Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Roman_PCMR napisał(a):

Autodiagnoza w punkt! :E 

A czyli skumales. Więc na Twoim poziomie akurat :)

Gdyby ktoś potrzebował do PS5 czy Slima czy PRO, absolutne minimum w kategoriach dysków ssd m.2 to Lexar NM710. Wychodzi chyba obecnie najtaniej, bo za 1gb 260-270zł a jakościowo jest lepszy niż tańsza konkurencja. Prędkości też ma dla PS5 wystarczające, bo odczyt 5k, zapis 4,5k. Jedyny mankament to wysoka temperatura pracy, więc dobrym pomysłem jest radiator z urzędu. Miałem taki dysk zalegający na półce, więc wrzuciłem wczoraj do PROsiaka. Założyłem jakiś tam radiator za 4 dychy (Axagon czy cuś) i poszło bez zająknięcia. Kopiowanie z i na bajka, 250gb przerzuciło w 5 minut, gry odpalają się normalnie, konsola nie wyje :E Tym sposobem mam 3tb w PRO, przynajmniej tymczasowo bo u mnie dyski między kompami to latają z prędkością światła :D 

Edytowane przez Qrdello
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No i są faktycznie przed świętami :E

https://www.mediaexpert.pl/gaming/akcesoria-do-konsol/pozostale-akcesoria/naped-optyczny-sony-do-ps5-digital

Samej konsoli już w promocji nie ma. Czysto teoretycznie jakby ktoś kupił we wczorajszej promce i teraz napęd za 9 stówek to mieści się w cenie detalicznej. Konsola 3.5 i napęd 500 zł :E

Edytowane przez Geble
Opublikowano

Miałem właśnie pisać, że wskoczyły. Czyli skalperzy teraz <900zł muszą dać, bo nikt normalny od nich za 1099 nie kupi :E Idzie w dobrą stronę.

Teraz tylko żeby się stock nie sprzedał, to w lutym będzie już 699 albo 599 :> 

Opublikowano

Wątpię, według mnie te napędy już do końca trwania tej generacji będą w takich cenach z małymi wyjątkami jak któryś sklep rzuci promke i będzie wyprzedane w kilka sekund. 

jeśli mam być szczery to nie spodziewałem się że nawet elektromarkety pójdą w kierunku skalperstwa.

• Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, Geble napisał(a):

jeśli mam być szczery to nie spodziewałem się że nawet elektromarkety pójdą w kierunku skalperstwa.

Ale to właśnie elektromarkety są pierwsze w kolejce do skalpowania właśnie wszelakimi guano zestawami i "bundlami", których w oficjalnej dystrybucji nie ma. Początki PS5 to doskonały przykład. 

• Upvote 2
Opublikowano

W sumie teraz widzę, że dalej jest blisko cen detalicznych, w Euro jest za 4388 zestaw z napędem. Pierwszą ratę spłaca sklep i wychodzi finalnie 4138 zł. Gdyby jako cenę bazową przyjąć 3500 zł za konsolę to napęd wychodzi za 638 zł :E