytam gdzie są dyski!!!111OneOne. Miały być od ~16 grudnia. Tak wiem, na OLX pełno
Qrdello 178 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Ja wiem, że to niepopularna opinia ale cały czas mam wrażenie, że niedobór napędów skrojony jest pod promki na storze. Ja wiem, że zawsze były promocje i zawsze były prawie back2back czarnopiątkowe, później mikołajkowe i świąteczne - ale jedno drugiemu w mojej ocenie nie przeszkadza. Wręcz skłania się ku temu, że SONY zarobi podwójnie, bo Ci kupujący na promocjach pewnie kupią napęd po świętach jak tylko pojawi się znów w sklepie. I ja tego nie rozpatruję w katogoriach spisku. To zwyczajnie kreatywny sposób na dodatkowy zarobek Sprawdzam BMW po aktualizacji - zdecydowanie najlepszym trybem dla pro jest balanced. 40 fps robi robotę, ale trzeba mieć 120hz matrycę żeby z tych dobrodziejstw skorzystać. Szkoda, że nie pokusili się o zmiany w trybie performance, bo tam najbardziej potrzebne są zmiany i odejście od generatora klatek Zimowa wyprzedaż PSStore Edytowane 2 godziny temu przez Qrdello 1
Reddzik 529 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie ma to jak kupić playa i liczyć na zakup napędu w dobrej cenie, a w najgorszej to za ok 1tyś... Zostaje wam cyfra, która jest dużo droższa niż taka sama gra na płycie. FF Rebirth 200zł jak ja kupiłem dużo taniej na płycie i to nówka w oryg folii. 1
Qrdello 178 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu To raczej kwestia podejścia i priorytetów. Czyt. bardzo indywidualna. Ja jak kupowałem prosiaka to doskonale wiedziałem, że do ferii albo i wielkanocy mam w co grać od wiosny grałem bardzo mało to i do nadrobienia mam chyba z 10 pozycji, z czego większa połowa to w plusie albo premium. Natomiast jak ktoś ma parcie jak na szkło, to faktycznie ma sytuację niezbyt ciekawą Z drugiej strony można na tych promocjach czasem kupić jakąś pozycję po normalnej cenie. Normalna cena to okolice 150-200zł za roczną grę. Tak, pudełko tańsze, ale to wciąż jest dla mnie akceptowalny poziom cenowy za roczną, czasem dwuletnią grę. Z drugiej strony nie mam tendencji do zbrojenia się w gry, więc najczęściej dobre oferty przegapiam i tak 1
DżonyBi 398 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Qrdello napisał(a): Normalna cena to okolice 150-200zł za roczną grę. Mam tak samo i to jest akceptowalny poziom dla mnie. Na steamie tez kupuje cyfry do tej wlasnie kwoty. Natomiast nie mam zamiaru placic 2x tyle za gry premierowe AAA od Sony, wiec naped bedzie mi potrzebny przy kolejnej premierze duzej gry, czyli nieprędko. 1
voltq 302 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 4 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a): Cena dobra, ale w outlecie można dorwać dużo taniej. Ja kupiłem za 2455zł w opakowaniu zastępczym i z rysą (wg opisu) a w praktyce z odpryskiem na padzie. Przełożyłem napęd z mojej slimki i jestem bardzo zadowolony. Zamówiłem na AliExpress cover plate za 40zł na dziurę po napędzie i pogoniłem starą konsolę za 1300zł. Zmiana na plus, najbardziej podoba mi się dysk 2tb. Pssr wypada różnie, w spidermanie 2 czy the crew jest spora różnica na plus ale w takim silent hill 2 czy avatarze to bardzo na minus jak stanieje poniżej 3k albo uda się wyrwać z outletu to spoko, ale sens wydawania 3,3k I więcej na tę konsolę jest moim zdaniem dyskusyjny. To ja przepłaciłem konsola + napęd+podstawka 4166 zł mnie wyszło Skoro są przeceny tak szybko to pro się nie sprzedaję Edytowane 2 godziny temu przez voltq
michaelius33 29 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No właśnie to jest najgorsze w cyfrowych, że przez 99% czasu cena jest z dupy, więc jak chcesz coś pograć to musisz albo przepłacić albo kupować wiadrami na zapas. 1
DżonyBi 398 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 18 minut temu, voltq napisał(a): Skoro są przeceny tak szybko to pro się nie sprzedaję Przeciez napisal, ze z outletu ze sladami uzytkowania i w kartonie zastepczym. Co ma wspolnego jedno z drugim? Bo chyba nie piszesz, ze 3299 zl w Media Markt i te marne 200 ta jakas znaczaca przecena. Tymbardziej, ze w tym samym sklepie byla juz za 3199, ale 300zl dostawales w e-bonie na kolejne zakupy np. na sluchawki, podstawke czy kolejnego pada. Edytowane 2 godziny temu przez DżonyBi
Qrdello 178 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, voltq napisał(a): To ja przepłaciłem konsola + napęd+podstawka 4166 zł mnie wyszło Skoro są przeceny tak szybko to pro się nie sprzedaję Ogólnie lepiej niż 4 Pro, można wyczytać. Natomiast w PL może tak być, że wielkiego ognia na PRO nie ma.
lukadd 458 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Nie ma szału, jedynie premierowo ludzie i skalperzy się trochę rzucili jakby miało zabraknąć. Ale nie zabrakło. Ostatni zarejestrowany tydzień w Japonii przez Famitsu. 1 Switch OLED Model – 47,464 (8,365,460) 2 PlayStation 5 – 39,920 (5,342,900) 3 Switch Lite – 21,012 (6,274,705) 4 Switch – 11,952 (19,975,513) 5 PlayStation 5 Digital Edition – 6,530 (889,921) 6 PlayStation 5 Pro – 3,915 (112,831) 7 Xbox Series X – 1,399 (313,365) 8 Xbox Series X Digital Edition – 990 (11,112) 9 Xbox Series S – 617 (326,761) 10 PlayStation 4 – 52 (7,928,936) Edytowane 2 godziny temu przez lukadd
DżonyBi 398 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Fajnie, tylko lepsze byloby zestawienie tydzien po tygodniu od premiery, zeby zaobserwowac trend bo to, ze sprzedalo sie mniej w ostatnim tygodniu niz w premierowym to nic nam nie mowi. Po drodze byly tez znaczace obnizki zwyklej PS5. Idac tym tokiem myslenia to zwykle PS5 tez sie marnie sprzedaje, a nawet bardzo marnie skoro tak drastycznie obnizyli ceny. Edytowane 1 godzinę temu przez DżonyBi
lukadd 458 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Przecież są tydzień po tygodniu. https://www.gematsu.com/search/Famitsu+Sales Z każdym kolejnym tygodniem sprzedaż PS5 pro w Japonii maleje. Premierowy tydzień było ~78k, kolejny ~14k, następnie 10k itd. obecnie zeszło do 4k Edytowane 1 godzinę temu przez lukadd
DżonyBi 398 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Sprzedaz 18.11.24 – 24.11.24 przed obnizka PS5 i PS5 digital. Sprzedaż 25.11.24 – 01.12.24 po obniżce zwykłej PS5 i PS5 Digital. Sprzedaż 02.12.24 – 08.12.24. Drastyczna obnizka zrobila swoje. Nie wiem jak z napedem w Japonii, ale zwykly digital mimo duzej obnizki dalej nie sprzedaje sie dobrze. Edytowane 1 godzinę temu przez DżonyBi
lukadd 458 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Na PS5 pro nie ma promocji, a jeśli to są malutkie. Ogólnie konsolka dla określonej małej grupy graczy i nie ma co się dziwić, że premierowo było największe zainteresowanie. Według tygodni od premiery sprzedaż w Japonii tak wygląda dla PS5 pro. 1. ~78k 2. ~14k 3. ~10k 5. ~7k 6. ~4k
DżonyBi 398 Opublikowano 57 minut temu Opublikowano 57 minut temu (edytowane) 12 minut temu, lukadd napisał(a): Ogólnie konsolka dla określonej małej grupy graczy Blokuje tylko i wylacznie cena, bo smak na nia ma kazdy. Sa tutaj tacy co jechali po PS5 Pro rowno, ale jak nadazyla sie okazja to kupili, a nawet teraz chwala i widza roznice Juz nie przeszkadza, ze CPU jest hamulcem i nie ma w co grac, bo Sony nie wydaje gier AAA. Edytowane 54 minuty temu przez DżonyBi
J4Z66 11 Opublikowano 53 minuty temu Opublikowano 53 minuty temu Te "pół-generacje" są żartem. A raczej kpiną z graczy.
michaelius33 29 Opublikowano 50 minut temu Opublikowano 50 minut temu 44 minuty temu, lukadd napisał(a): Z każdym kolejnym tygodniem sprzedaż PS5 pro w Japonii maleje. No ale to jest normalne. Jak się nasyci rynek chcących wymienić konsolę na Pro to potem sprzedaż się ustabilizuje na poziomie x procent tygodniowej sprzedaży i tak już sobie będzie pełznąć do końca generacji
lukadd 458 Opublikowano 45 minut temu Opublikowano 45 minut temu 9 minut temu, DżonyBi napisał(a): Blokuje tylko i wylacznie cena, bo smak na nia ma kazdy. Sa tutaj tacy co jechali po PS5 Pro rowno, ale jak nadazyla sie okazja to kupili, a nawet teraz chwala i widza roznice Juz nie przeszkadza, ze CPU jest hamulcem i nie ma w co grac, bo Sony nie wydaje gier AAA. Dla mnie brak gier, które by mnie zainteresowały na premierowe granie PS5 zwykłego też nie mam. Ale miewałem pożyczone na chacie i to mi w zupełności styknęło, aby się zapoznać z tym sprzętem
ODIN85 590 Opublikowano 42 minuty temu Opublikowano 42 minuty temu 14 minut temu, DżonyBi napisał(a): Blokuje tylko i wylacznie cena, bo smak na nia ma kazdy. Sa tutaj tacy co jechali po PS5 Pro rowno, ale jak nadazyla sie okazja to kupili, a nawet teraz chwala i widza roznice Juz nie przeszkadza, ze CPU jest hamulcem i nie ma w co grac, bo Sony nie wydaje gier AAA. To samo będzie z 5090 2
lukadd 458 Opublikowano 39 minut temu Opublikowano 39 minut temu 5090 to raczej cenowo nie odleci za mocno od 4090, ale wydajność nie będzie robić takiego szału jak to było w przypadku przesiadki z ampere na Adę
DżonyBi 398 Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu (edytowane) @lukadd ja jestem bardzo zadowolony z wydajnosci swojej 4090 i najpierw musze zobaczyc testy zanim zrobie jakikolwiek krok, a jak juz wymienie na 5090 to musze miec pewnosc co do cewek, bo z tym byl jeden wielki cyrk, a teraz "latwo skory nie sprzedam", bo mam cichutenki egzemplarz. @ODIN85 tak samo bylo z HDR, ze HDR to sciema, jak malo kto mial wyswiatlacz o odpowiedniej jasnosci. Czy z RT, jak malo kto mial karte do obslugi, bo tez nikt nie widzial roznicy. Teraz jak ludki moga sobie pozwolic na karte z RT to nagle wzrok odzyskali. Edytowane 17 minut temu przez DżonyBi
Rekomendowane odpowiedzi