Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem z ciekawości u siebie. Gra na Steam, uaktualniła się i połączyła usługą Ubi:kupa:. Dwa razy uruchomiłem i pogrzebałem w opcjach i gra śmiga.

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano

Wyszedłem z gry, sprawdzałem czy działa, bo grę mam od dawna na dysku. Nie ma problemu, normalnie wlazłem do gry, jak ta gra jest ładna, ostra w porównaniu do Crimsona ale walka niestety jest okrojona i to mocno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Zbliżam się do końca Assassin's Creed Shadows. Ło matko, jaka ta historia jednak jest nieciekawa. Dialogi nieistotne, za dużo postaci, za dużo imion, miejsc, patetyczne polityczne intrygi, które nigdy mnie nie interesowały. Nudno, sir.

Niech UBI skróci swoje gry pięciokrotnie.

Grało mi się nieźle, dopóki robiłem swobodną rozgrywkę. Postanowiłem jednak skończyć fabułę i przyszły męki.

UBI jednak ma pisarzy do du*y. Już Gemini potrafi napisać ciekawszą historyjkę, choćby o d***ie Maryny. 

Muszę to dziadostwo skończyć w ramach likwidacji kupki wstydu. Dużo lepsze gry czekają w kolejce.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 3
Opublikowano
19 minut temu, tgolik napisał(a):

UBI jednak ma pisarzy do du*y. Już Gemini potrafi napisać ciekawszą historyjkę, choćby o d***ie Maryny. 

Serio, w grach ubisoftu dialogi są tak fatalne, że uszy więdną, kiedyś też mi się wydawało, że to przez pisarzy, ale teraz uważam że wcale tak nie jest, te dialogi są dokładnie takie jakie mają być, to jest świadoma decyzja, jakiś producent wykonawczy czy inny dyrektor kreatywny decyduje o tym że właśnie tak to ma wyglądać, to jest ich wybór a nie grafomania pisarzy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Racja, to jest wszystko zrobione jak trzeba i swiadomie  ;) 

Nie napisałem że są robione jak trzeba, ale świadomie jak najbardziej, one takie mają być, miałkie, bezpieczne, żeby nikogo nie urazić, żeby wszyscy je zrozumieli, żeby dla większości były akceptowalne.

Polska gra indie za 100zł czyli Mouse: P.I. For Hire  gniecie te wszystkie "hity" ubisoftu pod względem dialogów, natomiast jak gram w ubigry to mam czasem ochotę schować się pod stół bo żenadometr wywala poza skale.

Edytowane przez GTM
Opublikowano (edytowane)

No właśnie juz chyba nikt nie gra w te gry dla fabuly . Skończyłem w jakoś 90h ale gdybym miał słuchać tych wszystkich czerstwych dialogów, to bym umarł jak widziałem ze to będzie kolejna zapchaj misja to skipowalem . Początek fabularnie był fajny i miewał fajne momenty/misje ale jak to w asasynach im więcej tym było gorzej. I bardziej rozmamłane na 500 kolejnych pod misji czy wyzwań. 

Edytowane przez Luki_
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tgolik napisał(a):

Muszę to dziadostwo skończyć w ramach likwidacji kupki wstydu. Dużo lepsze gry czekają w kolejce.

Nie męcz się olej, choć rozumiem jak sie poświęca grze tyle czasu, potem jakoś tak dziwnie jej nie skończyć.  (: Ja w nie gram już tylko bo lubię sie skradać .  A w tej części sporo usprawnili ten element po 10 latach rychło w czas (:

Edytowane przez Luki_
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, azgan napisał(a):

I słuchać się tego nie da, bo uszy więdną, a i fabuła jest nudna do bólu, jest bo jest (do przeklikania) — zwykłe tło do czyszczenia mapy ze znaczników i tyle.

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Przecież można skipować dialogi:lovin:

A woda jest mokra 🤭

Opublikowano

Wywaliłem z kupki wstydu niedokończone Assassyny, skończyłem z grubsza, AC:Shadows.
Został mi Dying light Beast, pół TLOU2  i będę gotowy na Downwalkera, dodatek do W3, Resident evil Requiem i GTA 6. Chyba czeka mnie dobry rok.

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, tgolik napisał(a):

Wywaliłem z kupki wstydu niedokończone Assassyny, skończyłem z grubsza, AC:Shadows.
Został mi Dying light Beast, pół TLOU2  i będę gotowy na Downwalkera, dodatek do W3, Resident evil Requiem i GTA 6. Chyba czeka mnie dobry rok.

Haha ta sama lista - Shadows teraz chce dobić.

Beast, TLOU 2 ukończone.

Hajp na Downwalkera mam spory

Dla GTA 6 kupie prosiaka xD

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, tgolik napisał(a):

@zozolek

Ciekawe.....

Też kupię pro (PS5 oddałem córce, bo Sony wydało na PC wszystko, co mnie interesowało), jeśli ukaże się jakaś godna gra.

Sony zmieniło zdanie i już żadnych gier na PC wypuszczać nie będzie. 

To, że żadnych exów dziś nie mają - to inna historia.

Opublikowano
38 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ja myślę że będą wychodzić exy nadal ;) Tylko nie w takiej ilości i nie tak szybko. 

Kto ich wie, efekt w moim przypadku osiągnęli.

GTA 6 kiedyś na PC wyjdzie, ale jeśli po drodze nawet 2 exy na rok zaczną wypuszczać to puszka może mieć sens.

Aktualnie tego nowego samuraja nie chcą portować, wirc już mam 2 gry :E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Wow, ktoś odkrył Amerykę, że w grze o piratach gdzie woda gra kluczową rolę eksploracja pod wodą jest lepsza niż w Shadows gdzie defecto nurkowanie jest mało istotną, dodatkowa czynnością :hahaha:

Zapewne znajdą się też pewne rzeczy które w Shadows są lepsze niż w tym remasterze. Niektórzy wrzucają takie rzeczy na swoich kontach społecznościowych tylko po to żeby było coś nowego ;)

• Like 1