Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 Tłumaczenie problemów z pssr tym, że to jest nowa technologia a dlss ma już kilka lat jest po prostu głupie. Jestem konsumentem i płacę za gotowy, w pełni funkcjonalny produkt. Nie obchodzi mnie czy dana funkcja ma miesiąc czy 5 lat, ma działać i to działać porządnie. Z tym pssr jest tak samo jak ze sprzedawaniem niedokończonych gier, tylko fanbojka Sony jeszcze broni pssr. Nie rozumiem jak można bronić swoją ulubioną korporację, płacą wam za to, czy robicie to charytatywnie? Jasne, że za kilka lat albo nawet wcześniej to będzie działać dobrze, ale to nie jest takie proste. Fsr do teraz nie jest w 100% dopracowany, AMD ma problem z jakością swoich skalerów. Nie jest źle z fsr 3.1 natomiast NVIDIA oferuje lepszą jakość obrazu. 1 1 1 5
Qrdello 826 Opublikowano 18 Listopada 2024 Autor Opublikowano 18 Listopada 2024 (edytowane) 24 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Tłumaczenie problemów z pssr tym, że to jest nowa technologia a dlss ma już kilka lat jest po prostu głupie. Jestem konsumentem i płacę za gotowy, w pełni funkcjonalny produkt. Nie obchodzi mnie czy dana funkcja ma miesiąc czy 5 lat, ma działać i to działać porządnie. Z tym pssr jest tak samo jak ze sprzedawaniem niedokończonych gier, tylko fanbojka Sony jeszcze broni pssr. Nie rozumiem jak można bronić swoją ulubioną korporację, płacą wam za to, czy robicie to charytatywnie? Jasne, że za kilka lat albo nawet wcześniej to będzie działać dobrze, ale to nie jest takie proste. Fsr do teraz nie jest w 100% dopracowany, AMD ma problem z jakością swoich skalerów. Nie jest źle z fsr 3.1 natomiast NVIDIA oferuje lepszą jakość obrazu. Tak samo głupie jest bronienie, nie wiem, kart 2-3x droższych niż powinne być, kulawego wsparcia dla FG, małej ilości VRAM w kartach - ale, o zgrozo, są obrońcy Częstochowy i Krzyża również w takich obozach. Co, nVidia czy AMD im za to płaci ? Głupie to jest porównywanie tych technologii kiedy jedna wyszła dopiero co, a druga jest od 5 lat na rynku. To porównajmy skaler do skalera na tym samym etapie rozwoju - zaraz po premierze. No chyba, że wyjdzie że dlss nie było takie wspaniałe w 2019 r. to wtedy ups. A czekaj, nie dostało się RTXom 2xxx że gónwo dają nad GTXami 1xxx, bo nawet ten dlss to nie w każdej grze i w dodatku nic nie daje A może lepiej? Niech sobie obrońcy krzyża nv idą do działów nv i tam samouwielbiają się, a tutaj zostaną obrońcy krzyża sony, w dziale xbox xboxa a w amd, amd? Spokój, cisza etc. Edytowane 18 Listopada 2024 przez Qrdello 2
SethJames 57 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 (edytowane) 2 godziny temu, ronaldo864 napisał(a): Pytanie zasadnicze co za debil zatwierdził patcha, po którym gra wygląda gorzej na Ps5 pro od PS5. Wciskanie na siłę RT kosztem przyzwoitej rozdzielczości bazowej jest irracjonalne. Patch do Star Wars Jedi Survivor to skok na kasę powstał tylko po to, by nabrać nieświadomych niedzielnych graczy, że grają na najmocniejszej konsoli w ulepszoną wersję świetnej gry. Zakładka w Pstore Pro Enhanced to scam. Każdy tytuł trafiający do tej kategorii powinien być weryfikowany przez Sony czy jakość ulepszeń, jest wystarczająca, nie może być sytuacji, w których na bazowym Ps5 gra wygląda i działa zauważalnie lepiej. Df poplynelo troche chyba, ten Alex ma chyba jakis uraz, testowalem fidelity 4k 30 fps I graficznie jest spora roznica na plus duzo ostrzejszy obraz, lepszy rt, testowalem tylko pierwsze poziomy bez roslinmosci, ale jest przeskok Polecam wyrobic sobie wlasne zdanie a nie lykac jak pelikan 1 godzinę temu, voltq napisał(a): jedi survivor na ps5 pro tragedia obraz jest totalnie rozmazany , test DF Nie pij Edytowane 18 Listopada 2024 przez SethJames 1
Qrdello 826 Opublikowano 18 Listopada 2024 Autor Opublikowano 18 Listopada 2024 Właśnie kilka dni temu przechodziłem spory fragment z wegetacją i faktycznie migotały tekstury, ale za to płynność obrazu czy jakość tekstur czy RT była bez zarzutu jak na tryb performance - więc byłem pozytywnie zaskoczony. Aż musiałem sobie obejrzeć ten film o co im tak do końca biega z problemami w Survivor no i w sumie o guano.
SethJames 57 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 (edytowane) Df poziom zaczal spadac bardzo w porownaniu do tego co bylo kiedys. Alex jest najbardziej zniewiescialym ignorantem zgrywajacum eksperta. John na plus. I ten bol tylka ze sony ma ich w dupie I niewyslalo konsoli wczesniej przed premiera. Edytowane 18 Listopada 2024 przez SethJames 1 3
Qrdello 826 Opublikowano 18 Listopada 2024 Autor Opublikowano 18 Listopada 2024 No oni robią show na podcastach live i o to tyle. Jakość materiałów jest teraz jaka jest. Oglądam z ciekawości, ale to żadna wyrocznia dla mnie wolę obejrzeć jakieś nieme porównanie w wysokiej rozdziałce, jeżeli już - i sam wyciągnąć wnioski.
michaelius33 354 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 Najlepsza opcja dla PRO to byłoby wyłączenie patcha i gra w zwykłą wersję tam gdzie jest dynamiczna rozdzielczość i klatki 1
kanon7 599 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 6 godzin temu, Qrdello napisał(a): Na podstawie filmików z YT po kompresji ? 4 godziny temu, Qrdello napisał(a): Ten sam materiał oglądaliśmy ? Bo ja tam widzę artefakty związane z cieniami (…) Aha 1 2
voltq 1 372 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 7 minut temu, kanon7 napisał(a): Aha @Qrdello zaprzecza sam sobie , typowe u fanatyka sony 1 1
Qrdello 826 Opublikowano 18 Listopada 2024 Autor Opublikowano 18 Listopada 2024 @voltq jak z tym testem IQ, uda się Panie Confused @kanon7 Kontekt, miszczu, kontekst jest wszystkim ja wiem, że narracja po stronie hejterów musi się zgadzać, to się łowi - ale w Waszych wypadkach i Waszych tworów typu: totalnie rozmyte to już jest lvl nie do osiągnięcia nawet dla mnie :> Także ja sobie odpuszczę, pogram w te pikselozy rozmyte a Wy marudźcie dalej na temat kasy kasy kasy i mydła mydła mydła z YT. 2
Vulc 2 191 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 6 godzin temu, Kadajo napisał(a): PSSR ma zapewne ogólnie ten sam problem co każdy tego typu scaler, im niższa rozdzielczość bazowa tym gorszy efekt końcowy z masą błędów. Dlatego ja generalnie nie jestem do końca przekonany do tej technologii, bo zbyt często łata się za jej pomocą niedostatki optymalizacyjne. No, ale nie jestem też przeciwnikiem, patent się rozwija i zwłaszcza i zielonych działa zadowalająco. Ja jeśli nie muszę, tego nie odpalam. 1 2
Spychcio 802 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 Wielu się przepycha o sprzęt a zapomina o najważniejszym... o wyświetlaczu. Ile jest osób co ma mocnego PC i monitor za 1000zł lub PS5 PRO i słaby TV. Polecam inwestować w dobry wyświetlacz, np. monitor/TV OLED to potrafi zrobić dużo większą różnice w odbiorze gry:)) 4 2
Kadajo 7 405 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 W sumie konsola nigdy nie brylowała jakością w porównaniu do PC, dlaczego ma być inaczej w przypadku skalera. 1 2
Reddzik 2 762 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 https://www.ppe.pl/news/357388/uzytkownicy-ps5-pro-traca-cierpliwosc-tworcy-hitu-nie-reaguja-na-problemy.html Super jakość, to widać i słychać. 1 2
Qrdello 826 Opublikowano 18 Listopada 2024 Autor Opublikowano 18 Listopada 2024 Nie żeby sh2r było jakimś cudem techniki na jakiejkolwiek platformie. Tutaj bloober zmienił skaler na skaler bez ingerencji w kod i czesc. Apdejt jest. Jest. 😡 1
Vulc 2 191 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 Przecież jest Enhanced, na swój własny sposób. Wiadomo, początki bywają ciężkie, ale kurde. 😄 1 1
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 (edytowane) Ten caly PSSR to szmelc. Cos czuje ze dopiero na PS6 bedzie jakosc zblizona do DLSS. Edytowane 18 Listopada 2024 przez RTXnietylko4060tiUSER 1
Spychcio 802 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 Wszystko w temacie można się rozejść https://wccftech.com/playstation-5-pro-bad-pssr-older-version/ 2 2
Spychcio 802 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 Więc niech któryś z was mi teraz wyleci z obrażaniem PSSR to zaraz mu to wklejam 1
voltq 1 372 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 @Spychcio jeżeli to prawda to dobra wiadomość dla posiadaczy ps5 pro , sam bym kupił ale z napędem
Kadajo 7 405 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 5 minut temu, Spychcio napisał(a): Więc niech któryś z was mi teraz wyleci z obrażaniem PSSR to zaraz mu to wklejam 1
kanon7 599 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 2 godziny temu, Qrdello napisał(a): @kanon7 Kontekt, miszczu, kontekst jest wszystkim ja wiem, że narracja po stronie hejterów musi się zgadzać, to się łowi - ale w Waszych wypadkach i Waszych tworów typu: totalnie rozmyte to już jest lvl nie do osiągnięcia nawet dla mnie :> Także ja sobie odpuszczę, pogram w te pikselozy rozmyte a Wy marudźcie dalej na temat kasy kasy kasy i mydła mydła mydła z YT. Jak cię złapią za rękę, to mów że to nie twoja ręka 1
azgan 1 127 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 6 godzin temu, Kadajo napisał(a): W czasie ruchu jest mydło i DF o tym coś tam wspominało. Nawet na pepłeee o tym już pisali https://www.ppe.pl/news/357363/ps5-pro-przegrywa-z-bazowym-modelem-ps5-rozdzielczosc-648p-i-dramatyczne-pogorszenie-grafiki.html 🤭 1
Rekomendowane odpowiedzi