Qrdello 826 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2024 2 godziny temu, voltq napisał(a): Kupiłeś od skalperow złamałeś swoje słowo, co z tego że za flaszkę ale nie ze sklepu ! 12 letnia ruda może i 3 stówy kosztować, i zła nie jest :> gdybym trafił na taki napęd wyjęty z konsoli za 3 stówy to biorę bez problemu. To poniżej ceny rynkowej, w cenie używki, jak najbardziej akceptowalnie. Nikt tutaj nic za nic nie przepłaca, nie pajacuj. 1
voltq 1 372 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 6 minut temu, Qrdello napisał(a): 12 letnia ruda może i 3 stówy kosztować, i zła nie jest :> gdybym trafił na taki napęd wyjęty z konsoli za 3 stówy to biorę bez problemu. To poniżej ceny rynkowej, w cenie używki, jak najbardziej akceptowalnie. Nikt tutaj nic za nic nie przepłaca, nie pajacuj. No właśnie ja tak zrobiłem kupiłem poniżej aktualnej ceny rynkowej i mnie razem z @Kowal_ potępiłeś , teraz on zrobił to samo a ty potwierdzasz ze tez byś to zrobił , hipokryzja level hard 1 1
Qrdello 826 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2024 (edytowane) 17 minut temu, voltq napisał(a): No właśnie ja tak zrobiłem kupiłem poniżej aktualnej ceny rynkowej i mnie razem z @Kowal_ potępiłeś , teraz on zrobił to samo a ty potwierdzasz ze tez byś to zrobił , hipokryzja level hard Bo kupiłeś od skalpera, spekulanta, którego jedyną opcją był zysk z zakupu po cenie MSRP i sprzedaż wyraźnie drożej, w celach zarobkowych. Możesz nawet do papieża pisać o błogosławieństwo, ale fakt pozostanie faktem. Jeżeli @Kowal_ faktycznie odkupuje używany napęd po cenie <450zł, to ideolo, bo chyba zgodzimy się że używany napęd bez opakowania i ekstra obudowy z konsoli po cenie niższej niż MSRP to zupełnie normalna transakcja. Że Ty masz jakąś pomroczność jasną i tych dwóch opcji rozgraniczyć nie umiesz, to nie wiem - psychiatra? okulista? może detoks od internetu na kilka tygodni ? Aktualna cena rynkowa, jak zresztą Ci @Kowal_ napisał, to też cena za którą on nie kupi, bo jest sztucznie zawyżona. Ja też nie zamierzam, bo rozumiem podwyżkę 10-15% ale nie 200-300%. Więc, o ile nie trafię używki <450zł, ja na napęd mogę nawet pół roku czekać. A jak taki kupię, to Ci w laurce wyślę paragon z tej transakcji co by CI jadaczkę raz a serdecznie zamknąć. Edytowane 14 Grudnia 2024 przez Qrdello
voltq 1 372 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 1 minutę temu, Qrdello napisał(a): Bo kupiłeś od skalpera, spekulanta, którego jedyną opcją był zysk z zakupu po cenie MSRP i sprzedaż wyraźnie drożej, w celach zarobkowych. Możesz nawet do papieża pisać o błogosławieństwo, ale fakt pozostanie faktem. Jeżeli @Kowal_ faktycznie odkupuje używany napęd po cenie <450zł, to ideolo, bo chyba zgodzimy się że używany napęd bez opakowania i ekstra obudowy z konsoli po cenie niższej niż MSRP to zupełnie normalna transakcja. Że Ty masz jakąś pomroczność jasną i tych dwóch opcji rozgraniczyć nie umiesz, to nie wiem - psychiatra? okulista? może detoks od internetu na kilka tygodni ? Dobra tu jest spór zostawmy to już bo ja mam swoje zdanie ty masz swoje Ma ktos AW2 jak to działa na pro w porownaniu do zwyklego ps5 Jest rozmazane te 864p ? czy nie widac tego na 4k TV ?
Qrdello 826 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2024 (edytowane) Jest rozmazane, nie graj. Cytat Dobra tu jest spór zostawmy to już bo ja mam swoje zdanie ty masz swoje Gdzie jest spór, że używka powinna kosztować mniej niż nówka MSRP? Mądry Ty jesteś? Edytowane 14 Grudnia 2024 przez Qrdello
Kowal_ 263 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Jakie rozkminy Ja tego nawet odkupieniem nie mogę nazwać, to jest mój dobry znajomy, którego znam już 18 lat, zaproponował, że odda mi swój za flaszkę Bowmore'a bo on ma ps+ premium i nigdy żadnej płyty nawet nie kupił. Gdybyśmy o tym nie rozmawiali (w sensie o braku napędów) to swojego by nie sprzedawał nawet. Była też rozmowa o tym czy kupuje Pro, ale nie ma zamiaru ze względu na to, że gra na hotelowych telewizorach, a z tym jest bardzo różnie, próżno szukać tv 4k czy wielkich rozmiarów. Najmniejszy na jakim grał to 22" fhd i tak się męczył przez 3 tygodnie 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 (edytowane) na razie robię listę gier do kupienia w tej chwili kupiłem już https://www.backwards-compatible.com/ https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/ tu sprawdzam co dostało upgrade i ma te 1440p i 50-60 fps albo PSSR bo Jedi niby ma 900p ale potwierdzam to co pisałes i nie widzę rozmazania na telewizorze KCD mi zostało ze starego ps5 fat Edytowane 14 Grudnia 2024 przez voltq
Qrdello 826 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2024 Teraz, Kowal_ napisał(a): Jakie rozkminy Ja tego nawet odkupieniem nie mogę nazwać, to jest mój dobry znajomy, którego znam już 18 lat, zaproponował, że odda mi swój za flaszkę Bowmore'a bo on ma ps+ premium i nigdy żadnej płyty nawet nie kupił. Gdybyśmy o tym nie rozmawiali (w sensie o braku napędów) to swojego by nie sprzedawał nawet. Była też rozmowa o tym czy kupuje Pro, ale nie ma zamiaru ze względu na to, że gra na hotelowych telewizorach, a z tym jest bardzo różnie, próżno szukać tv 4k czy wielkich rozmiarów. Najmniejszy na jakim grał to 22" fhd i tak się męczył przez 3 tygodnie Rozkmina, bo na tym etapie kolega voltq to już takie bakłażany tutaj wystawia że przejść obojętnie to musiałbym sobie nie tyle same oczy wykłuć co oczodoły wapnem zasypać 1
Kowal_ 263 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 21 minut temu, Qrdello napisał(a): Rozkmina, bo na tym etapie kolega voltq to już takie bakłażany tutaj wystawia że przejść obojętnie to musiałbym sobie nie tyle same oczy wykłuć co oczodoły wapnem zasypać Ja wiem, że kolega jest trochę odklejony, ale co zrobić 😉 Apropo biblioteki gier na płytach, jeszcze nigdy nie miałem tyle co teraz, a 3/4 z tego to prezenty. Z reguły to jednak nie mam więcej niż 2-3 tytuły bo zbieraczem nie jestem.
voltq 1 372 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Z HL chce poczekac bo ma wyjsc jakas edycja ostateczna RE 4 bym ograł ale kurde nie ma polskich napisów SH 2 czekam az rozwiaza problemy z PSSR
Migot 15 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 @voltqjaka podstawkę kupiłeś ? Ja chce w poziomie postawić ja. Mi się udało już wyrwać z obudową więc jakaś tam rekompensata braku nóżek jest 🤪
voltq 1 372 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 @Migot wysłałem ci w prywatnej wiadomości link , ogólnie ta podstawkę wyszukał @Tomek1623 wiec to dzieki niemu można było przyjanuszowac
SethJames 57 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Testował ktoś Outlaws nowego patcha do pro ? 1
voltq 1 372 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zastanawiam się właśnie czy warto kupić outlaws ale najpierw ogram dwa Jedi żeby zobaczyć czy mi podchodzi ten świat
Tomek1623 266 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Opublikowano 15 Grudnia 2024 9 godzin temu, voltq napisał(a): Zastanawiam się właśnie czy warto kupić outlaws ale najpierw ogram dwa Jedi żeby zobaczyć czy mi podchodzi ten świat Świat światem, ale są to na tyle odmienne gry, że nie oceniałbym jednej przez pryzmat drugiej. Jedi pierwsze wymęczyłem, dwojka wyleciała p 4h, Outlaws pomimo jej wad, bardzo dobrze mi się grało, i cenię wyżej. 1
Elvis79 161 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Prosiak za 3299zl https://mediamarkt.pl/pl/product/_konsola-sony-playstation-5-pro-2tb-1485322.html 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Opublikowano 16 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Elvis79 napisał(a): Prosiak za 3299zl https://mediamarkt.pl/pl/product/_konsola-sony-playstation-5-pro-2tb-1485322.html Cena dobra, ale w outlecie można dorwać dużo taniej. Ja kupiłem za 2455zł w opakowaniu zastępczym i z rysą (wg opisu) a w praktyce z odpryskiem na padzie. Przełożyłem napęd z mojej slimki i jestem bardzo zadowolony. Zamówiłem na AliExpress cover plate za 40zł na dziurę po napędzie i pogoniłem starą konsolę za 1300zł. Zmiana na plus, najbardziej podoba mi się dysk 2tb. Pssr wypada różnie, w spidermanie 2 czy the crew jest spora różnica na plus ale w takim silent hill 2 czy avatarze to bardzo na minus jak stanieje poniżej 3k albo uda się wyrwać z outletu to spoko, ale sens wydawania 3,3k I więcej na tę konsolę jest moim zdaniem dyskusyjny. 1
Geble 30 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Ja się pytam gdzie są dyski!!!111OneOne. Miały być od ~16 grudnia. Tak wiem, na OLX pełno
Qrdello 826 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2024 (edytowane) Ja wiem, że to niepopularna opinia ale cały czas mam wrażenie, że niedobór napędów skrojony jest pod promki na storze. Ja wiem, że zawsze były promocje i zawsze były prawie back2back czarnopiątkowe, później mikołajkowe i świąteczne - ale jedno drugiemu w mojej ocenie nie przeszkadza. Wręcz skłania się ku temu, że SONY zarobi podwójnie, bo Ci kupujący na promocjach pewnie kupią napęd po świętach jak tylko pojawi się znów w sklepie. I ja tego nie rozpatruję w katogoriach spisku. To zwyczajnie kreatywny sposób na dodatkowy zarobek Sprawdzam BMW po aktualizacji - zdecydowanie najlepszym trybem dla pro jest balanced. 40 fps robi robotę, ale trzeba mieć 120hz matrycę żeby z tych dobrodziejstw skorzystać. Szkoda, że nie pokusili się o zmiany w trybie performance, bo tam najbardziej potrzebne są zmiany i odejście od generatora klatek Zimowa wyprzedaż PSStore Edytowane 16 Grudnia 2024 przez Qrdello 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Nie ma to jak kupić playa i liczyć na zakup napędu w dobrej cenie, a w najgorszej to za ok 1tyś... Zostaje wam cyfra, która jest dużo droższa niż taka sama gra na płycie. FF Rebirth 200zł jak ja kupiłem dużo taniej na płycie i to nówka w oryg folii. 1
Qrdello 826 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2024 To raczej kwestia podejścia i priorytetów. Czyt. bardzo indywidualna. Ja jak kupowałem prosiaka to doskonale wiedziałem, że do ferii albo i wielkanocy mam w co grać od wiosny grałem bardzo mało to i do nadrobienia mam chyba z 10 pozycji, z czego większa połowa to w plusie albo premium. Natomiast jak ktoś ma parcie jak na szkło, to faktycznie ma sytuację niezbyt ciekawą Z drugiej strony można na tych promocjach czasem kupić jakąś pozycję po normalnej cenie. Normalna cena to okolice 150-200zł za roczną grę. Tak, pudełko tańsze, ale to wciąż jest dla mnie akceptowalny poziom cenowy za roczną, czasem dwuletnią grę. Z drugiej strony nie mam tendencji do zbrojenia się w gry, więc najczęściej dobre oferty przegapiam i tak 1
DżonyBi 1 968 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Opublikowano 16 Grudnia 2024 5 minut temu, Qrdello napisał(a): Normalna cena to okolice 150-200zł za roczną grę. Mam tak samo i to jest akceptowalny poziom dla mnie. Na steamie tez kupuje cyfry do tej wlasnie kwoty. Natomiast nie mam zamiaru placic 2x tyle za gry premierowe AAA od Sony, wiec naped bedzie mi potrzebny przy kolejnej premierze duzej gry, czyli nieprędko. 1
voltq 1 372 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Opublikowano 16 Grudnia 2024 (edytowane) 4 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a): Cena dobra, ale w outlecie można dorwać dużo taniej. Ja kupiłem za 2455zł w opakowaniu zastępczym i z rysą (wg opisu) a w praktyce z odpryskiem na padzie. Przełożyłem napęd z mojej slimki i jestem bardzo zadowolony. Zamówiłem na AliExpress cover plate za 40zł na dziurę po napędzie i pogoniłem starą konsolę za 1300zł. Zmiana na plus, najbardziej podoba mi się dysk 2tb. Pssr wypada różnie, w spidermanie 2 czy the crew jest spora różnica na plus ale w takim silent hill 2 czy avatarze to bardzo na minus jak stanieje poniżej 3k albo uda się wyrwać z outletu to spoko, ale sens wydawania 3,3k I więcej na tę konsolę jest moim zdaniem dyskusyjny. To ja przepłaciłem konsola + napęd+podstawka 4166 zł mnie wyszło Skoro są przeceny tak szybko to pro się nie sprzedaję Edytowane 16 Grudnia 2024 przez voltq
michaelius33 354 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Opublikowano 16 Grudnia 2024 No właśnie to jest najgorsze w cyfrowych, że przez 99% czasu cena jest z dupy, więc jak chcesz coś pograć to musisz albo przepłacić albo kupować wiadrami na zapas. 1
DżonyBi 1 968 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Opublikowano 16 Grudnia 2024 (edytowane) 18 minut temu, voltq napisał(a): Skoro są przeceny tak szybko to pro się nie sprzedaję Przeciez napisal, ze z outletu ze sladami uzytkowania i w kartonie zastepczym. Co ma wspolnego jedno z drugim? Bo chyba nie piszesz, ze 3299 zl w Media Markt i te marne 200 ta jakas znaczaca przecena. Tymbardziej, ze w tym samym sklepie byla juz za 3199, ale 300zl dostawales w e-bonie na kolejne zakupy np. na sluchawki, podstawke czy kolejnego pada. Edytowane 16 Grudnia 2024 przez DżonyBi 1
Rekomendowane odpowiedzi