Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Powiem szczerze że jestem naprawdę ciekaw jaka będzie się grać w grę. Jestem człowiekiem który zawsze szuka jakiegoś kompromisu tylko czy w Assassin's Creed Shadows znalzał by się jakiś kompromis który by pogodził oby dwie strony konfliktu?

Assassin's Creed Shadows jest  naprawdę tak kontrowersyjny że naprawdę zastanawiam się czy kupić grę w dniu premiery.

Mam nadzieję że Assassin's Creed Shadows będzie dobrą grą mimo całej tej afery opowie naprawdę ciekawą historie.

Lubię serię Assassin's Creed jednak zaczyna robić się naprawdę dziwne. Sami widzicie jak zrobiło się gorąco wokół gry.

Edytowane przez Czubatka Boża
Opublikowano

Mnie wręcz przeciwnie, nic w tej grze nie ciekawi i powodem bynajmniej nie są "kontrowersje". Zerknąć na opinie zerknę, również te tutaj w wątku, bo na pewno chętni się znajdą. I tyle.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj wróciłem z roboty na spokojnie przemyślałem z chłodną głową że kupię grę po premierze. To jest moja ostateczna decyzja,:thumbup:

Dlaczego czekam na grę::hmm:

+akcja gry mam miejsce w feudalnej Japonii

+nadzieje że będą w grze dodane nowe mechaniki

+zmiany w grze pod wpływem krytyki społeczności  które mogą sprawić że gra będzie naprawdę dobra i grywalna

Obawy::o

-błędy techniczne

-afera z czarnym samurajem

-przełożenie premiery po raz trzeci

Naprawdę wieże że gra będzie dobra jednak i tak mam duże obawy o to że Assassin Creed: Shadows może pogrążyć markę gry na zawsze.:heu: 

Cena gry jest dla mnie najmniejszym zmartwieniem.:kupa:  

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Czubatka Boża napisał(a):

+nadzieje że będą w grze dodane nowe mechaniki

xD

54 minuty temu, Czubatka Boża napisał(a):

+zmiany w grze pod wpływem krytyki społeczności  które mogą sprawić że gra będzie naprawdę dobra i grywalna

xDDDD

comment_1626040698D7HZgdkBTDlK2jzHeNgfWd

Edytowane przez mag_zbc
  • Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano
W dniu 30.01.2025 o 16:48, mag_zbc napisał(a):

Bardzo dziwne, że nikt nie czepiał się czarnego głównego bohatera w mieście w którym czarni stanowią znaczący procent mieszkańców, ale czepiają się czarnego w 16-wiecznej Japonii bo Ubi stwierdziło że taki bohater lepiej oddaje ducha samuraja niż Japończyk

Ale o czarną bohaterkę nowej gry twórców TLOU już się czepiają. O to, że Aloy z Horizona jest za gruba - też. No i o to, że ma włoski na ciele :E 

O to, że lara z nowego tomb raidera miała za małe cycki również była burza.

Być może za postacią Yasuke stoi zwykła matma.

Biali stanowią jakieś 40-45% populacji świata? Może mniej.

A jednak stanowią prawie 100% bohaterów gier :E 

Lista czarnych protagonistów jest dość smutna:

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Video_games_featuring_black_protagonists

A azjatyckich czy hinduskich nawet nie wspominam. To pierwsze się zdarza (Tsushima, Sleeping Dogs, Yakuza) o drugim nigdy nie słyszałem, ani nie widziałem.

Mnie to tam za bardzo nie przeszkadza, że będą postaci o innych kolorach skóry, bo to jest dla mnie "transaprentne". Bardziej mi przeszkadza, że to kolejny assassyn z klockiem w roli głównej, gdy to powinien być ktoś zwinny.

Yasuke przynajmniej może się dobrze w cieniu schować :E 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Słyszałem że podobno można dyskutować o grach nie poruszając tematów rasowych, tęczowych i innych (...)

impossible_neverending_story.gif.66f74e0cd77f3918631b6bab91e275db.gif

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Być może za postacią Yasuke stoi zwykła matma.

Biali stanowią jakieś 40-45% populacji świata? Może mniej.

A jednak stanowią prawie 100% bohaterów gier :E 

No pewnie, że tak. Wiadomo, że najwięcej gier sprzedaje się w Kongo i Mozambiku. ☺️

A no i nie zapominajmy, że 50% graczy to kobiety. Nie ważne, że jak wykluczysz Candy Crushe to robi się z tego 70-30. To są  prawdziwe graczynie! 😡

33 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Słyszałem że podobno można dyskutować o grach nie poruszając tematów rasowych, tęczowych i innych, ale może to tylko legenda.  :) 

Ciężko jeśli jest to najbardziej idiotyczny element gry.

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Powiem szczerze że trudno nie poruszać tematów rasowych i polityki kiedy wciska się nam to na siłę.

W lutym postanowiłem że ostatecznie kupuję w luty S T.A.L.K.E.R 2 Serce Czarnobyla. Na spokojnie popatrzyłem sobie na filmach jak wygląda  rozrywka i przeczytałem kilka recenzj.  Podejmuje decyzje na spokojnie z chłodną głową.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Słyszałem że podobno można dyskutować o grach nie poruszając tematów rasowych, tęczowych i innych, ale może to tylko legenda.  :) 

Możesz w sumie przenieść całą ostatnią dyskusję do wątku DEI. Ja już nie chciałem odpisywać na niektóre posty, bo zrobi się znów offtop na 3 strony.

• Upvote 1
Opublikowano

Tylko jak wy to chcecie rozgraniczać jak to jest kluczowy element psujący immersję?

To nie jest czepialstwo w stylu murzyna w Paryżu lat 80tych. Murzyński samuraj w XV wiecznej Japonii to jest czysty absurd którego nie da się pominąć.

• Like 5
Opublikowano

Ze względu na to, że to kolejny AC UBI i oni ostatnio nie potrafią w ogóle w gry, to straciłem totalnie zainteresowanie tym tytułem. Wolę swój ciężko zarobiony hajs wydać na inne tytuły, z innego gatunku. A szkoda, bo AC zawsze gdzieś darzyłem sympatią. :P Może jak będzie za max 40 zł...

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Jest różnica pomiędzy rasizmem w grze a rasizmem w prawdziwym życiu , tu chodzi o zmiany niezgodne z prawdą i faktami historycznymi

Polska i społeczeństwo jest bardzo tolerancyjne dla osob innych narodowości u nas nigdy nie było rasizmu 

Przestepstwa_stwierdzone_art257_2022.jpg

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

I na potwierdzenie swojej wątpliwej tezy podajesz statystykę, według której liczba przestępstw na tle narodowościowym, w ciągu niecałych 20 lat, wzrosła o kilka tysięcy procent. Do tego jeszcze od 2014 nie wliczają w to przestępstw popełnionych przez nieletnich. 

Edytowane przez Lypton
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
10 godzin temu, Stjepan napisał(a):

No właśnie ja nic nie mam do C.J do Franklina, bohaterów GTA San Andreas i GTA V, bo się tam wszystko kleiło.

Tylko że nigga gangster to pasuje, no ale nigga samuraj to jak... choć czekaj nie wiem jaka geneza była prawilnego Afra ale w tym wypadku pasował wuj 🙂